Pallister: Döntsd meg a rekordom Harry

Gary Pallister nézni fogja a vasárnapi, Aston Villa elleni mérkőzést, amin Harry Maguire megdöntheti a bajnokságban a folyamatosan pályán töltött percekkel felállított rekordját.


A csapat kapitánya, Harry Maguire mióta csatlakozott a Vörös Ördögökhöz, 71 bajnoki mérkőzésen volt végig a pályán zsinórban és már múlt vasárnap összejöhetett volna neki a rekorddöntés, ha a Liverpool elleni mérkőzés nem marad el.

 

A sors különös fintora, hogy Maguire pont ott veheti át az első helyet a United korábbi játékosától, ahol annak idején Pallisternek megszakadt ez a sorozata még 1995-ben. Azon a találkozón Alex Ferguson csapata 3-1-re kikapott az Aston Villától, a becsületgólt pedig David Beckham szerezte.

 

Az MUTV riporterének, Helen Evansnek adott interjújában Pally felidézte az akkori összecsapást és elmondta, hogy örül annak, hogy a United mostani csapatkapitánya megelőzheti őt, ha végig a pályán lesz a Villa ellen. Még akkor is örömteli lenne számára a rekorddöntés, ha Ole Gunnar Solskjaer szerint a következő 3 bajnokin nem biztos, hogy mindegyiken pályán lenne az angol válogatott védő.

 

 

"Köszönöm Helen, hogy elrontottad a hétvégémet" - viccelődött Pally. "Jó volt tartani ezt a rekordot. Emlékszem még arra a találkozóra, amikor vége szakadt a sorozatomnak. Ian Taylor, a Villa játékosa simán kicsinált a pályán és valahogy a második félidő elején le is cserélt a menedzser. Ez volt az a meccs, amire azt mondták, hogy semmit nem nyerhetsz kölykökkel, aztán a Villa 3-1-re mégis megvert minket a szezonnyitó meccsen, tisztán emlékszem arra a napra."

 

"Nem is tudtam, hogy 71 meccset játszottam zsinórban. Azt tudtam, hogy én voltam az első játékos, aki egy bajnoki szezon minden percét a pályán töltötte. Azt viszont nem számoltam, hogy ez összesen 71 bajnokit jelentett zsinórban végül. Harry pedig meg fogja dönteni ezt."

 

"Figyelj" - folytatta egykori védőnk. "Harry félelmetes volt ebben a szezonban és emellett a csapat kapitánya is. Örülök neki. Ez sokat elárul arról, hogy milyen karakter is valójában. Rengeteg mérkőzést játszott, de képes minden héten újra és újra odatenni magát. Úgy láttam, hogy nem volt sok ideje a pihenésre, ez velem is előfordult. Korábban azt gondoltam, hogy ha több idő van pihenni, jobban fog menni a játék is, végül az lett az igazság, hogy így tudtam a legjobbat nyújtani. Valószínűleg Ole is ugyanígy vélekedik Harryről."

 

"Örülök neki, nagyon jó, hogy ilyen rekordja van. Ez sokat elárul a játékos teherbírásáról és rugalmasságáról."

 

A Tottenham középpályása, Pierre-Emil Hojbjerg jelenleg az a mezőnyjátékos, aki a legtöbb percet töltötte a Premier League-ben a pályán, méghozzá 3060-at. Azonban Maguire a 2020-as év folyamán többet játszott, mint bárki más a felnőtt labdarúgásban minden sorozatot figyelembe véve, 5105 percet.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!