Beharangozó: AC Milan - Manchester United

Csütörtök este eldől, hogy a házigazda milánóiak, vagy a vendég Manchester United jut be az Európa-liga legjobb 8 csapata közé.


Múlt héten Manchesterben egy utolsó percben szerzett góllal az olaszok 1-1-re tudták szépíteni az első találkozó végeredményét és az az 1 gól akár a továbbjutás sorsáról is dönthet a csütörtök esti visszavágón. Az 1-1-es eredmény nem nevezhető sem magabiztos előnynek, sem fölénynek, bár egy gól nélküli döntetlen esetében a Rossoneri javára billentené a mérleg nyelvét. Solskjaer csapata számára egy megoldás van, illetve egy megoldás az elfogadható, mégpedig az, ha a csapat gólokat tud szerezni a San Siroban.

 

A továbbjutási lehetőségeket végigzongorázva egyértelmű, hogy a milánóiak továbbjutását eredményezi azok bármekkora arányú győzelme, illetve a 0-0-s döntetlen is. 1-1-es végeredménnyel jöhet a hosszabbítás, esetleg a büntetők. Döntetlen estében viszont, ha a rendes játékidőben 2-2, vagy annál nagyobb mértékű iksz az eredmény, az már a Vörös Ördögök továbbjutását jelentené, illetve szintén egyértelműen a United bármekkora arányú győzelme továbbjutást ér. Ezek alapján pedig izgalmas estére számíthatunk.

 

Az olaszok részéről Zlatan Ibrahimovic visszatérésében bíznak, aki sérülés miatt kihagyta az Old Traffordon tett látogatást, viszont a szerdai hírek alapján ott lehet a milánói visszavágón. Ole Gunnar Solskjaer előzetes tájékoztatása szerint pedig reméli, hogy csütörtök este már Cavani és Donny van de Beek is bevethető lesz a Rossoneri ellen, valamint korábban a norvég menedzser azt is említette, hogy nem kizárt Pogba visszatérése sem a válogatott szünet előtt. Ami biztos, hogy az említett játékosok elutaztak szerda délután Olaszországba.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

AC Milan: Mandzukic, Calabria, Leao

 

United: Jones, Mata, Martial, Bailly, Cavani

 

 

Érdekességek:

 

Amikor a Manchester United az európai kupákban nem tudta megnyerni egy kieséses szakasz első mérkőzését hazai pályán, akkor az utolsó 8 alkalomból 6 esetben kiesett. Például a 2004/05-ös szezonban a Bajnokok Ligájában pont az AC Milan ellen.

 

Az AC Milan 5 hazai meccséből 4 alkalommal nyerni tudott hazai pályán a United ellen az európai sorozatokban. Legutóbbi Olaszországban elszenvedett vereségük 2010. február 16-án volt a Vörös Ördögökkel szemben, amikor is a United 3-2-re győzni tudott a San Siroban Rooney duplájával és Scholes találatával.

 

A Manchester United legutóbbi két olaszok ellen játszott idegenbeli meccsét megnyerte a nemzetközi porondon. Legutóbb a Juventust győzték le Torinóban 2018 novemberében. Ezt a két meccset megelőzően viszont 16 alkalomból csupán háromszor tudtak nyerni az angolok olasz ellenfél vendégeként, ami mellett 3 döntetlen és 10 vereség a Vörös Ördögök mérlege.

 

A nemzetközi porondon a milánói csapat legutóbbi 9 hazai mérkőzéséből (beleértve a selejtezőket is) csupán egy olyan találkozót tud felmutatni, ahol megúszták a találkozót kapott gól nélkül. A legutóbbi 3 meccsen, amin házigazdák voltak 6 gólt kaptak és 5-öt szereztek.

 

A Manchester United portugál középpályása, Bruno Fernandes legutóbbi 7 idegenbeli Európa-liga mérkőzésén 7 gólt szerzett. Ez a sorozat 2018 novemberében kezdődött a Sporting csapatával. Ezen időszak alatt egyetlen játékos sem tudott több gólt szerezni idegenben Fernandesnél, egyedül Yusuf Yazici, a Lille játékosa, aki ugyanennyit jegyez.

 

A hétvégén mindkét csapat 1-0-s eredménnyel hangolt a hétközi visszavágóra, azonban a United ezt győzelemként érte el a West Ham ellen, míg a milánóiak 1-0-ra kikaptak otthon a Napoli ellen.

 

A mérkőzés játékvezetője a német Felix Brych lesz, aki legutóbb a Chelsea és a Liverpool idegenbeli találkozóin fújta a sípot nemzetközi porondon. Előbbi 2021. február 23-án volt, míg utóbbi 2020. október 21-én. A két mérkőzés közös pontja a bíró személye mellett az, hogy mindkét találkozót az angolok nyerték 1-0-ra és idegenben. A londoniak az Atletico Madridot, a Pool pedig az Ajaxot győzte le.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

11 mérkőzés - 5 United győzelem - 1 döntetlen - 5 AC Milan siker - gólarány 14-17 az olaszok javára

 

 

A csapatok legutóbbi 5 mérkőzésének eredménye minden sorozatot figyelembe véve:

 

AC Milan: GY, D, GY, D, V

 

United: D, D, GY, D, GY

 

 

A legutóbbi találkozók eredménye ebben a felállásban, tétmérkőzésen:

 

AC Milan - United 2-3 (2010.02.16.)

AC Milan - United 3-0 (2007.05.02.)

AC Milan - United 1-0 (2005.03.08.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői az Európa-ligában:

 

AC Milan: Díaz 3 gól, Hauge 3 gól, Castillejo 2 gól

 

United: Fernandes 2 gól, James 1 gól, Rashford 1 gól, Diallo 1 gól

 

 

Európa-liga, nyolcaddöntő

AC Milan - Manchester United (2. mérkőzés)

Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), 2020.03.18. 21:00

 

A találkozó játékvezetője: Felix Brych (GER)

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

AC Milan: Donnarumma - Dalot - Tomori - Kjaer - Hernández - Meité - Kessié - Saelemaekers - Calhanoglu - Krunic - Ibrahimovic

 

United: Henderson - Wan-Bissaka - Lindelöf - Maguire - Shaw - McTominay - Matic - Diallo - Fernandes - Rashford - Greenwood

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-2

 

A mérkőzést a Sport 1 élőben közvetíti.

 

A negyeddöntők párosításainak sorsolása március 19-én lesz, a következő fordulót pedig április 8-án és 15-én rendezik.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

AC Milan - Manchester United

Európa-liga nyolcaddöntő 2. mérkőzés, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!