Az év játékosa díj legfőbb várományosai

Az idei szezon, amely csak szeptemberben kezdődött, már nagyon közel van a végéhez és a Manchester United csapatának még mindig van egy dédelgetett álma, mégpedig az, hogy május 26-án megnyerjék az Európa-liga döntőjét a Villarreal ellen és hazahozzák az Old Traffordra a győztesnek járó trófeát. Az utolsó megmérettetések mellett az év ezen szakaszában szokták átadni a legjobbaknak járó elismeréseket is.


A United berkein belül elnyerhető elismerések közül egyik sem bír nagyobb jelentőséggel, mint a Sir Matt Busby Év Játékosa díj. A Vörös Ördögök legendás menedzserének képmására készült szobrot a szurkolók szavazataival érdemelheti ki azon játékos, aki a szavazók véleménye szerint az aktuális szezonban kiemelkedően teljesített. Az elmúlt évek során számos játékos érdemelte már ki ezt az elismerést, most pedig ismét eljött a szavazás ideje.

 

Soha senki nem részesült ebben az elismerésben több alkalommal, mint a csapat jelenlegi kapusa, David de Gea. A spanyol játékos 2014-2018 között 4 alkalommal is a legtöbb voksot kapta a szurkolóktól a pályán nyújtott kiemelkedő teljesítményének elismeréseként. Az örökranglistán De Gea közelében találjuk Cristiano Ronaldot, aki 2004 és 2008 között háromszor kapta meg ezt a kitüntető díjat és De Gea mellett ő az egyetlen játékos, aki több, mint kétszer érdemelte ki a szurkolók elismerését teljesítményével.

 

Az előző szezonban a szurkolók Bruno Fernandesnek ítélték a díjat, ezzel ő lett a 2. portugál játékos, aki ebben a rangos elismerésben részesült és összességében a 8. olyan játékos, aki az első Unitednél töltött szezonját követően kivívta a szurkolók ezen szintű elismerését. A Vörös Ördögök portugál játékmestere most arra törekszik, hogy kövesse honfitársát és újra magáénak tudhassa a legjobbnak járó, kitüntető elismerést. Ha a szurkolók ismét Brunot választják a legjobbnak, akkor a 9. olyan játékos lesz, aki két egymást követő szezonban is zsinórban kiérdemelte ezt a megtiszteltetést.

 

Fernandesnek ugyanakkor nem lesz könnyű dolga, hiszen ebben a szezonban számos játékostársa nyújtott kiemelkedő teljesítményt, melynek köszönhetően a Vörös Ördögök teljesítménye is javult az előző évhez képest. Így viszont korántsem garantált, hogy a portugál játékmester megismétli tavalyi sikerét.

 

Mint mindig, a szurkolók most is minden olyan játékosra voksolhatnak, akik a 2020/21-es idényben képviselték a Unitedet, azonban közülük kiemelnénk most 8-at, akik a legtöbbet tették a csapatért a szezon során. A szavazás egyébként magyar idő szerint hétfő hajnali 1 órakor zárul.

 

 

Bruno Fernandes

A portugál játékmesternek az előző idényben csupán fél szezon is elég volt ahhoz, hogy a szurkolók őt válasszák az év legjobbjának a Unitedből. Fernandes idei teljesítményével is azon játékosok közé tartozik, akik a legesélyesebbek között vannak a szavazás megnyerésére. A középpályásnak eddig 28 találata és 17 gólpassza van. Tehetsége és helye a csapatban pedig megkérdőjelezhetetlen. Fernandes emellett 4 hónap játékosa díjjal is büszkélkedhet 2020/21-ben, ebből kettőt csapaton belül, kettőt pedig a Premier League teljes mezőnyéből érdemelt ki.

