Manchester United 2-1 Brighton

A Vörös Ördögök hamar hátrányba kerültek, de fordítottak és megnyerték a ma esti bajnokit.


Ole Gunnar Solskjaer komoly támadóerőt vonultatott fel a Brighton ellen, Cavani visszakerült a csapatba, ahol ott volt Greenwood, Fernandes és Rashford is.

 

Azonnal meg is indult előre a manchesteri gárda, beszorítva ellenfelét a kapuja elé. Az első lövés Fernandes nevéhez fűződött, de a támadó sajnos nem talált kaput.

 

A 8. percben egy szabadrúgást követően Greenwood szedte össze a kipattanót, majd 11 méterről lőtt, de a bal kapufa mentett, maradt a 0-0.

 

Ebben a szezonban már sokadjára jött a hidegzuhany az első 15 percben. Jobbról érkező beadás szállt Henderson kapuja elé, Wan-Bissaka nem figyelt Welbeckre, aki megelőzte a védőt és közelről kapura fejelt, Henderson még védeni tudott, ám a kipattanót a manchesteri nevelés a hálóba juttatta.

 

A 18. percben balról szállt be a manchesteri kapu elé egy szabadrúgás, Dunk fejelésénél Hendersonnak kellett nagyot védenie. A meccs eleji aktív játék után a gól kissé megfogta a hazai alakulatot.

 

A félidő felénél kezdte ismét átvenni a mérkőzés irányítását a United, de a vendégek remekül védekeztek. Bár gyorsan visszaszerezték a labdákat a Vörös Ördögök, nem tudták feltörni a Sirályok védelmét.

 

Végre egy szép támadást láthattunk, a 38. percben a bal oldalon járt a labda, Fernandes letette Pogbának, aki lövést választott, de a kivitelezéssel akadtak gondok.

 

A félidő utolsó percében a vendégek vezettek csodás támadást, Maguire mentett óriásit a tizenegyes pont magasságában.

 

A ráadás pillanataiban két szögletet is elvégezhettek a Sirályok, az elsőnél Dunk lövése kerülte el a kaput, a másodikat pedig remekül védekezte ki Solskjaer csapata.

 

Érdekes félidőt láthattunk. Bár jól kezdte a meccset a United, a bekapott gól után csak nehezen tudták összeszedni magukat és bár az utolsó 15 percben megint a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, komolyabb lehetőségeket a vendégek alakítottak ki.

 

Fordulás után Rashford lövése volt az első lehetőség, erre hat percet kellett várni. De legalább végre volt egy átlövés.

 

A 60. percben Pogba fellőtt labdája találta meg a védők közt kiugró Fernandest, de Sanchez hárítani tudott a helyzetnél.

 

Két perc múlva egyenlítettek a Vörös Ördögök. Labdaszerzés után Fernandes remekül tálalt Rashford elé, aki a hosszú alsót nézte ki magának és oda is gurított, 1-1.

 

A 65. percben végre Wan-Bissaka is mutatott valamit támadásban, megiramodott és Greenwoodhoz passzolt, aki egyből lőtt, de méterekkel elvétette a célt.

 

Nagyszerű és lendületes támadás végén Fernandes készítette le a labdát Frednek, a brazil lövésébe beleléptek, a labda így a háló tetején landolt.

 

A 70. percben Maupay labdája gurult a kapu elé, Welbeck centikkel maradt le róla. Bár a játékvezető visszanézte az esetet, nem ítélt büntetőt.

 

Greenwood célozta meg a bal alsót, Sanchez biztosan védett.

 

A 76. perc hatalmas lehetőséget hozott, egy lövést Sanchez sután ütött ki, Greenwood csapott le rá, de estében csak kapu fölé tudott passzolni.

 

A 83. percben fordított a United! Shaw nagyon kiváló labdával játszott Fernandeshez, aki átívelt Pogbához a hosszúra, a francia borzalmasan találta el a játékszert, de így lett jó Greenwoodnak, aki 6 méterről fejelt a kapuba, 2-1 a Unitednek!

 

Az utolsó perceket meghúzta a Brighton, szögletig és szabadrúgásig jutottak el a vendégek, de nem sikerült gólt szerezniük. A United így hátrányból felállva nyerni tudott - ebben a szezonban már sokadik alkalommal.

 

 

Premier League, 30. forduló
Manchester United 2-1 Brighton
Old Trafford

 

Vezette: Mike Dean

 

United: Henderson - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - Fred, Pogba(McTominay 84.) - Greenwood, Fernandes, Rashford(James 73.) - Cavani(van de Beek 82.)
Nem használt cserék: De Gea, Williams, Matic, Tuanzebe, Diallo

 

Brighton: Sanchez - White, Dunk, Veltman - Gross, Bissouma, Lallana(Zeqiri 88.), Moder(Jahanbakhsh 88.) - Trossard(Mac Allister 64.) - Maupay, Welbeck
Nem használt cserék: Steele, Propper, Izquierdo, Caicedo, Alzate, Karbownik

 

Gólszerző: Rashford 62', Greenwood 83' illetve Welbeck 13'

 

Sárga lap: Greenwood illetve Gross, White


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!