Beharangozó: Granada - Manchester United

Csütörtök este a Granada ellen, idegenben folytatódik Solskjaer csapata számára az Európa-liga, a tét pedig a legjobb négybe jutás.


Ismét spanyol ellenféllel néz szembe a Manchester United az európai porondon. A Granada, bár a United számára ezidáig ismeretlen ellenfél, mégis vigyázni kell a spanyolokkal, hiszen a csoportkörből a megszerezhető 15 pontból 11 pontot gyűjtöttek, amivel a PSV mögött (12 pont) a 2. helyen jutottak tovább a csoportjukból az egyenes kieséses szakaszba, ahol meglepetésre búcsúztatni tudták a Napoli-t, majd a Solskjaer szívéhez közelálló Molde sem tudta megállítani őket.

 

Jelen információk szerint a találkozót megrendezhetik Spanyolországban, így a Real Sociedaddal ellentétben a Granada valóban hazai pályán játszhatja a hazai mérkőzését, igaz továbbra is nézők nélkül. Az idegenben kezdés egyszer már bejött a Vörös Ördögök számára a kieséses szakaszban és 4-0-ra legyőzték a Sociedad csapatát, majd a visszavágón már elég volt egy unalmas 0-0 is a továbbjutáshoz. Ezután pedig az AC Milan már nagyobb kihívást jelentett és sikerült is az odavágón elért 1-1 miatt izgalmassá tenni a visszavágót, de végül meglett a továbbjutás Solskjaer csapatának.

 

A csapatok formáját nézve - és a papírforma szerint is - a United az esélyesebb a továbbjutásra. A norvég menedzser csapata minden sorozatot figyelembe véve legutóbbi 5 találkozójából 3-at megnyert 1 döntetlen és 1 vereség mellett. Az az 1 vereség egyébként pont egy kupában és pont a negyeddöntőben történt a Leicester ellen. A spanyol kis csapat ezzel szemben legutóbbi 5 találkozójából csak 2-t tudott megnyerni és a legutóbbi hármat pedig zsinórban elveszítette. Legutóbb a Villarreal ellen, hazai pályán 3 gólt kaptak a La Ligában.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Granada: Lozano, Suárez, Milla, Quini

 

United: Jones, Martial, Bailly

 

 

Érdekességek:

 

A Granada lesz a 11. különböző spanyol ellenfél, akivel a Manchester United találkozik az európai porondon. Az eddigi 10 alkalommal az első találkozókból 5-öt pedig elveszítettek a Vörös Ördögök - Athletic Bilbao 1957, Real Madrid 1957, Barcelona 1984, Atletico Madrid 1991 és Deportivo 2001.

 

Ez a Granada első nemzetközi szezonja és a Leipzig (2017/18-as szezon) óta az első csapat, amelyik az első európai kupaszezonjában a negyeddöntőig jutott. Az utolsó csapat, aki pedig egyből a döntőbe is bejutott, amikor először szerepelt nemzetközi porondon, a Villarreal volt a 2003/04-es UEFA-kupa sorozatban.

 

A Manchester United 27. alkalommal jutott el egy nagy európai kupában a negyeddöntőig. Az előző 26 alkalomból pedig 17-szer továbbjutottak, viszont legutóbbi 3 negyeddöntőjük első mérkőzésén egyaránt nyeretlenek a Vörös Ördögök (2 döntetlen, 1 vereség).

 

A Vörös Ördögök játékosai 21 gólt szereztek ebben a szezonban a nemzetközi harctéren, ebből pedig 13-at Rashford (7 gól) és Fernandes (6 gól) jegyez.

 

 

A csapatok legutóbbi 5 mérkőzésének eredménye:

 

Granada: GY, GY, V, V, V

 

United: D, GY, GY, V, GY

 

 

A csapatok legjobb góllövői az Európa-liga kieséses szakaszában:

 

Granada: Soldado 2 gól, Herrera 1 gól, Kenedy 1 gól, Montoro 1 gól, Molina 1 gól

 

United: Fernandes 2 gól, Diallo 1 gól, Rashford 1 gól, James 1 gól, Pogba 1 gól

 

 

Európa-liga, negyeddöntő

Granada CF - Manchester United

Nuevo Los Cármenes Stadion, 2021.04.08. 21:00

 

A találkozó játékvezetője: Artur Soares Dias (POR)

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Granada: Silva - Vallejo - Sánchez - Duarte - Díaz - Gonalons - Herrera - Kenedy - Molina - Puertas - Soldado

 

United: Henderson - Wan-Bissaka - Lindelöf - Maguire - Shaw - McTominay - Fred - Pogba - Fernandes - Diallo - Greenwood

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 0-1

 

A mérkőzést a Sport 1 élőben közvetíti.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Granada CF - Manchester United

Európa-liga negyeddöntő, első mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!