 

Harry Maguire

A csapatkapitány kihagyhatatlan volt ezidáig a United kezdőjéből bajnokikon és, ha nem jön az Aston Villa elleni sérülése, lehet még a hét eleji erőltetett menetelésben is végig a pályán lett volna. Az Old Traffordon eltöltött időszakában jól megfigyelhető, hogy a 2019/20-as szezonban szépen építkezett a játékával, majd az ideiben pedig kiemelkedően jól teljesített a védelem közepén. Következetes és jól olvassa a játékot a pályán. Képes összehangolni a védelmet és a támadószekciót is, nem véletlenül válogatott játékos. Hatalmas szerepe van abban, hogy a United idén számos mérkőzést kapott gól nélkül hozott le.

 

Scott McTominay

A skót játékos az évek alatt a középpálya egyik alapemberévé nőtte ki magát, a 2020/21-es szezon pedig az eddigi legjobbja a fiatal játékosnak. Az az idény minden eddiginél több szerepet és több találatot hozott számára, mint az előzőek. Scott erőnléte és játékintelligenciája is sokat fejlődött. Mentalitásával és képességeivel pedig nehezen megingatható része a United középpályájának.

 

Marcus Rashford

Az angolok sztárja a pályán nyújtott teljesítménye mellett a pályán kívül végzett jótékonykodásával is felhívta magára a figyelmet. Marcus idén is túllépte a 20 gólos határt és emellett gólpasszokkal támogatta társait, noha javarészt idén bal szélen játszott. Hős a szó legjobb értelmében a pályán és azon kívül is.

 

Luke Shaw

Az angol védő a 2018/19-es szezonban egyszer már elnyerte a Sir Matt Busby Év Játékosa trófeát és most azon munkálkodik, hogy visszahódítsa azt Bruno Fernandestől. Luke 7. szezonja volt ez az Old Traffordon és elmondható, hogy minden eddigit felülmúlt. Nem hátráltatták sérülések, így sokkal többet játszott, mint eddig bármikor, emellett pedig védekező és támadó munkája is kiemelkedő volt az egész idényben. Erre mi sem jobb példa, hogy a Unitedben csak Bruno Fernandesnek és Marcus Rashfordnak van több gólpassza mint a megállíthatatlan angol védőnek.

 

Aaron Wan-Bissaka

Tavalyi évben is rengeteg szavazatot kapott a jobb szélső védő, miután megérkezett a Crystal Palace csapatától, idén pedig sokat fejlődött a támadójátéka is. Remek formáját a védekezésben megtartotta és valóban sokkal veszélyesebb lett előre játékban is. Bár Shaw teljesítményéhez még nem ért fel, de közelít hozzá, így sokkal színesebb a csapat számára elérhető támadó arzenál is.

 

Edinson Cavani

A tapasztalt uruguayi támadó megérkezését követően hamar a szurkolók kedvence lett 15 góljával és a pályán nyújtott teljesítményével. Mindenki ismerte Edit már korábbról is és tudható volt, hogy a vérében van a gólszerzés. A pályán kívüli teljesítménye is lenyűgöző, igazi példakép a fiatalok és mindenki más számára is. Teljesítményével tevékenyen hozzájárult a csapat Európa-liga meneteléséhez, különösen a Róma elleni elődöntőben mutatott játékával. Az olaszok elleni góljaival pedig Tom Taylor óta az első United játékos lett, aki egy európai sorozat elődöntőjében mindkét összecsapáson 2 gólt szerzett.

 

Mason Greenwood

A klub egyik legizgalmasabb és legnagyobb lehetőségeket rejtő karaktere. A még csak 19 éves támadó 17 gólnál jár, amivel már most ő a legeredményesebb tinédzser a klub történetében. Igaz, az idei szezon kicsit lassabban indult be számára, de az elmúlt hetekben szemmel láthatóan megindult a felfelé vezető úton. A legutóbbi nemzetközi szünet óta hétszer volt eredményes és teljesítményével valószínűleg az Európa-bajnokság előtt álló angolok szövetségi kapitányának, Gareth Southgatenek a figyelmét is felkeltette.

 

Szavazni ide kattintva lehet az online űrlapon.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!