Manchester United 2-1 Aston Villa

Győzelemmel kezdte az idei esztendőt a Manchester United, mely így pontszámban beérte a tabella élén álló Liverpoolt.


Az új év első bajnokijára nagyon erős kezdőcsapatot küldött fel a pályára Ole Gunnar Solskjaer menedzser. Cavani eltiltása miatt visszakerült a kezdőcsapatba Martial, a középpályán pedig Fred, McTominay és Pogba próbálta szűrni a Villa támadásait.

 

Nagyon támadó felfogással kezdte a találkozót a United, többször is eljutott ellenfele kapujáig a csapat, de a befejezéssel gondok adódtak. A Villa magasan próbált védekezni, de ezzel nem zavarta meg a Vörös Ördögöket.

 

A 10. perc végén komoly feladata volt Martinez kapusnak, Fernandes passzolt Martialhoz, aki a tizenhatos vonalánál vette át a labdát, tolt egyet, majd lőtt, szöglet lett belőle.

 

Három perccel később De Gea védett hatalmasat, Cash beadása után McGinn lőtt 10 méterről a rövidre. Wan-Bissaka lemaradt, de szerencséjére a spanyol portás menteni tudott.

 

A 16. percben Rashford és Wan-Bissaka kavargatott a jobb oldalon, a bekk laposan visszagurított a tizenhatos elé, Pogba átlépte a labdát, mert érkezett Fred, a brazil azonnal lőtt, de fél métert tévedett, a labda a léc fölött suhant el.

 

A félidő felénél a Villa kicsit többet tudta birtokolni a labdát, mint korábban, de nem tartott sokáig ez az időszak, a United ismét egyre nagyobb fölénybe került, azonban a befejezésekkel továbbra is akadtak gondok.

 

A 40. percben megtört a jég, szép támadást vezetett a csapat a jobb oldalon, Wan-Bissaka kiválóan tálalt középre, Martial 3 védő mellett mozgott a labda felé és 6 méterről a kapuba bólintott, 1-0 a United számára!

 

Szünet után gyorsan veszélybe került mindkét kapu, előbb Rashford, majd a másik oldalon Watkins veszélyeztetett, a kapusoknak hárítaniuk kellett.

 

Az 54. percben kontrázott a Villa, Bailly lemaradt emberéről, El-Ghazi lőtt, de a labda elkerülte a kaput.

 

A következő percben Rashford kavarta meg a Villa védelmét, lövését azonban fogta a vendégek hálóőre. Nagyon gólt akart szerezni a támadó, ezért sajnos sokszor önzőnek bizonyult a mai játéka.

 

Egyenlített az Aston Villa. Grealish teljesen üresen volt a bal szélen, laposan lőtt a kapu elé, Traorét találta meg a labdával, aki közelről nem hibázott, 1-1. A gyors szabadrúgás megzavarta a védelmet, mely Wan-Bissaka miatt emberhátrányban is volt ennél a szituációnál.

 

Nem sokáig örülhettek a vendégek, Pogbát buktatta Luiz a büntetőterületen belül, Oliver játékvezető azonnal a tizenegyes pontra mutatott. Még a VAR szobában nézték az esetet, de nem változtatták meg a döntést, Fernandes így büntetőt lőhetett. A középpályás kíméletlen volt, a jobb alsóba bombázott, 2-1 a hazaiaknak!

 

Rashford nem állt le, újabb lövéssel próbálkozott, de a kapus könnyedén hárított. Közben Matic állt be McTominay helyett, nem sokkal utána pedig El-Ghazi elől kellett mentenie Wan-Bissakának.

 

Martial sem akart lemaradni lövések terén, a 70. percben közelről tüzelt, azonban a kapus kiütötte a labdát.

 

Olykor nagyon remekül és látványosan játszott a csapat, egy ilyen támadás végén Pogba került hatalmas helyzetbe, de mellé lőtt. Shaw nagyszerűen készített elő ezúttal is.

 

A 77. percben egy szöglet után Fernandes szedte össze a labdát, lövésre szánta el magát, Martinez beleért és a lécre tolta azt. Újabb szöglet, ezúttal Rashford szedte össze a lasztit, az ő lövésébe nem ért bele a kapus, de nem is kellett, fölé szállt a labda.

 

Nem adta fel a Villa, a 83. percben Cash szabadrúgása szállt a kapu elé, Mings fejelt, de csak kapu mellé. A következő támadás is fejessel zárult, de Davis sem talált kaput.

 

A ráadás perceiben sorra lőhette szögleteit a Villa, egyik után Cash átlövésénél kellett nagyot védenie De Geának.

 

Nem volt könnyű mérkőzés ez sem, de a Vörös Ördögök kézben tartották a meccset és amint gólt kaptak, gyorsan tudtak reagálni. Ezzel a sikerrel a United beérte a tabella élén álló Liverpoolt.

 

 

Premier League, 17. forduló
Manchester United 2-1 Aston Villa
Old Trafford

 

Vezette: Michael Oliver

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw - Fred(Tuanzebe 94.), McTominay(Matic 65.), Pogba - Fernandes(James 87.) - Rashford, Martial
Nem használt cserék: Henderson, Mata, Greenwood, van de Beek, Telles, Lingard

 

Villa: Martinez - Cash, Konsa, Mings, Targett - McGinn, Luiz - Traore(Ramsey 79.), Grealish, El-Ghazi(Davis 84.) - Watkins
Nem használt cserék: Heaton, Taylor, Nakamba, Hourihane, Hause, Guilbert, Elmohamady

 

Gólszerző: Martial 40', Fernandes 61' (11-es) illetve Traore 58'

 

Sárga lap: Maguire, Bailly, Shaw, Matic


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!