Fernandes szerezte az év gólját

Örömmel jelentjük be, hogy Bruno Fernandes elnyerte a 2020/21-es szezonban az Év Gólja díjat is.


A portugál játékmester eddig 28 találatot jegyez a szezonban, amivel megdöntötte Frank Lampard rekordját. Az angol középpályás egy szezonon belül 27 gólig jutott és ezzel eddig ő volt a legeredményesebb középpályás egy idényen belül.

 

Nem lehet vitatkozni azzal, hogy ezen találatok közül rengeteg szép gól is szerepel a listán, többek között az Everton, a Basaksehir, a Newcastle, a Róma és a West Brom elleni találatok, melyek felkerültek a legjobb 20-as listára.

 

Közel egy hét szavazást követően azonban egyértelmű győztest lehet hirdetni, ami pedig Fernandes Everton ellen szerzett találata a 3-3-ra végződött találkozó alkalmával. A gólpasszt Aaron Wan-Bissaka adta, Fernandes pedig a tizenhatos vonaláról tekerte a kapuba a játékszert. Cavani is közreműködött a találatban, mert jelenlétével két védőt is lekötött a büntetőterületen belül.

 

 

A találat februárban született, amely hónapban a portugál középpályás a hónap játékosa díjat is bezsebelte. Fernandesről közben már kiderült, hogy a szintén szurkolók által megválasztásra kerülő Sir Matt Busby Év Játékosának járó elismerést is megkapta, amit már az előző fél szezont követően is neki ítéltek a United szurkolói.

 

Bruno ezzel Robin van Persie nyomdokaiba lépett, hiszen legutóbb a holland csatár volt az, aki a voksok alapján az Év Játékosa és az Év Gólja címet is megnyerte. Remek munka, Bruno!

 

A szavazatok alapján a dobogó képzeletbeli 2. fokára is Fernandes állhatna fel a Newcastle elleni találatával, míg utána Paul Pogba következik 2 góllal, őt pedig Edinson Cavani követi még a rangsorban.

 

A legszebb 5 gól a szurkolók szavazatai szerint

Bruno Fernandes - Everton (H)

Bruno Fernandes - Newcastle (I)

Paul Pogba - Fulham (I)

Paul Pogba - West Ham (I)

Edinson Cavani - Tottenham (I)


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!