AC Milan 0-1 Manchester United

Paul Pogba találata továbbjutást ért az Európa-ligában.


Ole Gunnar Solskjaer csapata kezdte jobban a találkozót, két perc alatt két veszélyes beadás is érkezett középre, de vagy Rashford rúgott lyukat, vagy társ mögé jött a labda.

 

Ekkor még talán senki nem gondolta, mennyire unalmas félidőt láthatunk. A csapatok nagyon sok hibával játszottak, sokszor egy sima labdakezelés, vagy egy rövid átadás sem ment a játékosoknak.

 

Nem is volt csoda, hogy a kapusoknak dolguk sem volt. Egészen a félidő utolsó másodpercéig, amikor a Milan kontrázott, mely végén Krunic lőhetett 10 méterről, de szerencsére nem talált kaput.

 

A Unitednek ennél sokkal többet kellett tennie a továbbjutásért. Ezért a menedzser a szünetben cserélt, A nagyon gyengén focizó Rashford helyett Pogbát küldte pályára, akinek 3 perc sem kellett a gólhoz. Nagy kavarodás alakult ki a hazai kapu előtt, Fred hatalmasat harcolt, ami után a labda Pogbához került, aki a rövid felsőbe lőtt, 1-0 a Unitednek, ezzel a manchesteriek álltak továbbjutásra.

 

A bekapott gólra nem igazán tudott reagálni bő 15 percig a milánói alakulat, mintha arra készültek volna, hogy ezen a meccsen nem kapnak gólt, további lehetőségek fel sem merültek. Ez pedig megzavarta a játékosokat. A menedzserük cserélt, remélve, hogy Ibrahimovic képes lesz gólt szerezni.

 

Nem is járt messze ettől a 74. percben, ekkor egy beadást fejelt a svéd kapura, de Henderson remek védést mutatott be.

 

A túloldalon Fernandes távoli szabadrúgása nem okozott gondot Donnarummának.

 

Kessie és Saelemaekers is próbálkozott, de egyikük sem tudott komolyabb helyzetet összehozni.

 

A Milan feljebb lépett, ami azt eredményezte, hogy a Vörös Ördögöknek sokkal könnyebb dolguk volt támadások építésénél az utolsó 10 percben, mint előtte bármikor is. Azonban inkább arra törekedtek, hogy a gyors kontrák ellen felálljanak ellenfelük térfelén és tartsák a labdát, húzva az időt kicsit.

 

A 88. percben Pogba eldönthette volna a továbbjutást, azonban fejese kapu fölé szállt.

 

A manchesteri belső védőknek volt dolga a találkozón, mindkettejüknek volt nagy mentése is a találkozó során, nem is egy. Így volt ez a meccs utolsó perceiben is, Maguire mentett nagyot ezúttal is.

 

Végül a United megtartotta előnyét és továbbjutott az Európa-liga legjobb 8 csapata közé.

 

 

Európa-liga, nyolcaddöntő, visszavágó
AC Milan 0-1 Manchester United
San Siro

 

Vezette: Felix Byrch

 

Milan: Donnarumma - Kalulu(Dalot 65.), Tomori, Kjaer, Hernandez - Krunic(Diaz 72.), Kessie, Meite - Castillejo(Ibrahimovic 65.), Saelemaekers, Calhanoglu
Nem használt cserék: Tatarusanu, Donnarumma, Bennacer, Tonali, Tonin, Gabbia

 

United: Henderson - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - McTominay, Fred - James, Fernandes, Rashford(Pogba 46.) - Greenwood
Nem használt cserék: De Gea, Grant, Tuanzebe, Telles, Williams, Matic, Diallo, van de Beek

 

Gólszerző: Pogba 49'

 

Sárga lap: Kalulu, Dalot, Kjaer, Hernandez illetve Shaw


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!