Lehetséges a pontlevonás? A PL és az FA ellentmond egymásnak

A tegnapi rangadó elhalasztása után kiderült, a két legnagyobb angol irányító testületnek ellentétes szabályai vannak az ilyen esetekre.


A United a Liverpoolt fogadta volna vasárnap délután, ám a találkozót el kellett halasztani, miután a Glazer család tulajdonosi viszonya miatti, több ezer fős tiltakozásból káosz lett, mivel a tüntetők közül többen kétszer is betörtek az Old Traffordba.

 

Ennek eredményeként a két klub a Premier League-gel és a Greater Manchester Police-szal együtt úgy döntött, elhalasztják a meccset, ezzel fejfájást okozva a szervezőknek, akik új időpontot próbálnak találni a rangadó lebonyolítására. Ez azonban nem lesz egyszerű, hiszen mindkét klub naptára igen zsúfolt.

 

A mérkőzés elhalasztása okán a Premier League vizsgálatot indított és azt szeretné megtudni, hogyan tört be több mint 200 "szurkoló" a stadionba.

 

Az FA szabálykönyvének 8.3.4-es szakasza szerint amennyiben úgy találják, hogy a klub biztonsági intézkedései nem voltak megfelelőek, abban az esetben a United jelenthető ki hibásnak és a három pontot a Liverpool kapja.

 

"Ha egy mérkőzés egy klub, annak tagjai vagy szurkolói miatt kerül elhalasztásra, a bizottságnak joga van elrendelni, hogy a találkozó ne kerüljön később megrendezésre, a vétlen klub pedig egy vagy három ponttal gazdagodik."

 

Azonban mivel rendőri befolyás is történt a döntés meghozatalában, a Premier League szabályzata kimondja, a Unitedet nem lehet felelősségre vonni.

 

 

Az L.12-es szakasz kimondja: "Egy bajnoki mérkőzést nem lehet félbeszakítani vagy elhalasztani, kivéve:

 

- (L.12.1) ha a hazai vagy vendég gárda az L.9.1, az L.9.2 és az L.9.3. szakaszokban leírt versenysorozatokban lépne pályára ugyanazon a napon;

 

- (L.12.2) a játékvezető jóváhagyásával vagy a játékvezető utasítására

 

- (L.12.3) rendőrségi parancsra

 

- (L.12.4) bármely más, erre vonatkozó törvényi hatáskört gyakorló hatóság parancsára

 

- (L.12.5) a bizottság utasítására vagy előzetes írásbeli hozzájárulásával.

 

 

Tekintettel arra, hogy mindkét klub megállapodott a hatóságokkal a találkozó halasztásáról, a pontokkal kapcsolatos szankciók valószínűtlennek tűnnek.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!