Manchester United 1-2 Leicester City

Nem mindig sikerülhet; a Vörös Ördögök ezúttal is hátrányba kerültek, ám ezúttal nem sikerült fordítani. Bár egyenlíteni tudott a csapat, de a Rókák ismét előnyhöz jutottak, amit meg is tudtak tartani. Choudhury


Ole Gunnar Solskjaer csapata igencsak felforgatottnak volt nevezhető a legutóbbi mérkőzéshez képest, ami nem is baj, hiszen nagyon zsúfolt a naptár mostanában.

 

Látva a kezdőcsapatokat, nem volt csoda, hogy a meccs a vendégek fölényével indult. A manchesteri játékosok nagyon sok hibával játszottak, rengeteg labdát elszórtak, így a Leicester folyamatosan ellenfele térfelén tudott labdázni.

 

Meg is lett ennek az eredménye, a 11. percben nagyon eltolódott védekezés következtében egy jobbról érkező beadást Thomas kapásból a hosszú felsőbe vágott. Ami szép, az szép; 1-0 a Rókáknak.

 

Sokáig nem vezetett Rodgers csapata, a 15. percben Mata indítására Diallo csapott le harciasan, a felfutó Greenwood elé tálalt, aki egy csel után a hosszúba gurított, 1-1!

 

A gólváltás után kicsit megnyugodtak a hazaiak, így a Leicesternek már nem volt olyan könnyű dolga, mint előtte. Nem is kerültek helyzetbe, a 26. percben is csak egy lecsúszott beadásnál kellett figyelnie De Geának.

 

Negyven perc alatt 1-1 kaput eltaláló lövésük volt a csapatoknak, ami nem épp a legizgalmasabb mérkőzésre volt jellemző. A 41. perc végén aztán majdnem Vardy lőhetett, remek labdát kapott, de az utolsó pillanatban a védelem és De Gea megoldották a szituációt.

 

Az utolsó percekre beszorult tizenhatosára a United, de a pontossággal a vendégeknél is volt gond, így a védelem meg tudta oldani a kisebb problémákat.

 

Fordulás után sem estek egymásnak a csapatok, a kapusoknak nem sok dolguk volt. Pedig az 53. percben Telles szabadrúgására remekül érkezett Greenwood, de a csatár nem találta el a labdát fejjel, végül szögletre mentett a védelem.

 

Az 59. percben határozatlan volt a hazai védelem, Iheanacho került nagy helyzetbe, ám De Gea hárítani tudott. Hatalmas védés volt ez a spanyol kapustól. Kezdett egyre nagyobb nyomást gyakorolni ellenfelére a Leicester.

 

Mindkét csapat cserélt, ami talán megzavarta a Unitedet, egy szöglet után azonnal ismét vezetést szerzett a vendégcsapat, Söyüncü bólintott a kapuba a csereként beálló Rashford mellett.

 

A 73. percben majdnem újabb gólt szereztek a Rókák, Vardy fejére ívelték fel a labdát, a csatár átfejelte azt a hosszúra, ahol Tielemans érkezett, de 1 méterről képes volt kihagyni a lehetőséget.

 

Solskjaer beküldte még Fernandest is, aki a 83. percben lövőhelyzetbe került, de a portugál nem találta el jól a labdát. De legalább volt lövés, eddig kevés ilyet láthattunk a csapattól.

 

A találkozó utolsó 10 perce egyértelműen a hazaiaké volt, de sajnos ezúttal nem sikerült fordítani, sőt egyenlíteni sem. Így eldőlt, hogy a United már biztosan nem tudja beérni a városi riválist, amely így bajnok lett.

 

 

Premier League, 36. forduló
Manchester United 1-2 Leicester City
Old Trafford

 

Vezette: Craig Pawson

 

United: De Gea - Williams, Bailly, Tuanzebe, Telles - van de Beek, Matic - Diallo(Fernandes 79.), Mata, Elanga(Rashford 66.) - Greenwood(Cavani 66.)
Nem használt cserék: Henderson, Lindelöf, Shaw, Wan-Bissaka, McTominay, Pogba

 

Leicester: Schmeichel - Castagne, Fofana, Söyüncü - Albrighton, Ndidi, Tielemans, Thomas - Perez(Maddison 65.) - Iheanacho, Vardy(Choudhury 80.)
Nem használt cserék: Ward, Fuchs, Praet, Pereira, Mendy, Maswanhise, Amartey

 

Gólszerző: Greenwood 15' illetve Thomas 11', Söyüncü 66'

 

Sárga lap: -


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!