Beharangozó: Manchester United - Watford

Hétvégén az FA-kupa 3. fordulójában csatlakoznak a Vörös Ördögök a sorozat küzdelmeihez.


Szombat este a helyszín ismét az Old Trafford, ahol az FA-kupában fogadja a United a Watford csapatát. A Lódarazsak jelenleg az angol másodosztályban szerepelnek és versenyben vannak az élvonalbeli feljutásért. A Championship 6. helyén találjuk jelenleg őket, ami a play-off küzdelmekre már elegendő, de a biztos továbbjutástól sem állnak messze.

 

Minden sorozatot figyelembe véve a két csapat legutóbbi 16 egymás elleni találkozójából mindössze kétszer tudott a Sárga Hadsereg nyerni a Vörös Ördögök ellen, emellett pedig 14 alkalommal a United hagyhatta el győztesen a pályát. Legutóbbi találkozójuk 2020.02.23-án volt az Old Traffordon, amit Solskjaer csapata Fernandes, Martial és Greenwood találataival 3-0-ra megnyert.

 

Az FA-kupában legelőször az 1949/50-es szezonban találkoztak egymással a csapatok a 4. fordulóban, mely találkozót a United húzta be idegenben 0-1-re. Az első találkozásuktól számolva egy ujjunk elegendő ahhoz, hogy megmondjuk, hány alkalommal tudta a Watford a Unitedet legyőzni az Álmok Színházában és az összkép sem éppen kecsegtető a Lódarazsak számára, hiszen 34 egymás elleni találkozóból csak 6 alkalommal kerültek ki győztesen és 5 döntetlen szerepel még emellett. Az egyetlen győzelem, amit a Watford a United otthonában ért el még 1978. október 4-én volt a Ligakupa 3. fordulójában, amikor is 2-1-re tudtak diadalmaskodni.

 

A csapat összeállításakor Solskjaernak minden bizonnyal mérlegelnie kell, hogy melyik még meglévő sorozat a fontos a csapat számára, ugyanis a Watford elleni találkozót követően 12-én a Burnley ellen kell pályára lépnie idegenben a Vörös Ördögöknek, hogy az elmaradt bajnoki mérkőzésüket pótolják. Talán ez a fontosabb is, hiszen jelenleg a United beérte az éllovas Liverpoolt pontszámban (csak rosszabb gólkülönbség miatt második a Manchester) és, ha sikerül a Burnley ellen győzni, akkor élre is állhat a norvég mester csapata. A helyzet pedig még pikánsabb lesz attól, hogy a United január 17-én Liverpoolba látogat, hogy megmérkőzzön a regnáló angol bajnokkal.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Jones, Rojo, Cavani

 

Watford: Perica, Success, Kabasele, Quina

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United 6 alkalommal találkozott a Lódarazsakkal az FA-kupában és 4 alkalommal le is tudták győzni őket. Emellett 1 döntetlen és 1 vereség még a United mérlege ezeken a találkozókon. A kupasorozatban ez lesz 2007 áprilisa óta ez az első találkozásuk, azt a találkozót 4-1-re nyerték meg a Vörös Ördögök.

 

A Watford minden sorozatot figyelembe véve legutóbbi 9 idegenbeli találkozóját elveszítette a Uniteddel szemben.

 

A Vörös Ördögök legutóbb harmincöt 3. fordulóban lejátszott FA-kupa találkozójukat követően 33 alkalommal továbbjutottak a sorozatban. Mindkét alkalommal, amikor innen kiestek hazai pályán következett be. A 2009/10-es szezonban a Leeds ellen, 2013/14-ben pedig a Swansea ellen nem sikerült továbbjutnia a Unitednek.

 

Azon meccseket leszámítva, melyeken a Watford élvonalbeli csapatként szerepelt az FA-kupában, 10 alkalomból csak egyszer tudtak nyerni PL csapat ellen. Ez 2003 februárjában történt, amikor a Sunderland csapatát tudták 1-0-ra legyőzni a kupában.

 

A Manchester United legnagyobb arányú győzelmét az FA-kupában a Yeovil Town ellen érte el 1949.02.12-én (FA-kupa, 5. forduló). A találkozót 8-0-ra nyerték meg a Vörös Ördögök.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 34 mérkőzés - 23 United győzelem, 5 döntetlen, 6 Watford siker - gólarány 62/30 a United javára

 

FA-kupa: 6 mérkőzés - 4 United győzelem, 1 döntetlen, 1 Watford siker - gólarány 10/3 a United javára

 

 

A csapatok legutóbbi 5 mérkőzésének eredményei minden sorozatot figyelembe véve:

 

United: GY, D, GY, GY, V

 

Watford: GY, D, V, GY, V

 

 

A két csapat egymás elleni FA-kupa találkozóinak eredménye:

 

United - Watford 4-1 (2007.04.14.)

Watford - United 1-0 (1982.01.02.)

United - Watford 2-0 (1970.04.10.)

Watford - United 0-2 (1969.02.03.)

United - Watford 1-1 (1969.01.25.)

Watford - United 0-1 (1950.01.28.)

 

 

A United legjobbjai az FA kupában:

 

Érdekesség, hogy az eddigi FA-kupa találkozóin a United összesen 871 találatot jegyez, melyet 238 játékos hozott össze, mindezt 467 mérkőzésen. Ebből a 467 találkozóból 261 alkalommal hagyhatta el győztesen a pályát a Manchester United, 101 döntetlen és 105 vereség mellett. Ezeken a találkozókon 12 öngól is született.

 

A Vörös Ördögök FA-kupa gólszerzőinek ranglistáján a legelső helyen Dennis Law neve szerepel, aki 34 találatot jegyez a kupában, őt követi Jack Rowley 26, majd Wayne Rooney 22 találattal. A csapat menedzsere, Solskjaer például 8 találatot jegyez a kupasorozatban. A jelenleg aktív játékosok közül, akiknek esélye van pályára lépni a kupában a legtöbb gólt Lingard, Mata és Rashford (6 gól), valamint Martial (5 gól) szerezték eddig.

 

Íme azon játékosok névsora, akik legalább 10 gólt szereztek az FA-kupában a Manchester Unitednél eltöltött idő alatt:

 

 

FA-kupa, 3. forduló

Manchester United - Watford

Old Trafford, 2021.01.09. 21:00

 

A találkozó játékvezetője: Andrew Madley

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: Henderson - Telles - Tuanzebe - Bailly - Williams - Matic - James - Mata - van de Beek - Lingard - Ighalo

 

Watford: Foster - Ngakia - Wilmot - Troost-Ekong - Femenia - Sema - Cleverley - Chalobah - Sarr - Deeney - Gray

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-0

 

A találkozót a Spíler 1 TV élőben közvetíti.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Watford

FA-kupa 3. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!