Maguire: Trófeákat akarunk nyerni idén

Harry Maguire, a Manchester United kapitánya már az Emirates FA-kupa győzelemre koncentrál.


A Vörös Ördögök a negyeddöntőben várhatják a sorsolást a kedd esti, West Ham United elleni 1-0-s győzelmet követően. A hosszabbításban Scott McTominay góljával zsinórban a hetedik alkalommal jut el a csapat a sorozat ezen szakaszába.

 

A védelem közepében Ole Gunnar Solskjaer bizalmi embere, Harry Maguire is szerepelt. Az ötös számú játékosunk - Victor Lindelöffel egyetemben - kapott gól nélkül tudta zárni a két órás játékidő végét.

 

Az angol válogatott - aki 10 mérkőzés alatt a hatodik kapott gól nélküli találkozóját tudhatja a háta mögött - a következőképpen értékelte a látottakat az MUTV részére.

 

"Igen, a végén sikerült megnyernünk a mérkőzést, és szerintem meg is érdemeltük" - mondta Maguire Stewart Gardnernek.

 

"Jól éreztük magunkat a pályán, az első félidőben kifejezetten nagy intenzitással játszottunk, és domináltuk a mérkőzést. A játék leginkább az ő térfelükön zajlott és megvoltak a helyzeteink, amikből egy, két, vagy három gólt is szerezhettünk volna. Aztán végül egy negyedik lehetőségből sikerült betalálnunk."

 

Maguire elégedett volt a védelem teljesítményével, amivel sikerült gólcsendre inteni a londoni együttest az Álmok Színházában. A Kalapácsosok igen jól szerepelnek most a Premier League-ben, amivel a hatodik helyen találták magukat és megelőztek olyan csapatokat is, mint a Tottenham Hotspur, vagy az Arsenal.

 

 

Összességében a kapitány büszke volt egy újabb kapott gól nélküli találkozóra.

 

"Ez komoly eredmény, ha nem tévedek hat kapott gól nélküli mérkőzésnél járunk tízből" - mondta a védő, mielőtt a csapat lelkesedését kezdte volna el dicsérni.

 

"Túl sok gólt engedtünk már be a saját kapunkba, és minden alkalommal mikor bekapunk egy gólt, szinte jön is a második. Az Everton ellen háromnál álltunk meg. Ehhez a klubhoz nem méltók ezek a számok."

 

"A hétvégén csalódottak voltunk, úgy éreztük, hogy megérdemeltük volna a három pontot, most azonban nem nyalogathatjuk a sebeinket. Tudtuk, hogy ma mikor idejövünk, jól kell reagálnunk a hétvégére, amivel ismét készen állhatunk a vasárnapra."

 

A védő még nem emelt fel trófeát a United kapitányaként, Maguire reményei szerint ugyanakkor ez lesz az első szezonja, ahol aranyérmet fog tudni szerezni vörös mezben. Az előző szezonban Ole fiai az FA-kupában, a Carabao Cupban és az Európa-ligában is az elődöntőig jutottak, Maguire pedig ezúttal kész egy következő lépést megtenni a győzelem irányába.

 

"Az előző szezonban nagyon csalódottak voltunk, hogy elődöntőket buktunk el, most azonban trófeákat kell nyernünk. Ezt meg is kell követelnünk egymástól, és meg is tesszük. Trófeákat akarunk nyerni, a csapat és a szurkolók számára pedig létfontosságú, hogy elkezdjük gyűjteni az aranyérmeket."

 

Az FA-kupa elődöntők párosításainak sorsolására csütörtök este fog sor kerülni. Ebben az évben a Vörös Ördögök eddig minden mérkőzésüket az Old Traffordon játszották a sorozatban. Maguire reménykedik benne, hogy ez a sorozat folytatódni fog a következő fordulóban is, amit márciusban fognak megrendezni.

 

"Persze, imádunk ezen a pályán szerepelni, nekünk pedig az a feladatunk, hogy nehézzé tegyük a helyzetüket azoknak, akik ide látogatnak, és eredményt akarnak elérni. Még jobbá kell válnunk, mostanában pedig apró lépésekben ugyan, de fejlődünk. Úgyhogy igen, azt szeretnénk, hogy ismét itthon tudjunk játszani" - mondta.

 

"Mindenki ellen megvan az esélyünk, csak figyelnünk kell magunkra, jól kell teljesítenünk, és biztosra kell mennünk azt illetően, hogy elkezdünk trófeákat nyerni ennél a klubnál."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!