Mit vár Ole Diogotól a Milanban?

Ole Gunnar Solskjaer alig várja, hogy láthassa az AC Milan elleni találkozón Diogo Dalot-t.


A portugál játékos októberben csatlakozott 1 évre kölcsönben az olaszokhoz és ezidáig 20 alkalommal lépett pályára a Rossoneri színeiben. Ez alatt az idő alatt két gólt szerzett, közülük az egyiket pont az előző hétvégén 2-0-ra megnyert Hellas Verona elleni találkozón.

 

A meccsnapi kérdezz-felek rovatban Ole elmondta, hogy örül, hogy játékosa egy európai óriásnál szerezhet tapasztalatot és jó lesz látni neki és a szurkolóknak is, hogy miként boldogul az olaszoknál.

 

Ole, először is gratulálunk John Murtough és Darren Fletcher kinevezéséhez a klubnál.

"Határozottan örülünk a kinevezésüknek. Nagyon izgalmas időszak elé nézünk. Darren néhány hónapja már köztünk van, Johnnal pedig már hosszabb ideje együtt dolgozunk. A kinevezésükkel folytatódni fog az a munka, amit elkezdtünk és tovább építkezhetünk a már lerakott alapokra. Folyamatban vannak dolgok és közben pedig dolgozhatunk a klub tradícióira, az Akadémiára építkezve is, amiért rajongunk."

 

A játékra fordítva a szót, mik a legfrissebb hírek a csapatról?

"Van néhány játékosunk, akik sajnos nem elérhetőek. Phil Jones mellett jelenleg David, Paul, Juan, Donny és Edinson sem áll készen, illetve valószínű, hogy Marcus is hiányozni fog. Elég hosszú a névsor, de azoké is, akikre meg számíthatunk."

 

Igen, ez egy egyre növekvő lista, de amikor ilyen sok mérkőzést játszanak a játékosok, akkor ez sajnos benne van a pakliban. Viszont rengeteg tehetség van még a csapatban, akik bevetésre készen állnak.

"Természetesen ez benne van, de emellett jó formában is vagyunk. A vasárnapi, City elleni 2-0-s győzelem további lendületet adott nekünk és önbizalommal telve várjuk a következő találkozót, ami egy nagyszerű mérkőzés lesz egy nagyszerű klub ellen. Nekik is megvannak a hagyományaik, gazdag történelmük és magas színvonalat képviselnek. Emellett mindig jó kapcsolatot ápoltunk velük."

 

Az AC Milan egy olyan klub, amit világszerte csodálnak és bár most az Európa-ligában találkoznak egymással a felek, ez mégis egy olyan párharc, ami egy Bajnokok Ligája mérkőzésnek is beillene. 

"Pontosan így van és ezzel azt hiszem a szurkolók is egyetértenek. Az olaszok játéka egyre jobb és jobb, tehetséges, fiatal csapatuk van és ott van Zlatan Ibrahimovic is. Ő nagyon sokat tudott nekik segíteni. Újjá kellett építeni a csapatot, de most már a bajnokság 2. helyén állnak és a végső győzelemre is esélyesek. Természetesen ez jó kihívás számunkra is."

 

Sajnos bármennyire is különleges találkozás lenne, Ibra nem elérhető az első találkozón sérülés miatt. Diogo Dalot viszont ott van a keretben és ha most csak egy mérkőzésre is, de visszatér az Old Traffordra.

"Diogo remekül teljesít és nagyszerű gólt szerzett hétvégén. Élvezi az ott töltött időt. A két csapat találkozója egy plusz lehetőség arra, hogy megnézzük őt. Örülünk a szereplésének, mert azért ment oda, hogy tapasztalatot szerezzen egy masszív és ikonikus klubnál, ahol minden héten magas szintű elvárásoknak kell megfelelni."

 

 

A jelenlegi helyzetben mennyire számít az, hogy az első mérkőzésre otthon, vagy idegenben kerül sor?

"Nem hiszem, hogy sokat számítana és egyébként sem. Soha nem foglalkoztam azzal, hogy hazai pályán játszunk-e vagy idegenben. Néha talán jobb lehet idegenben kezdeni, mert ha ott jól végzed a dolgod, akkor a visszavágón már kevésbé kell izgulnod. Természetesen két hatalmas mérkőzés elé nézünk, ami mellett még ott a bajnokság és az FA-kupa is, így sok-sok dologra kell összpontosítanunk."

 

Beszéljünk néhány emlékezetes találkozásról a két klub történetében. 2007-ben például ott voltál magad is a csapatban, de nem léptél pályára, végül pedig ki is esett a United. Hatalmas "csaták" voltak a csapatok egymás elleni találkozóin.

"Igen, fantasztikus visszaemlékezni ezekre a meccsekre. Emlékszem, hogy Kaka milyen gólokat szerzett az Old Traffordon, óriási futballista volt. Rengeteg emlékem van róluk és a játékosokról is, Gattuso, Pirlo, Seedorf, fantasztikus csapat volt."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!