Az ebéden spóroltam, hogy láthassam a Unitedet

A csatár érdekes történetet osztott meg a hallgatókkal.


A Vörös Ördögök játékosa, aki Nigériából követte a Manchester United együttesét, a klub hivatalos podcast műsorának vendége volt. Ighalo elárulta, milyen nehézségeken kellett keresztül menni azért, hogy hétről hétre láthassa szigetországi kedvenceit.

 

"Olyan környéken nőttem fel, ahol mindenki a Premier League-t kedvelte. Akkoriban a United, az Arsenal vagy a Chelsea szurkolója volt a többség" – kezdte a 25-ös.

 

"Nálunk a bátyám és néhai nővérem szurkolt a Unitednek. Nagyon fiatal voltam még, nem sokat tudtam a futballról, de arra emlékszem, hogy elmentek meccset nézni, majd otthon mindig megvitatták a történéseket."

 

"Amikor idősebb lettem, a bátyám elvitt a helyi közösségi centrumba, ahol elérhető volt a közvetítés. Folyamatosan figyelemmel kísértem a fordulókat, így szerettem bele a csapatba."

 

"Egy nagyon kicsi, szűkös helyről van szó, talán száz ember fért ott el" – magyarázta Odion. "De nem számított semmi, látni akartuk az összecsapásokat."

 

"Az emberek a hátsó sorokban székekre álltak fel, hogy lássák a vetítővásznat. Nem törődtek a kényelemmel, mert imádott klubjukat szerették volna csodálni."

 

 

Odion szülővárosában sajnos luxus volt részt venni ezeken az eseményeken, ezért hihetetlen áldozatokat kellett hoznia, hogy hétvégente megtekinthesse Sir Alex Ferguson alakulatát.

 

"Spórolnom kellett" – mesélte Ighalo. "Mielőtt elindultam az iskolába, édesanyám mindig a kezembe nyomta az ebédpénzt. Hétfőtől takarékoskodtam, hogy ki tudjam fizetni a belépőt."

 

"A pénz egy részét ételre költöttem, míg a másik felét félretettem. Néha éhes maradtam, nem ettem eleget, mert sosem akartam kihagyni a Vörös Ördögök fellépését."

 

"Nem akartam, hogy más mesélje el, hogyan játszott az együttes és milyen gólok születtek. Az volt az igazi, ha az élő közvetítést nézhettem. Hatalmas szenvedélyt éreztem a United iránt."

 

"Mikor pénteken befejeződött a tanítás, mindenki nagyon boldog volt. Előszedtük a mezünket és kimostuk, hogy készen álljunk a szombati vagy a vasárnapi meccsnapra. Szinte ünnepként éltük meg, mintha buliba igyekeztünk volna."

 

"A United mérkőzésén kiöltözve jelentünk meg a helyszínen. Sokszor olyan meleg volt, hogy a mezzel legyeztük magunkat, mert nem volt légkondi."

 

"Miután elhagytuk a központot, hazafelé átbeszéltük a találkozókat. Volt amikor sírtunk is, ha kikaptunk, mert mások cukkoltak minket. Könnyeket hullajtottunk, mert vesztett a csapatunk, ennyire fanatikusak voltunk abban az időben."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!