McTominay jubilálásra készül

Scott McTominay elismeri, hogy a Manchester United nem folytathatja azon rossz szokását, hogy a mérkőzések első gólját ők kapják, de szerinte ez nem minden esetben egy rossz teljesítmény mérőszáma.


Amennyiben csütörtökön pályára lép a Sheffield United elleni idegenbeli bajnokin, a skót középpályás 100. felnőtt tétmérkőzésén ölthetné magára a Vörös Ördögök mezét, de a csapat is sajátos mérföldkőhöz érkezhet el.

 

Ha sikerülne felülkerekedni a Pengéken a Bramall Lane-n, úgy a United lehetne az angol első osztály történetének negyedik olyan csapata, amely sorozatban 10 idegenbeli győzelmet szerez a Tottenham 1960-as hasonló sorozata, illetve a Chelsea és a Manchester City egyaránt 11 mérkőzésre rúgó rekordját követően.

 

A legutóbbi öt, idegenbeli bajnoki siker a nehezebb utat választva jött csak össze, ugyanis a United a Brighton, a Newcastle, az Everton, a Southampton és a West Ham ellen is a találkozó első gólját kapta be az első félidőkben, amelyet gyakran lehengerlő teljesítmény követett a fordulást követően.

 

Scott kijelentette, hogy bár a Leipzig elleni múlt heti Bajnokok Ligája mérkőzés egyértelműen kivételt képez, gyakran a mérkőzés képének ellentmondó módon kerültek hátrányba és az, hogy a játékosok hisznek magukban - és az előre lefektetett tervekben - sokkal fontosabb.

 

"Lenyűgöző az idegenbeli mérlegünk. Mint már említettem, erről csapatszinten is beszéltünk már. Nem kerülhetünk folyamatosan hátrányba a mérkőzéseken, mert mint Lipcsében is láthattuk, túlzottan nagy feladat lehet utána visszajönni a mérkőzésbe" - kezdte a saját nevelés.

 

"Ez olyan dolog, amelyet nagyon gyorsan el kell felejtenünk."

 

"Jó dolog ez a futballban, hogy minden nagyon gyorsan történik és változik, de ettől függetlenül mindenki felé reális elvárás az, hogy visszatérjünk arra a szintre, ahol bizonyítani tudjuk azt, hogy harcban lehetünk a trófeákért ebben az évben. Mi tudjuk ezt és sokat is beszéltünk már erről a csapattal."

 

"Jól játszottunk, pedig az emberek azt gondolhatják, hogy ha gólhátrányba kerültünk, akkor ez nem így volt."

 

"Voltak olyan mérkőzéseink, amiket pocsékul kezdtünk, de olyanok is, amiket pedig nagyon jól, mégis egy gólos hátrányba kerültünk. Nem szabad egyértelműnek venni, hogyha 1-0-ra vezet az ellenfél, akkor az azt jelenti, hogy rosszul játszunk. Úgy gondolom, hogy az emberek hajlamosak mindig azonnal levonni ezt a konklúziót."

 

"Mint mondtam, az Everton ellen az egész mérkőzést az irányításunk alatt tartottuk, az első perctől az utolsóig, de az emberek csak azt látták, hogy hátrányba kerültünk, tehát biztosan rosszul játszottunk. Amíg csapatként tudjuk, hogy jól teljesítünk és hogy melyik irányba kell tartanunk, addig jó úton járunk."

 

A csütörtöki személyes szempontból is különleges este lehet Scott számára, ugyanis ő lehetne a Manchester United történetének 216. játékosa, aki eléri a bűvös, 100 mérkőzéses határt a klub mezében felnőtt tétmérkőzésen.

 

A 2017 májusában debütált 24 éves játékos elismerte, hogy ezt a számot akár előbb is elérhette volna, ám ebben sérülések hátráltatták - és többek között ezért is volt kénytelen kihagyni 2019 novemberében a Pengék elleni 3-3-as, fordulatos döntetlenre végződött összecsapást is.

 

 

"Igen, mint tudjuk, az idő gyorsan száll. Természetesen sérülések nélkül egy kicsit gyorsabban is el lehet érni ezt a mérföldkövet" - tette hozzá.

 

"Az előző szezonból három hónapot kellett kihagynom térd, és nyolc hetet a bokám miatt, így egy kis csúszás állt be a mérkőzésszámok gyűjtögetésében."

 

"Sérült voltam a 3-3-as döntetlen időpontjában is. Ők egy olyan csapat, amelyről úgy tartják, hogy szüksége van a szurkolóira: ez minden csapatra igaz, de a Sheffield Unitednek lenyűgöző támogatói bázisa van."

 

"Az egyik barátom Sheffield United szurkoló és gyakran mesél nekem a klubja iránt érzett szenvedélyéről és imádatáról. Természetesen számukra nagyon nagy érvágás a szurkolók hiánya és minden meccsnapi tevékenységből hiányoznak ők, de a Sheffield United egy nagyon-nagyon jó csapat, akiknek sok nehezen emészthető eredményük volt mostanság."

 

"Ez egy olyan mérkőzés lesz, amelyre tisztelettel kell felkészülnünk és nem vehetjük le a lábunkat a gázpedálról azért, mert nehezen indult számukra ez a szezon. 100 százalékos erőbedobással nekünk fognak rontani, nekünk pedig erre készen kell állnunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!