Beharangozó: Fulham - Manchester United

Szerda este kerül megrendezésre a Premier League elmaradt 18. fordulójából a Fulham - Manchester United találkozó, ami zsinórban a 3. idegenbeli találkozója lesz a Vörös Ördögöknek a bajnokságban.


A United a vasárnapi, Liverpool elleni találkozót követően is vezeti a tabellát. A csapat előnye 2 pont a 2. helyezett City és a 3. helyezett Leicester előtt, a Vörösök pedig visszacsúsztak a tabella 4. helyére és továbbra is 3 pont a hátrányuk a jelenlegi listavezetőhöz képes. Finoman fogalmazva is nagyon szoros a bajnokság és nem kiáltható ki egyetlen csapat sem egyértelmű favoritnak a versenyfutásban. Nagyon feszes a menetrend, főleg azoknak, akik még az FA-kupában és esetleg európai porondon is érdekeltek, így különösen fontossá válik az, hogy a menedzser eldöntse melyik sorozat a legfontosabb, a többiben pedig ennek megfelelően rotálja a csapatot és lehetőséget biztosítson a kevesebb játéklehetőséget kapott srácoknak, valamint a tartalékoknál pallérozódó tehetségeknek is. Személyes véleményem, hogy a bajnokság az első és legfontosabb feladat, emögött az FA-kupa és az Európa-liga. Az FA-kupában ráadásul 24-én ismét a Liverpool ellen kell majd pályára lépni, ám ezúttal az Álmok Színházában.

 

A vasárnapi találkozót követően kicsit csalódás volt a döntetlen, bár valójában a címvédővel szemben elfogadható eredmény. A rossz szájíz valamiért mégis megvan, mert egy nyerhető találkozóról hoztunk el 1 pontot. Gondoljunk csak a Pool "összetákolt" védelmére, főként a belső védők posztjain, valamint arra, hogy ha Rashford nem akar a 120%-os helyzetből 150%-os helyzetet kialakítani és Cavaninak passzol a 16-os vonalán belül a második félidőben, akkor akár a győzelmet is jelenthette volna az a vélhetően 1 találat. De, mint tudjuk a fociban nincs mi lett volna, ha... így a következő mérkőzéseken kell mindent megtenni a bajnoki álmok megvalósításához.

 

A Fulham jelenleg kieső helyen van és tudjuk, hogy az életben maradásért küzdő csapatok veszélyes ellenfelek. Kemény mérkőzést várunk és persze a végén United győzelmet, de ehhez nem fognak asszisztálni a Fehérek. A londoni csapat a bajnokságban legutóbb a Leicestert tudta legyőzni, ráadásul idegenben 2-1-re. Hazai pályán viszont 2020. november 2-án tudtak legutóbb mérkőzést nyerni. Akkor a West Brom csapatát verték 2-0-ra.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Fulham: Cairney, Lemina, Robinson, Kongolo, Decordova-Reid

 

United: Jones, Williams

 

 

Érdekességek:

 

A Fulham 2009. december 19-én tudta legyőzni legutóbb a Vörös Ördögöket a bajnokságban. Az azóta lejátszott 11 PL mérkőzésükön 9 alkalommal kaptak ki a Unitedtől és 2 esetben sikerült döntetlent elérniük. Ezen a 11 találkozón 29 gólt kaptak a manchesteri csapattól.

 

A Vörös Ördögök a Fehérek elleni legutóbbi 4 idegenbeli PL meccsüket megnyerték 12-1-es gólaránnyal ráadásul. Viszont érdekesség, hogy a legelső 10 Premier League találkozójukon a Fulham ellen csak 4-et tudtak megnyerni. Emellett 4 döntetlen és két vereség volt a United mérlege.

