Mkhitaryan emlékei

A Manchester United korábbi játékosa, Henrikh Mkhitaryan, aki fontos szerepet játszott a Vörös Ördögök 2017-es Európa-liga győzelmében ma este az AS Roma csapatában visszatér az Álmok Színházába.


Az örmény középpályás 63 találkozón léphetett pályára a Unitedben és 13 gólt szerzett 2016 és 2018 között, mielőtt az Arsenalhoz igazolt. A 2017-es Európa-liga döntőjében gólt szerzett az Ajax ellen 2-0-ra megnyert találkozón, ami kétség kívül Unitedes pályafutásának legfontosabb találata volt.

 

Az AS Roma elleni találkozót megelőzően Henrikh interjút adott a klubmédiának, melyben emlékeiről beszélt.

 

"Csodálatos időszaka volt pályafutásomnak és nagyszerű a klub számára is" - emlékezett vissza a középpályás. "Mindannyin tudtuk, hogy meg akarjuk nyerni a trófeát, a cél elérése nagyon nehéz volt, mert jobbnál jobb csapatokkal kellett megmérkőznünk. Főleg az elődöntőben a Celta Vigo ellen volt nehéz dolgunk az Old Traffordon, ahol nem sokon múlt, hogy ők örülhessenek, de szerencsénk volt és bejutottunk a döntőbe."

 

"A döntő már könnyebb volt, mert jobban felkészültünk az Ajax ellen és tudtuk, mit akarunk csinálni a találkozón. Tudtuk mit kell tennünk, hogyan kell támadnunk, hogyan kell védekeznünk és a nap végén magasba emelhettük a trófeát is. Én pláne boldog voltam, mert az egyik gólt én lőttem. További öröm volt számomra a gólom mellett az, hogy a győzelemmel a Bajnokok Ligájába is kvalifikáltuk magunkat."

 

"A hab a tortán pedig az volt, hogy abban a szezonban még másik 2 trófeát is nyertünk."

 

A négy évvel ezelőtti stockholmi döntőben elért diadal azt jelentette, hogy a klub gyűjteményébe egy olyan trófea került, amit korábban még nem nyert meg a csapat. Mkhitaryan pedig egész pontosan fel tudta idézni azt az estét.

 

 

"Rendkívül érzelmes nap volt számomra, mert ez volt az első európai kupadöntőm. Nagyon-nagyon ideges voltam és izgultam. Az esetek többségében az esti meccsek előtt mindig aludtam egyet délután, de aznap nem tudtam. Talán az adrenalin miatt, talán azért mert egyfolytában csak arra tudtam gondolni, hogy győzni akarok. A családom is eljött Svédországba megnézni a meccsünket, ez még nagyobb nyomást helyezett a vállamra. De végül nagyon örültem, hogy gólt szereztem és megnyertük a mérkőzést."

 

"A találkozó előtt azt mondta nekem a nagybátyám, hogy 2-0-ra fogunk nyerni és én fogom a 2. gólt szerezni az utolsó pillanatban. Igaza lett abban, hogy valóban én szereztem a 2. gólunkat, igaz, a második játékrész elején, így nem kellett izgulni a végéig. A mérkőzést követő videók és képek pedig megmutatják azt, hogy mit is jelentett számunkra a győzelem."

 

Az egykori Vörös Ördög ma este visszatér az Old Traffordra és az Európa-liga döntőbejutásért fog küzdeni csapatával, de úgy gondolja, hogy nagyon nehéz dolguk lesz.

 

"Nos, edzettünk és felkészültünk a találkozóra, de tisztában vagyunk vele, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a United ellen. Nincsenek könnyű meccsek, de ha be akarsz jutni a döntőbe, akkor a legjobb csapatokat kell legyőznöd. A United ráadásul remek formában van most, de nem ez fog gondolatainkban járni, amikor elkezdődik az összecsapás. Csak a siker fog a szemünk előtt lebegni."

 

Az örmény játékos már játszott az Old Traffordon, mióta távozott a csapattól, hiszen az Ágyúsok soraiban is szerepelt korábban. Ettől függetlenül úgy gondolja, hogy különleges lesz visszatérni Manchesterbe, még akkor is, ha szurkolók sajnos nem lehetnek a stadionban.

 

"Nagyszerű érzés volt korábbi visszatérésem során, hogy az Old Trafford közönsége szeretettel fogadott. Furcsa szurkolók nélkül játszani. Nagyon érezni a hiányukat és ez nem jó. Néha olyan, mintha egy barátságos meccsen lennénk. Vannak olyan pillanatok, amikor a szurkolók tolják a csapatot és hiányzik ez a plusz, amit az ő jelenlétük, hangjuk ad. Hiányoznak. Nélkülük nem ugyanaz a foci."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!