Manchester United 1-0 West Ham United

Hazai pályán nyertek a Vörös Ördögök a Kalapácsosok ellen és ezzel megtartották a forduló előtti második helyüket.


A Vörös Ördögöknél ismét a kezdőcsapatban volt Marcus Rashford, míg a másik oldalon nem számíthatott David Moyes arra a Jesse Lingardra, akit a United adott kölcsön a Kalapácsosoknak.

 

Az első percekben próbálta meglepni ellenfelét a West Ham, komoly letámadást hajtottak végre a londoniak, de pár perc elteltével mindez megszűnt és inkább a United akarata érvényesült. Legalábbis a labdabirtoklás terén, mert a támadásokkal voltak gondok.

 

Már a félidő fele is eltelt, de komoly helyzetet nem láttunk. Bár a manchesteriek birtokolták többet a labdát, Fabianskinak nem kellett dolgoznia.

 

A 30. percben végre történt valami... Shaw látta meg, hogy Greenwood bemozdul a védők mögé, remekül tálalt a fiatal csatár elé, aki meghúzta az alapvonalig, onnan középre lőtt, de Fabianski végül megkaparintotta a játékszert.

 

Négy perccel később Shaw beadását tisztázta Dawson a kapu elől, majd Fred sarkazása után McTominay lövését blokkolta a WHU védelme. Kezdett éledezni a hazai gárda, kicsit emeltek a tempón Fernandesék.

 

A 37. percben Fred gyorsan fellőtte a labdát Fernandesnek, aki azonnal Greenwoodhoz játszott, Mason kettőt tolt a labdán, majd a jobb alsót célozta meg, Fabianski még beleért és kapufára tolta. Szép és gyors támadás volt, ilyenből kellene több!

 

De nem jött több ilyen a félidőben, maradt a 0-0, ami igazából nem is mondható meglepőnek. Hiába volt fölényben Solskjaer csapata mezőnyben, kevés lehetőséget alakított ki a United. A sok technikai hiba sem segítette a manchesterieket abban, hogy gyorsabban játszanak.

 

Fordulás után Shaw beadása jelentette az első veszélyt, majd Greenwood remek elfutása után Dawson mentett szögletre Rashford elől. Fernandes ívelte be a szögletet, amit csodálatosan fejelt a kapuba Dawson. Bár McTominay ünnepeltette magát, egyértelmű volt, hogy a védő öngólja volt ez, 1-0 a Unitednek!

 

A 60. percben remek passzolgatás végén Fernandes lőtt 18 méterről, Fabianski ezúttal is nagyot védett. A kapusra nem lehetett panasz, már 3 nagy hárítása volt.

 

Egy perccel később Soucek fejese szállt kapu mellé. Bowen lövésre szánta el magát, Maguire hatalmasat blokkolt. Ezek nem voltak komoly lehetőségek, de azért látszott, hogy feljebb lépett a WHU. Ez talán a Vörös Ördögök dolgát megkönnyíthette.

 

A 66. percben Rashford nagyszerűen indította Fernandest, aki megpróbálta ellőni a labdát Fabianski mellett, de nem sikerült neki, a kapus hárított. Nagy helyzet volt, de maradt az 1-0.

 

A 74. percben eldőlhetett volna a meccs. 4 a 2-ben mehetett a United James labdaszerzését követően, de a szélső átadása Fernandes mögé ment, így a Kalapácsosok visszaértek. Hihetetlen, hogy egy egyszerű passz sem megy sokszor... és nem csak James-nek, másnak sem.

 

Három perccel később is eldőlhetett volna a találkozó, Rashford indult meg, szöktette Greenwoodot, aki amint a tizenhatoshoz ért, el is lőtte a labdát, de nem volt szerencséje, kapufáról visszapattant a mezőnybe.

 

Az utolsó 10-12 percben a hazaiak leginkább az eredmény tartását tűzték ki célul és ha lehetett volna, akkor sem erőltették a támadásokat.

 

Már nem is változott az eredmény. Bár többet tettek a hazaiak a győzelemért, ez a mai sem volt a szezon teljesítménye a csapattól.

 

 

Premier League, 28.forduló
Manchester United 1-0 West Ham United
Old Trafford

 

Vezette: Martin Atkinson

 

United: Henderson - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - McTominay, Fred - Greenwood, Fernandes, James - Rashford
Nem használt cserék: Grant, Bishop, Bailly, Matic, Tuanzebe, Williams, Diallo, Shoretire, Telles

 

West Ham: Fabianski - Coufal, Dawson, Diop, Cresswell - Soucek, Rice - Johnson(Benrahma 62.), Noble(Lanzini 62.), Bowen - Antonio
Nem használt cserék: Trott, Martin, Balbuena, Coventry, Alves, Odubeko

 

Gólszerző: Dawson 54' (öngól)

 

Sárga lap: Wan-Bissaka, McTominay, Rashford, James


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!