Granada 0-2 Manchester United

A Manchester United 2-0-ra nyert idegenben, amivel nagy lépést tett a sorozat elődöntője felé.


A hazai csapat próbálta meglepni a Vörös Ördögöket a meccs első perceiben, sorra szálltak a kapu elé a beívelések, de ezekből nem lett végül veszély.

 

Közben azért a United is eljutott két próbálkozásig, de McTominay és Pogba lövéseit blokkolta az andalúz védelem.

 

Az első 15 perc elteltével látható volt, hogy a hazaiak az első 2-3 perc után visszább álltak, a United labdabirtoklási fölényben játszott, de a támadó harmadban sok hiba jellemezte Fernandesék játékát.

 

Fernandes lövését blokkolta Diaz, majd Rashford tekerése suhant el a hosszú felső sarok mellett.

 

A másik kapunál Kenedy gondolta azt, hogy a Man City-nél zseniális focistát neveltek belőle, de a lelátó 23. soráig lőtt.

 

A 31. percben Rashford örülhetett gólnak; De Gea gurította ki a labdát Lindelöfnek, aki felívelte Rashford elé azt, a csatár csodásan vette le, majd a kapus mellett elgurított, 1-0 a Unitednek.

 

Tíz perccel később egy szabadrúgás után Herrera lőtt kapura oldalról, a rövid kapufát találta el. Még ugyanabban a percben egy szöglet szállt a hosszúra, Soldado azonban kapu mellé tüzelt.

 

A 44. percben szép kombinációt láthattunk egy hazai szöglet után, a tizenhatos előterébe szállt a sarokrúgás, Kenedy egyből lőtt, középre ment, De Gea biztosan fogta.

 

A félidő utolsó pillanataiban a United kontrázhatott, de Greenwood ahelyett, hogy lőtt volna, inkább cselezgetésbe kezdett. Nem kell minden labdát bevinni a kapuig, lehet messziről is lőni ám!

 

Fordulás után a Granada jól kezdett, Kenedy megint átlövéssel próbálkozott, De Gea ezúttal is hárított. Azonban ez a jó kezdés is csak néhány percig tartott, mint ahogy az első játékrész elején.

 

Az 58. percben Maguire indult kapu felé, egy csel után lőtt, de sajnos nem talált kaput.

 

Fernandes labdaeladása után Kenedy lőtt ismét, de a manchesteriek kapusa ezúttal is védett.

 

A 70. percben remek hazai támadás végén Lindelöf blokkolt nagyot. A védő nagyszerűen játszott ezen a mérkőzésen.

 

Lezárhatta volna a meccset - és akár a párharcot is - Fernandes, James passza után a portugál támadó lövését védte Silva kapus.

 

A 90. percben tizenegyeshez jutott a United, miután Brice leverte Fernandest a kapu előterében. A portugál állt a labda mögé és bár a kapus beleért, a labda a kapuban kötött ki.

 

Bár a hazaiak rengeteg szögletet hajthattak végre és Kenedy 3-4 lövéssel is próbálkozott, a nagyobb lehetőségek a vendégek előtt adódtak, akik megérdemelten nyertek és hatalmas lépést tettek a továbbjutás felé.

 

 

Európa-liga, negyeddöntő
Granada 0-2 Manchester United
Nuevo Los Carmenes Stadium

 

Vezette: A. Soares Dias

 

Granada: Silva - Diaz, Vallejo, Duarte(Sanchez 55.), Neva(Foulquier 75.) - Herrera, Gonalons(Brice 86.) - Kenedy(Machis 75.), Montoro, Puerta - Soldado(Suarez 86.)
Nem használt cserék: Fabrega, Escandell, Perez

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw(Telles 46.) - McTominay, Pogba(Matic 74.) - James, Fernandes, Rashford(Cavani 66.) - Greenwood(van de Beek 85.)
Nem használt cserék: Henderson, Grant, Williams, Tuanzebe, Fred, Mata, Diallo, Elanga

 

Gólszerző: Rashford 31', Fernandes 90' (11-es)

 

Sárga lap: Duarte, Brice illetve Pogba, McTominay, Shaw, Maguire, Matic


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!