Tüntetésre készülnek a szurkolók

A Manchester United szurkolói tüntetést szerveznek a jövő vasárnap megrendezésre kerülő Liverpool elleni mérkőzés előtt Glazerék ellen.


A Manchester United szurkolói bejelentették, hogy a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Liverpool elleni bajnoki előtt tüntetést szerveznek az Old Traffordnál. A United szurkolók egy csoportja arra biztatja társait, hogy egy békés és a járványügyi szabályokat betartó tüntetésre gyűljenek össze az Álmok Színháza előtt május 2-án 15:00-kor. A rangadó egyébként magyar idő szerint 17:30-kor fog kezdődni.

 

A Vörös Ördögök szurkolói továbbra is fel vannak háborodva a végül kútba esett Szuperliga csatlakozás miatt, amit Joel Glazer előző vasárnap esti nyilatkozatában még teljes vállszélességgel támogatott.

 

Glazer kicsit késve, csütörtök délután kért bocsánatot a szurkolóktól, amely gesztus tőle, közvetlenül a szurkolók irányába az első ilyen alkalom volt az elmúlt 16 év során.

 

Annak ellenére, hogy végül sikerült a klubot eltántorítani a Szuperligától, a szurkolók továbbra is nyomást akarnak gyakorolni a tulajdonosokra. Mivel Angliában még mindig tilos a stadionokban tartózkodni a rajongóknak, ezért arra kérték őket, hogy a stadionon kívül tüntessenek.

 

A tiltakozók szóvivője nyilatkozatában elmondta: "A klubot adósságokkal sújtó Glazer család minden lehetséges bűnt elkövetett a klub és a szurkolók ellen ezen a héten. Az volt a gyalázatos tervük, hogy szakítanak az angol foci hagyományaival és szakítani kívántak az elismert európai kupasorozatokkal is."

 

"A gyalázatos terv a tulajdonosok számára volt kedvező, a pénzről szólt és nem a szurkolókról. A United szurkolói ezért változást követelnek. Követni akarjuk azt a német modellt, amely előírja, hogy 50+1% tulajdonjogával rendelkezzenek. Követeljük, hogy a tulajdonosok kezdjék meg ezt a folyamatot azonnal."

 

"Az elmúlt hét megmutatta számukra, hogy az általuk megálmodott jövő a Manchester United számára nem lehetséges és soha nem fog megtörténni. Eljött a legjobb pillanat arra, hogy a klub számára legfontosabb emberek kapják meg a többségi tulajdont, ezek pedig a szurkolók, akik tiszta szívükből szeretik ezt a klubot."

 

"Felszólítjuk az összes United szurkolót, hogy jövő héten vasárnap 15:00-kor, a Liverpool elleni mérkőzés előtt gyülekezzenek a stadion előtt, hogy együtt olyanná tegyük azt a pillanatot, amit sem a Glazer család, sem pedig a világ többi része nem hagyhat figyelmen kívül."

 

 

"A Manchester United szurkolók szóvivője az alábbit tette hozzá: 'Teljesen megértjük a tulajdonosok elleni haragot. Üdvözöljük a tulajdonjoggal kapcsolatos kezdeményezést, erre kell fókuszálni, ez kell legyen az alapvető cél. Arra kérjük szurkolótársainkat, hogy maradjanak egységesek és fogjunk össze a változások békés és törvényes úton történő megvalósításához.'"

 

"Azon társaink, akik képesek részvényeket vásárolni, különösen fontosak abban, amit el akarunk érni és azon dolgozunk, hogy erre megtaláljuk a megoldást is. Történjen ez akár közvetlenül a klubon keresztül, de ha kell, egészen a Kormányig is elmegyünk, hogy változtassanak a jogszabályokon."

 

"Addig viszont, ameddig ez nem következik be, nyugodtan tudomására hozhatjuk a tulajdonosoknak akaratunkat. Érezzék a United szurkolóinak egységét, erejét."

 

A Red Army szurkolói csoport szóvivője kijelentette: "Úgy gondolom, hogy nem túlzás azt állítani, hogy jelen akaratunkkal nem csupán a United szurkolóinak véleményét képviseljük, hanem sok más klub szurkolóinak a hangját is hallatjuk. A hitünk radikálisan megrendült a tulajdonosokban és részt kívánunk venni a klub működésében."

 

"Teljes mértékben támogatjuk a tüntetést, de arra kérünk mindenkit, aki fontolgatja a részvételt, hogy azt tegye békésen és legálisan."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!