Beharangozó: West Brom - Manchester United

A West Brom vendégeként lép pályára Solskjaer csapata a Premier League 24. fordulójában.


3 hazai találkozót követően (2 bajnoki, 1 FA-kupa) a United ismét idegenben lép pályára, ahol továbbra is meglehetősen jól érzik magukat a norvég menedzser fiai. Bár legutóbbi vendég fellépésük alkalmával csak egy 0-0-s döntetlent játszottak az Arsenal ellen a Vörös Ördögök, a csapat továbbra is veretlen a szezonban, ha nem hazai pályán játszik. A norvég menedzser csapatának idegenbeli mérlege a bajnokságban 8 győzelem és 3 döntetlen.

 

Solskjaer próbálta a srácok válláról levenni a terhet is hét közben azzal a nyilatkozatával, miszerint nem kell bajnokesélyesként tekinteni a csapatra. Bízzunk benne, hogy szavai pozitívan fognak hatni a játékosaira és felszabadult, gólgazdag mérkőzést láthatunk vasárnap délután.

 

A West Brom nehéz helyzetben van, hiszen a kiesés elől menekülő kiscsapat hazai pályán legutóbb tavaly november 28-án tudott nyerni a Sheffield ellen, azóta 5 vereség és 1 döntetlen az otthoni mérlegük. Ha összességében nézzük akkor pedig legutóbbi 5 bajnokijukból 4 alkalommal kaptak ki és 1 döntetlent játszottak még. Nem szabad leírni ezek alapján őket, mert várhatóan kőkeményen beállnak majd védekezni, amit idén többször is láthattunk már és nem igazán ízlett ez a játékstílus a United támadóinak.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

West Brom: -

 

United: Jones, Pogba

 

 

Érdekességek:

 

A West Brom 12 hazai bajnokijából a United ellen 9-et elveszített, emellett pedig 1 győzelem és 2 döntetlen a mérlegük. A 12 találkozóból 11-en legalább 2 gólt kaptak, összesen pedig 31-szer vették be a Vörös Ördögök a kapujukat ezeken a mérkőzéseken.

 

Ha a United nyerni tud a vasárnapi találkozón, akkor 2011/12-után ismét duplázni tudnának a West Brom ellen egy szezonon belül. Az idei szezonban az első találkozójukat a manchesteriek 1-0-ra megnyerték az Old Traffordon tavaly november 21-én.

 

A Vörös Ördögök az első 17 West Brom elleni PL meccsükön összesen 43 gólt szereztek, legutóbbi 8 bajnoki találkozójukon azonban mindössze 7-et tudtak lőni és ebből a 8 mérkőzésből 4-en nem is tudtak betalálni az Albion kapujába.

 

A West Brom kapta a legtöbb gólt ebben a bajnoki szezonban, szám szerint 54-et, míg a United lőtte a legtöbb gólt, 49-et. Ha Solskjaer csapata vasárnap gólt tud szerezni, akkor elérhetik az 50 találatot 24 mérkőzést követően. Sir Alex Ferguson vezetésével tudtak a Vörös Ördögök 20 mérkőzés alatt 50 gólig jutni 2012/13-ban.

 

A United legutóbbi 18 idegenbeli bajnokiján veretlen (13 győzelem és 5 döntetlen). A csapat élvonalbeli története során ez a leghosszabb veretlenségi széria, amikor idegenben játszanak. Ennél hosszabb veretlen szériát vendégként legutóbb a Liverpool produkált 2019. január és 2020. február között. Akkor a Vörösök összesen 21 idegenbeli találkozót hoztak le vereség nélkül.

 

Ole Gunnar Solskjaer irányítása alatt a United több vereséget szenvedett el kieső helyen szereplő csapatoktól (10 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség), mint a legjobb 4 között szereplő csapatoktól (5 győzelem, 5 döntetlen, 2 vereség). Legutóbbi kieső helyen tanyázó csapat elleni találkozójukat a Vörös Ördögök elveszítették (United - Sheffield 1-2), viszont 1992 óta nem veszítettek el egymást követő két találkozót kiesés elől menekülő csapat ellen az élvonalban. Akkor kikaptak a West Ham-től áprilisban, majd a Wimbledontól októberben.

 

A West Brom menedzsere, Sam Allardyce első 3 Premier League meccséből kettőt megnyert a United ellen, mindkét diadala az Old Traffordon született (2001/02 és 2002/03 a Boltonnal). Azóta 22 találkozón vezetett még csapatot a Vörös Ördögök ellen, de ezekből már csak 1 alkalommal tudott győztesen kikeveredni (5 döntetlen, 16 vereség), amikor 2016 februárjában 2-1-re nyert a Sunderland élén a United ellen.

 

Marcus Rashford góljainak 75%-a a szezon során idegenben született (8 gólból 6). Ennél jobb idegenbeli mutatója az angol támadónak még nem is volt a korábbi szezonok során.

 

Bruno Fernandes átlagosan 84 percenként működik közre gólszerzésben a Premier League-ben. Ez a legjobb arány azon 1685 játékos közül, akik legalább 5 gólban szerepet vállaltak a bajnokság történetében.

 

Edinson Cavani 3 egymást követő bajnokin szerezhet gól, amire 2019 januárja óta nem volt példa az uruguayi támadó esetében. A csatár akkor még a PSG színeiben volt zsinórban 3 bajnokin is eredményes. Cavani első három bajnoki gólját a Unitedben csereként szerezte, míg legutóbbi 3 találatát pedig kezdőként jegyzi.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 133 mérkőzés - 57 United győzelem, 32 döntetlen, 44 West Brom siker - gólarány 234-197 a United javára

 

Premier League: 25 mérkőzés - 16 United győzelem, 5 döntetlen, 4 West Brom siker - gólarány 50-20 a United javára

 

 

A csapatok legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

West Brom: V, V, D, V, V

 

United: GY, V, D, GY, D

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokija ebben a felállásban:

 

WBA - United 1-2 (2017.12.17.)

WBA - United 0-2 (2016.12.17.)

WBA - United 1-0 (2016.03.06.)

WBA - United 2-2 (2014.10.20.)

WBA - United 0-3 (2014.03.08.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői a bajnokságban:

 

West Brom: Matheus Pereira 5 gól, Ajayi 2 gól, Bartley 2 gól, Gallagher 2 gól, Robinson 2 gól

 

United: Fernandes 13 gól, Rashford 8 gól, Cavani 6 gól, Martial 4 gól, McTominay 4 gól, Pogba 3 gól

 

 

Premier League, 24. forduló

West Bromwich Albion - Manchester United

The Hawthorns, 2021.02.14. 15:00

 

A találkozó játékvezetője: Craig Pawson

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

West Brom: Johnstone - Gibbs - Bartley - Ajayi - Furlong - Gallagher - Maitland-Niles - Yokuslu - Snodgrass - Pereira - Diagne

 

United: Henderson - Shaw - Maguire - Lindelöf - Wan-Bissaka - Fred - McTominay - Rashford - Fernandes - Greenwood - Cavani

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 0-2

 

A mérkőzést a Spíler 1 TV élőben közvetíti.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!