Már nincs a TOP3 legértékesebb klub között a United

A világ 20 legértékesebb klubját tömörítő Forbes lista történetében először a Barcelona került az élre.


Több mint 1 milliárd fontos adóssága ellenére a Barca legyőzte ősi riválisát, a Real Madridot és átvette a legértékesebb klubnak járó trónt.

 

A Forbes a katalánok értékét 3.46 milliárd fontban állapította meg, míg a Real értéke egy kicsit elmaradva, 3.45 milliárd font.

 

3.06 milliárd fonttal továbbra is a Manchester United a legértékesebb Premier League klub, azonban a korábbi harmadikról negyedik helyre szorult a már 3.07 milliárd fontot érő, Bajnokok Ligája címvédő Bayern München mögött.

 

 

Őket követi a Liverpool (2.98 milliárd font), a Manchester City (2.91 milliárd font), a Chelsea (2.33 milliárd font) és az Arsenal (2.04 milliárd font), majd következik a Paris Saint-Germain (1.82 milliárd font) illetve a Tottenham (1.67 milliárd font) - amely értelmében továbbra is 6 angol klub tartozik a top 10-be.

 

A Forbes közleménye szerint az elmúlt két év során 88%-os emelkedés történt a Liverpool értékében, köszönhetően egy-egy Bajnokok Ligája győzelmüknek és Premier League aranyérmüknek.

 

A PSG top 10-be kerülésével a Juventus búcsúzott onnan és már csak a 11. helyet foglalják el.

 

A legjobb 20 klub között ott van még az Everton (479 millió font), a West Ham (369 millió font) és a Leicester (331 millió font) is - a Rókák először kerültek be ebbe a körbe és a 19. helyen megelőzik a holland bajnok Ajaxot.

 

A top20-ba még a Borussia Dortmund, az Atletico Madrid, az Inter Milan, az AC Milan és Roma fér be.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!