Sorsoltak az Európa-liga legjobb 32 csapata között

A hétfőn, a svájci Nyonban megrendezett Európa-liga sorsolás keretében a Real Sociedadot kapta a Manchester United a legjobb 32 csapat között.


Ole Gunnar Solskjaer legénysége azzal a spanyol bajnokságot jelenleg vezető baszk együttessel csap majd össze, amely soraiban ott van az egykori Unitedes Adnan Januzaj, illetve a korábbi Manchester City kiválóság, David Silva is.

 

A két klub korábban csak két alkalommal találkozott eddig - a 2013/14-es szezon Bajnokok Ligája csoportkörében. Mindkét összecsapás eléggé gólszegényre sikerült, ugyanis míg a manchesteriek hazai környezetben 1-0-ra nyertek, addig Spanyolországban gól nélküli döntetlen született. Ráadásul az Old Traffordon csak Inigo Martinez korai öngólja volt a döntő és csak annak köszönhetően gyűjtötte be az akkor David Moyes vezette alakulat a három pontot.

 

A két mérkőzéses párharc első felvonására majd idegenben, 2021. február 18-án, csütörtökön kerül majd sor, míg a visszavágót egy héttel később az Old Traffordon rendezik majd.

 

 

A versenyben lévő csapatok célja a május 26-i, lengyelországi Gdanszkban rendezendő döntőben való részvétel kivívása lesz, amelyt a manchesteriek valószínűleg minden korábbinál jobban el szeretnének majd érni azt követően, hogy idén nyáron a sorozat elődöntőjében parancsolt megálljt számukra a későbbi győztes Sevilla.

 

EURÓPA-LIGA SORSOLÁS A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Wolfsberger v Tottenham
Dynamo Kijev v Club Brugge
Real Sociedad v UNITED
Benfica v Arsenal
Crvena Zvezda v AC Milan
Royal Antwerp v Rangers
Slavia Prague v Leicester
Salzburg v Villarreal
Braga v Roma
Krasnodar v Dinamo Zagreb
Young Boys v Bayer Leverkusen
Molde v Hoffenheim
Granada v Napoli
Maccabi Tel Aviv v Shakhtar Donetsk
Lille v Ajax
Olympiacos v PSV Eindhoven


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!