AS Roma 3-2 Manchester United

Bár a United kikapott, a továbbjutás nem forgott veszélyben ezen a mérkőzésen.


Négy perc sem telt el, de majdnem csökkentette hátrányát a hazai gárda, egy szabadrúgás szállt be a United kapuja elé, Pellegrini óriási helyzetbe került, De Gea azonban hatalmasat hárított. Szöglet szállt a manchesteri kapu elé, ismét Pellegrini volt a főszereplő, de csak az oldalhálót találta el.

 

Három perccel később Pellegrini újra próbálkozott, 16 méterről leadott lövése kapu mellé szállt.

 

Pedro centerezésénél De Geának megint komoly feladata volt, Karsdorp elől szögletre mentett a spanyol kapus.

 

Az első 10 perc egyértelműen a Farkasoké volt, de nem sikerült gólt szerezniük.

 

Ha valakiben élt volna még remény a római továbbjutással kapcsolatban, az a 19. percben majdnem végleg elszállt, Cavani kapott labdát, okosan átemelte a kifutó kapust, a labda azonban a felső léc tetején landolt.

 

A 25. percben ismét Cavani került nagyon nagy helyzetbe, Mirante óriásit hárított. Nem sok helyzete volt a Unitednek, de azok mind nagyok voltak.

 

De Geának újra dolga akadt, Dzeko lövését blokkolta Maguire, Pellegrini elé került a játékszer, aki ezúttal is tüzelt, ám a spanyol kapus védett.

 

A 39. percben egy labdaszerzés után Fred adott kiváló passzt Cavaninak, aki két védő között kilépve a kapu felé vezethette, 17 méterről kilőtte a jobb alsót, 1-0 a Unitednek, összesítésben 7-2 a Vörös Ördögöknek!

 

Két perc múlva Greenwood lövése kerülte el a kaput kevéssel, majd bő 20 másodperc múlva már De Geának kellett hárítani Dzeko lehetőségénél. A spanyol kapus remekelt, több nagy mentése volt.

 

A ráadás pillanataiban csodaszép támadást vezetett a United, Shaw sarkazásától kezdve van de Beek játékán és Cavani lekészítésén át egészen Fernandes lövéséig, még ha az nem is talált kaput, de az elképzelés nagyszerű volt.

 

A hazaiak a találkozó elején gyorsan gólt szerettek volna szerezni, azonban ez nem sikerült. Minden bizonnyal ez kihathatott a koncentrációra is, egyre többet hibáztak, a United pedig a félidő második felére átvette az irányítást és összességében megérdemelte a vezető gólt.

 

A második játékrész eleje is a Farkasoké volt, bár komoly helyzetet nem dolgoztak ki. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a német játékvezetőnek nagy köszönet, amiért nem ítélt büntetőt Maguire kezezésénél.

 

Egyenlített az AS Roma az 57. percben. Balról érkező labdát lőtt meg Pedro a hosszún, a lövés nem sikerült jól, de így lett belőle gólpassz, ugyanis Dzeko 5 méterről kapuba fejelt.

 

Fred veszített labdát a tizenhatos előtt, Cristante 16 méterről lőtt, De Gea nem tudott hárítani, így a 60. percben már a hazaiaknál volt az előny. Sőt, egy perccel később De Gea kétszer is nagyot mentett. Ha nem tette volna, úgy mentünk volna az utolsó 30 percre, hogy két gólra feljött volna a Roma.

 

A 62. percben ismét De Gea akadályozta meg a hazai gólszerzést, bár itt egy kis szerencse is közrejátszott. Hirtelen a hazaiak olyan 5 percet toltak, ami alatt akár 5 gólt is lőhettek volna.

 

A 66. percben Fernandes zsenialitása után Greenwood került helyzetbe, de sajnos nem tudott egyenlíteni a fiatal támadó.

 

Két perc múlva jött az egyenlítés; Fernandes csodás íveléssel találta meg a remekül mozgó Cavanit, aki a kapuba bólintott. 2-2, összesítésben 4-8.

 

Már-már úgy tűnt, a csapatok ennyiben hagyták a dolgokat, ám a 83. percben Zalewski elé szállt a labda, aki kapásból lőtt, a labda Tellesen megpattant, így került a hálóba.

 

Az utolsó percek leültek, mintha a hazaiak beletörődtek volna a kiesésbe, a United pedig abba, hogy kapjanak ki, de bejutottak az Európa-liga döntőjébe.

 

 

Európa-liga, elődöntő, visszavágó
AS Roma 3-2 Manchester United
Stadio Olimpico

 

Vezette: Felix Brych (GER)

 

Roma: Mirante - Karsdorp, Smalling(Darboe 30.), Ibanez, Peres(Santon 69.) - Cristante, Mancini - Pedro(Zalewski 77.), Pellegrini, Mkhitaryan - Dzeko(Mayoral 77.)
Nem használt cserék: Fuzato, Boer, Bove, Ciervo, Kumbulla

 

United: De Gea - Wan-Bissaka(Williams 46.), Bailly, Maguire, Shaw(Telles 46.) - van de Beek, Fred - Greenwood, Fernandes(Mata 84.), Pogba(Matic 63.) - Cavani(Rashford 73.)
Nem használt cserék: Henderson, Grant, Tuanzebe, Lindelöf, McTominay, Elanga, Diallo

 

Gólszerző: Dzeko 57', Cristante 60', Zalewski 83' illetve Cavani 39', 68'

 

Sárga lap: Karsdorp, Cristante illetve Wan-Bissaka, Fred, Cavani, Williams


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!