James: A United sikerének titka

Daniel James előbb gólpasszt osztott ki, majd gólt is szerzett a United által 4-0-ra megnyert Európa-liga találkozón a Real Sociedad ellen.


A walesi szélső is kiemelkedő teljesítménnyel zárta a csütörtöki Európa-liga találkozót, hiszen 90. percben szerzett találatával 4-0-ra nyertek a Vörös Ördögök a La Real ellen. A legjobb 32 közötti forduló első felvonásában rajta kívül még Bruno Fernandes volt eredményes kétszer, Rashford pedig szintén egy góllal járult hozzá a magabiztos győzelemhez.

 

Visszatekintve az erős baszk csapat elleni meggyőző teljesítményre James az MUTV-nek adott interjújában elárulta a United sikerének titkát.

 

"Nagyszerű eredmény ez számunkra, különösen, hogy idegenben sikerült elérni" - mondta a Vörös Ördögök szélsője az MUTV riporterének, Stewart Gardnernek a Torinóban készül interjún. "Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, ha engedjük, hogy birtokolják a labdát, de azzal is tisztában voltunk, hogy így nagyobb területek nyílnak meg számunkra a védelmükben és ezt ki tudtuk használni. Nagy öröm ez számunkra. Olykor frusztrálóan hathat, ha az ellenfél birtokolja a labdát, de nekünk meg az volt a feladatunk, hogy türelmesek legyünk. Tudtuk, hogy amint nálunk a labda mennünk kell előre. Magasan játszottak és ezt csak ki kellett használnunk."

 

A válogatott szélső 4. gólját szerezte a szezonban a torinói mérkőzésen. Eddigi találatait a Basaksehir ellen a BL-ben, illetve a Premier League-ben szerezte a Leeds és a Southampton ellen. A 23 éves játékos nagyon örül, hogy teljesítményével és góljával hozzájárulhatott ismét a United meneteléséhez a nemzetközi porondon, miután Eric Bailly passzából megiramodva megszerezte a találkozó végén a 4. gólt.

 

"Mindig a legjobb teljesítményt szeretném nyújtani, amikor pályán vagyok" - mondta James. "Magam is csalódott voltam, hogy korábban nem tudtam élni a lehetőségemmel Bruno passzából. Ezért mentem tovább és végül sikerült gólt szereznem."

 

 

Mielőtt megszerezte az este utolsó találatát, James korábban még gólpasszt adott Bruno Fernandesnek a 2. góljához. Bár a szituációt megvizsgálták a VAR-ral is, de végül szabályosnak nyilvánították a portugál találatát.

 

"Végig tudtam, hogy ott van mögöttem, de amikor meghallottam, hogy szól, hogy Bruno vagyok, akkor már tudtam, hogy ebből gól lesz" - emlékezett vissza James. "Csak arra koncentráltam, hogy a labdát ne veszítsem el és sikerüljön az assziszt. Kicsit bosszantott, hogy nem én fejeztem be lövéssel azt a szituációt, de a gól végül ezt gyorsan feledtette is velem."

 

A United gólszerzője dicsérte a csapat támadójátékát.

 

"Csodálatos ezekkel a játékosokkal együtt játszani. Mindenkinek megvan a saját stílusa, de ettől függetlenül képesek vagyunk együttműködni."

 

Annak ellenére, hogy Ole csapata 4 gólos előnyből várhatja a visszavágót az Old Traffordon James hangsúlyozta, hogy az összecsapás még nem lefutott.

 

"Természetesen nem dőlhetünk hátra és minden mérkőzést a megfelelő szinten kell kezelnünk. Még nem jutottunk tovább. A jövő héten ugyan ilyen mentalitással kell pályára lépnünk a visszavágón."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!