 

2019 májusa óta a United 8 találkozót játszott PL-be feljutó csapat ellen és mind a 8 mérkőzésen veretlen maradt úgy, hogy ezen a 8 meccsen 25 gólt jegyeznek a Vörös Ördögök. A 2019 tavaszi vereség még a Cardiff ellen történt, ahol a feljutó csapat 2-0-ra verte a Unitedet.

 

Azon csaptok közül, amelyek szerdánként több, mint két Premier League mérkőzést játszottak eddig a United győzelmi mutatója a legmagasabb. A Vörös Ördögök 60%-os győzelmi mutatója 113 találkozóból 70 győzelmet takar.

 

A novemberi, Leicester elleni győzelme óta a Fulham 7 bajnokit játszott, melyeken csak 3 alkalommal tudtak gólt szerezni (5 döntetlen, 2 vereség). A 7 találkozóból 4-en nem tudtak betalálni sem az ellenfelek hálójába a Fehérek támadói.

 

A Fulham legutóbbi 3 hazai bajnokiján gólképtelen volt. Legutóbb 1969 augusztusában volt egy négy hazai meccses szerzett gól nélküli etapja a londoniaknak. A legmagasabb osztályban pedig 1961 decemberében.

 

2020 februárja óta ez lehetne az első alkalom, amikor a Manchester United egymás után 3 mérkőzésen sem kap gólt.

 

Solskjaer csapata az egyetlen a Premier League aktuális szezonjában, amely még nem szenvedett vereséget idegenben. A United mérlege 7 győzelem és 2 döntetlen az idei vendég fellépéseken. A manchesteri csapat szerezte a legtöbb pontot idegenben idén (23) és a legtöbb gólt is (22).

 

A United összesítve legutóbbi 16 idegenbeli találkozóján veretlen a bajnokságban. A csapat története során csak egy alkalommal tudtak ennél jobb sorozatot felmutatni, még 1998 decembere és 1999 szeptembere között. Akkor 17 idegenbeli találkozón nem találtak legyőzőre a Vörös Ördögök.

 

Marcus Rashford a két alakulat legutóbbi két londoni fellépésén gólt tudott szerezni. Csak egy United támadó van, aki 3 egymást követő londoni találkozón is betalált, ő pedig a napokban visszavonult Wayne Rooney volt 2014 decemberében. Wazza zsinórban 3 meccsen is betalált a Fulhamnek idegenben.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 76 mérkőzés - 48 United győzelem, 16 döntetlen, 12 Fulham siker - gólarány 158-81 a United javára

 

Premier League: 28 mérkőzés - 20 United győzelem, 5 döntetlen, 3 Fulham siker - gólarány 65-29 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Fulham: D, D, D, D, V

 

United: D, GY, GY, GY, D

 

 

A két csapat legutóbb 5 egymás elleni bajnokijának eredménye:

 

Fulham - United 0-3 (2019.02.09.)

United - Fulham 4-1 (2018.12.08.)

United - Fulham 2-2 (2014.02.09.)

Fulham - United 1-3 (2013.11.02.)

Fulham - United 0-1 (2013.02.02.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői a bajnokságban:

 

Fulham: Cordoba-Reid 4 gól, Cavaleiro 2 gól, Lookman 2 gól, Mitrovic 2 gól

 

United: Fernandes 11 gól, Rashford 7 gól, Cavani 3 gól, Martial 2 gól, Pogba 2 gól, McTominay 2 gól

 

 

Premier League, 18. forduló

Fulham - Manchester United

Craven Cottage, 2021.01.20. 21:15

 

A találkozó játékvezetője: Martin Atkinson

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Fulham: Areola - Adarabioyo - Andersen - Aina - Bryan - Anguissa - Reed - Onomah - Tete - Lookman - Cavaleiro

 

United: Henderson - Telles - Shaw - Maguire - Bailly - Wan-Bissaka - Matic - Pogba - Mata - van de Beek - Ighalo

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 0-2

 

A találkozót a Spíler 1 élőben közvetíti.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Fulham - Manchester United

Premier League 19. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!