Sheffield United 2-3 Manchester United

Ezúttal is hátrányból állt fel a manchesteri alakulat, olykor nagyon látványos megoldásokat mutatva megérdemelten nyert az utolsó helyen álló Sheffield otthonában.


A Premier League 13. fordulójának utolsó mérkőzésén a Sheffield United kezdett jobban, már az 5. percben előnybe kerültek a hazaiak. Lindelöf végzett el szabadrúgást saját tizenhatosán belül, Hendersonhoz passzolt, aki Maguire-t játszotta meg. Az angol védő visszagurított a kapushoz, aki sokat várt, Burke támadta meg őt, Henderson hatalmasat hibázott, ami után McGoldrick közelről a kapuba bombázott.

 

Lassan ébredeztek a Vörös Ördögök, egyre többet volt náluk a labda, de helyzeteket nem sikerült kialakítaniuk az első 15 perc során.

 

A 16. percben egy jobb oldalon vezetett kontra végén Fleck kapta a labdát üresen, a tizenhatos előterében, de lövése elkerülte a kaput. Nagy lehetőség volt arra, hogy megduplázza előnyét a Sheffield.

 

A 26. perc hozta meg az első manchesteri helyzetet, ami gólt is eredményezett. Lindelöf zseniálisan ívelte fel a labdát a kiválóan üresbe futó Rashford elé, aki átvétel után 16 méterről a kapu közepébe bombázott, 1-1.

 

Egy perccel később Martial távoli lövését fogta másodjára Ramsdale.

 

A 30. percben Fernandes kereste Martialt, meg is találta, de Egan az utolsó pillanatban menteni tudott a csatár elől.

 

Hét perc alatt fordított a United! Mármint a manchesteri. Pogba ívelt a védelem mögé nagyszerűen, Martial kaparintotta meg a játékszert, Ramsdale mellett elvitte és a kapuba gurított, 1-2!

 

Sőt, a következő percben 1-3 is lehetett volna, ha Rashford lövésénél nem védett volna nagyot a hazaiak hálóőre.

 

Henderson valamit jóvá tett a meccs elején elkövetett hibájából azután, hogy védett McGoldrick és Burke próbálkozásainál is.

 

A korai hátrány után lassan ébredő manchesteriek a félidő második felében ellenfelük fölé nőttek és teljesen megérdemelten fordították meg az állást a szünetig.

 

Hat perc sem telt el a második félidőtől, amikor növelte előnyét Solskjaer csapata. Öt játékos volt benne a gólban; Pogba kezdte a sort, három ember között tartotta meg a labdát, majd játszott Fernandeshez, aki azonnal Greenwood elé passzolt, a fiatal támadót Jagielka felvágta, de Oliver játékvezető továbbot intett, Rashford átadása Fernandeshez került, aki Martialt találta meg. A francia úgy vette át, hogy azonnal Marcus elé gurított, aki 15 méterről a kapuba lőtt.

 

Beállása után azonnal helyzetet alakított ki Mata, aki az alapvonal mellől tette vissza kapu elé a labdát, Martial lövését azonban blokkolni tudták.

 

A 78. percben Bruno indította Martialt, a csatár balról középre lőtt, érkezett Mata, aki egyből lőtt, de Ramsdale hárítani tudott.

 

Három perc volt hátra a rendes játékidőből, egy szögletet próbált kifejelni a kapu elől Lindelöf, de McGoldrick fejét találta el, melyről a kapuban kötött ki a labda, 2-3.

 

Egy már megnyert mérkőzés vége vált így izgalmassá, a Pengék próbáltak egyenlíteni, miután egy olyan szögletet követően lőtték második góljukat, mely előtt nem kellett volna szögletnek lennie.

 

A 91. percben Mousset remek lövésénél kellett nagyot tornáznia Hendersonnak.

 

Végül sikerült megtartani az előnyből, így a United továbbra is elképesztően jó sorozatban van idegenbeli bajnokik során.

 

 

Premier League, 13. forduló
Sheffield United 2-3 Manchester United
Bramall Lane

 

Vezette: Michael Oliver

 

Sheffield: Ramsdale - Baldock, Basham, Egan, Robinson, Stevens - Berge(Jagielka 12.(Mousset 63.)), Ampadu, Fleck - McGoldrick, Burke(Brewster 74.)
Nem használt cserék: Verrips, Sharp, Norwood, Osborne

 

United: Henderson - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles - Matic, Pogba - Greenwood(Mata 74.), Fernandes(van de Beek 79.), Rashford - Martial(McTominay 90.)
Nem használt cserék: De Gea, Fred, Shaw, James

 

Gólszerző: McGoldrick 5', 87' illetve Rashford 26',51', Martial 33'

 

Sárga lap: Jagielka, Egan, Robinson illetve Maguire, Henderson, Pogba


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!