Beharangozó: Real Sociedad - Manchester United

A Real Sociedad vendégeként, ám semleges pályán kezdi meg az Európa-liga kieséses szakaszát a Manchester United csütörtök késő délután.


Noha a második számú európai kupasorozatban a Vörös Ördögök ellenfele a Real Sociedad lesz, a pandémia miatt a spanyolok nem engednek be Angliából érkezőket az országba, ezért a találkozót semleges helyszínen fogják megrendezni, méghozzá Torinóban a Juventus stadionjában. Nem egyedi ez a mostani időszakban, hiszen számos mérkőzést tettek át ezen okok miatt más országba.

 

A két együttes 2013 októberében és novemberében már találkozott korábban egymással a nemzetközi porondon, igaz akkor a Bajnokok Ligája csoportkörében. Az Old Traffordon 1-0-ra tudott nyerni a United, míg Spanyolországban csak egy gól nélküli döntetlenre futotta a csapatoktól. Ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor azt is hozzátesszük, hogy azt az 1 gólt nem is United játékos szerezte a találkozón, hanem egy öngóllal sikerült a baszkokat legyőzni.

 

A Sociedad jelenleg az 5. helyen áll a spanyol bajnokságban és, ha a kapott gólok mennyiségét nézzük, akkor pedig a 4. legjobb mutatóval rendelkeznek a La Ligában. A szezon elején még az élen is álltak egy ideig, ami nem kis meglepetés volt. Az angol bajnokságban a United lőtte a legtöbb gólt a jelenlegi mutatók szerint, de nem számíthatunk hasonló gálára a találkozón, mint a Soton elleni angol bajnoki mérkőzésen. A baszkok csoportmérkőzéseik során mindössze 5 gólt tudtak szerezni az Európa-ligában 111 kapuralövésből, ami nem túl acélos, viszont kapni is csak 4-et kaptak. A 6 találkozóból 2-t tudtak megnyerni, emellett pedig 3 döntetlen és 1 vereség szerepel a nevük mellett, ami a csoportjuk többi eredményét látva elegendő volt a kieséses szakaszba jutáshoz.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Sociedad: Moya, Sangalli, Sola

 

United: Jones, Pogba, Cavani, van de Beek - (Martial és McTominay játéka is kérdéses a biztos hiányzók mellett)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United legutóbbi 9 európai kupamérkőzésén nyeretlen a spanyol ellenfelekkel szemben, 3 döntetlen és 6 vereség a pontos mutató ezeken a találkozókon. Legutóbb a 2016/17-es EL szezonban tudtak spanyol ellenfelet legyőzni az angolok, mégpedig 1-0-ra a Celta Vigot az elődöntőben.

 

A Real Sociedad legutóbbi 5 kieséses szakaszban játszott mérkőzéséből 4-et elveszített az európai porondon és 1 döntetlent ért el, mióta az UEFA-kupa 1998/99-es szezonjában 2-1-re nyerni tudott az Atletico Madrid ellen a legjobb 16 csapat között.

 

A Manchester United legutóbbi 16 kieséses szakaszban játszott Európa-liga mérkőzéséből egyet veszített el, ami mellett 10 győzelmet és 5 döntetlent tudnak felmutatni a Vörös Ördögök. A vereség pont az előző szezonban jött össze az elődöntőben a Sevilla ellen.

 

Csak az Arsenal játékosa, Nicolas Pepe próbálkozott többször (36) egy az egyben megverni a pályán adott ellenfelét az idei Európa-liga meccseken, mint a Sociedad játékosa, Adnan Januzaj (35), és csak Chidera Ejuke (32), Everton (26) mutatott be több cselt, mint a United korábbi belga szélsője (23).

 

 

A két csapat formája legutóbbi mérkőzéseik alapján minden sorozatot figyelembe véve:

 

Sociedad: D, V, D, GY, GY

 

United: D, GY, D, GY, D

 

 

A két csapat eddigi két egymás elleni találkozójának végeredménye:

 

United - Sociedad 1-0 (2013.10.23.)

Sociedad - United 0-0 (2013.11.05.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői a nemzetközi porondon az idei szezonban:

 

Sociedad: Jon 2 gól, Portu 1 gól, Monreal 1 gól, Willian Jose 1 gól - (Európa-liga csoportkör)

 

United: Rashford 6 gól, Fernandes 4 gól, Martial 2 gól, James 1 gól, Greenwood 1 gól - (Bajnokok Ligája csoportkör)

 

 

Európa-liga kieséses szakasz

Real Sociedad – Manchester United (1. mérkőzés)

Allianz Stadion (Torinó), 2021.02.18. 18:55

 

A találkozó játékvezetője: Sandro Scharer (SUI)

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Sociedad: Remiro - Monreal - Normand - Zubeldia - Gorosabel - Oyarzabal - Merino - Illarramendi - Silva - Januzaj - Isak

 

United: Henderson – Shaw – Maguire – Bailly – Williams – Matic – Fernandes – Mata – Rashford - Greenwood - Diallo

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 0-1

 

A mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!