Smith: A United és a Leeds sokban hasonlítanak

Alan Smith úgy véli, hogy a Leedsben és a Manchester Unitedben sokkal több a közös pont, mint azt a két rivális szurkolótábor hajlandó elismerni.


Smith volt az utolsó játékos, aki áttette székhelyét a Manchester Unitedbe még 2004-ben, így, ha valaki össze tudja hasonlítani a vasárnap az Elland Roadon megütköző két csapatot, akkor az ő lehet.

 

Még szeptemberben adott interjút a UTD Podcastban a United egykori játékosa és a Lancashire-i és a Yorkshire-i ellenfeleket próbálta összehasonlítani, ami az Old Traffordra való költözésének köszönhetően könnyű volt neki.

 

"Mindkét csapatban megvan a játék iránti szenvedély, ezért szerettem mindkét klubban játszani" - nyilatkozta Smith. "Nagyon sokban hasonlítanak. A Leeds szurkolók valószínűleg nem örülnek, hogy ezt mondom, de a két csapat nagyon hasonlít egymásra, hitük, stílusuk, történelmük és a játékosaik miatt is."

 

"A szurkolók szenvedélye is rendkívül hasonló. Talán ez tette egyszerűvé az átigazolásomat abban az évben, meg az is, hogy világklasszis játékosokkal lehettem körbevéve."

 

Leeds United - Manchester United az Elland Roadon igazi visszavágó lehet az Old Traffordon megrendezett bajnoki meccs után. Valószínűleg minden United szurkoló feljegyzi a 2020/21-es dátumot (Szerk.: a United nyert 6-2-re). Ezelőtt viszont még 2004 februárjában találkoztak a felek a Premier League akkori kiírásában.

 

Smith felidézte az akkori mérkőzést, a Fehérek 1-1-es döntetlent értek el az Old Traffordon, nemsokkal azután pedig a Leeds szurkolók legnagyobb megdöbbenésére át is igazolt a Vörös Ördögökhöz.

 

 

Hogy őt zavarták-e a Unitedhez való igazolás keltette reakciók? Nem igazán. Szerinte az átigazolás mindkét félnek előnyös volt. Smith ki tudta magát próbálni magasabb szinten, a pénz pedig segített a Leedsnek a nehéz pénzügyi helyzetben.

 

"Kölyök voltam, mikor Eric [Cantona] a Manchester Unitedhez igazolt, és valószínűleg egyike voltam azoknak, akik megdobálták kővel a csapat buszát, amikor távozott" - nevetett Smith.

 

"Nem, nem hiszem, hogy képes lettem volna erre, de érted mire gondoltam. Már játékosként voltam a klubnál, amikor Rio [Ferdinand] eligazolt és azt hiszem ez kicsit nehéz volt számomra, mert egyike voltam a Leeds saját nevelésű játékosainak, ha fogalmazhatok így. Tíz éves korom óta ott voltam köztük, ezért lehetett nehéz számukra, hogy a saját utamat választottam."

 

"Ha máshonnan nézzük viszont, egy saját nevelésű játékosuk elindult, hogy megvalósítsa álmait és kövesse célját, amihez megvolt a képessége. Ez nem merülhet feledésbe, mert a Leeds a Manchester United riválisa. Úgy gondolom, ahogy korábban is fogalmaztam, nem igazán bánom, ami történt, mert ez volt a célom, a Leeds pénzügyi gondjaira és saját játékoskarrieremre alapozva."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Leeds United - Manchester United

Premier League, 33. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!