Európa-liga elődöntő

Az Európa-liga elődöntőjében a Vörös Ördögök az AS Roma csapatával fognak találkozni.


Az április végén és május elején megrendezésre kerülő Európa-liga elődöntője a 18. alkalom a Manchester United számára, amikor egy európai sorozatban eljutnak idáig. Náluk több alkalommal az angol csapatok közül csak az ősi rivális Liverpool jutott el idáig, méghozzá 19 alkalommal.

 

Solskjaer csapata 4-0-s összesítéssel jutott tovább a Granada ellen a negyeddöntőből és most ismét egy Serie A együttes vár rájuk. Az AS Roma múlt héten Hollandiában 2-1-re legyőzte az Ajax csapatát, majd most csütörtökön az 1-1-es végeredménynek köszönhetően tovább is jutottak a legjobb 4 közé 3-2-es összesítéssel.

 

Az első összecsapásra április 29-én kerül sor az Old Traffordon, majd egy héttel később, május 6-án az olasz fővárosba utaznak a Vörös Ördögök a visszavágóra. Mindkét csapat célja, hogy május 26-án ott legyen az Európa-liga gdanski döntőjében, ami egyébként pont arra a napra esik, amikor a Unitednek 1999-ben összejött a Triplázás.

 

A Vörös Ördögök számára nem lesznek ismeretlenek a Farkasok, hiszen 2007-2008 között hat alkalommal is találkoztak egymással a Bajnokok Ligájában, köztük az emlékezetes 7-1-es United győzelem során az Old Traffordon.

 

 

A Paulo Fonseca által irányított fővárosi csapat számos ismerős arcot hozhat az Álmok Színházába, köztük két korábbi Vörös Ördög, Chris Smalling és Henrikh Mkhitaryan, de a City egykori játékosa, Edin Dzeko számára sem lesz ismeretlen a manchesteri stadion, aki csapata egyenlítő találatát szerezte az Ajax elleni visszavágón. Mellettük még a Chelsea korábbi játékosa, Pedro Rodriguez is pályára léphet.

 

A döntőben pedig az Arsenal - Villarreal párharc továbbjutója lesz az angol-olasz páros győztesének az ellenfele.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!