Bruno véleménye a Premier League legjobbjairól

Az év ezen időszakában kerülnek kiosztásra a szezon legjobbjainak járó elismerések, Bruno Fernandest pedig a szurkolók kérdezték a szerinte legjobb, nem Manchester United játékosokról.


A portugál válogatott játékos maga is esélyes az év játékosa díjra, ám a nigériai Blaise kérdésére meglepően visszafogott választ adott. A teljes interjút csak az Inside United lapjain olvashatjuk sajnos.

 

A lap a mai napon jelenik meg és betekintést enged középpályásunk gondolataiba, és amelyben kifejti azon játékosok listáját, akik szerinte a legjobb teljesítményt nyújtották a szezonban.

 

Fernandes sok meccset megnéz szabadidejében és úgy gondolja, hogy az általa említett játékosok esélyesek a PFA Év Játékosa díjra. Bruno által megemlítésre került a City triója, Kevin de Bruyne, Ruben Dias és Ilkay Gündogan, a liverpooli Mohamed Salah, a Tottenham csatára, Harry Kane, a Leeds United párosa, Raphinha és Bamford, a Chelsea fiatalja, Mason Mount és az Aston Villa sztárja, Jack Grealish is.

 

Fentiek mellett a portugál játékmester kölcsönben lévő csapattársa szárnyalásáról sem feledkezett meg, hiszen Jesse Lingard a West Ham csapatánál fénykorát éli és a portugál középpályás szerint, ha csak az elmúlt időszakot nézzük, akkor egyértelműen a legjobbak között van.

 

"Őszintén szólva a Premier League-ben nagyon sok jó játékos van. Szerintem nagyon nehéz egyet kiválasztani közülük. Számomra a PL legjobb játékosa cím azt jelenti, hogy az egész szezonban a legjobbnak kell lenned, nem csupán a szezon végén, vagy januártól. Vannak ilyen teljesítmények is és sokszor ezek miatt háttérbe kerülnek azok, akik pedig kiemelkedőt nyújtanak már a szezon kezdete óta. Ahhoz, hogy valaki a legjobb játékos lehessen, következetesnek kell lennie, meg kell próbálnod a lehető legjobb formádat hozni minél hosszabb ideig. Nagyon nehéz kiválasztani épp ezért csak egy játékost, aki a legjobb lesz."

 

"Mindannyian ismerjük egymás tulajdonságait a riválisokkal. Azt hiszem elmondhatom nyugodtan, hogy ebben a szezonban Kevin de Bruyne az egyik legjobb számomra. Ha a Liverpoolt nézem, akkor pedig Mohamed Salah. Harry Kane is remekül teljesít a Tottenham csapatában, de ez elmondható a Leeds játékosára, Raphinhára is. Nehéz csupán egyet mondani. De például Gündogan is a szezon felétől kezdve remekel."

 

"Ha például csak a legutóbbi 10 mérkőzést nézem, akkor Jesse-t mondanám a legjobbnak. Kiemelkedő teljesítményt nyújt. Számomra ő a legjobb, ha csak a legutóbbi 10 meccset nézem meg. Mindegyiken ezek közül gólokat szerzett és gólpasszokat adott. Egyébként itt a Unitednél mindenki nagyon örül a szárnyalásának."

 

"Mint mondtam, rengeteg jó játékos van és nehéz csak egyet választani. Eszembe jutott még Ruben Dias, aki a Benficaból érkezett és nagyon következetes volt a szezonban a Cityben. Több ilyen is volt az idényben náluk, de többet hirtelen nem tudok megnevezni."

 

"Nagyon kedvelem például Mason Mount játékát. Az egész idényben nagyon következetes volt és jól játszott, viszont a végső elszámolásnál valószínűleg hátrébb kerül, mivel nem szerzett annyi gólt, mint mások. De számomra akkor is top teljesítményt nyújtott. Ott van Jack Grealish, aki szintén remekelt a szezonban, mielőtt megsérült és a leedsi Bamford is termelte a gólokat, talán ha jól emlékszem 14-15 gólja van neki, ami remek teljesítmény."

 

"Sokáig itt lennék, ha most minden nevet felsorolnék, aki eszembe jut. Szerintem jobban járunk, ha most hirtelen elfelejtek mindent és tovább megyünk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!