Manchester United 1-1 Fulham

Elszalasztotta a győzelmet a United, pedig három ponttal biztossá vált volna a második hely.


Végre nézők előtt játszhattak a csapatok, nagyon sokáig kellett erre várni.

 

Lüktetően indult a találkozó, de az első 10 percben nem sok helyzetet láthattunk. Egy veszélyesebb beadást kellett tisztáznia Shaw-nak a kapu előteréből, míg a másik oldalon egy Pogba-fejes kerülte el fél méterrel a kaput.

 

A hazaiak letámadása remekül működött, a Fulham hamar elvesztette a labdákat, ám a védekezésük állt a lábán.

 

A 14. percben egy beadást nem ért el Cavani, ami nem volt véletlen, mert lerántották. Lee Mason azonban nem ítélt büntetőt, de még csak vissza sem nézték az esetet. Azonban Cavani hamar büntetett, egészen pontosan egy perccel később elképesztő találattal szerzett vezetést a Vörös Ördögök számára. De Gea rúgta fel a hátra passzolt labdát, Fernandes sarokkal nagyszerűen indította a két védő közt kiugró csatárt, aki ahelyett, hogy kapura vezette volna, látta, hogy kint áll a kapus és kb. 35 méterről a hálóba ívelt, 1-0 a Unitednek.

 

Fernandes is gólt akart szerezni, McTominay sarkazása után 21 méterről bombázott, de Areola nagyot védett.

 

Továbbra is hatalmas manchesteri fölény jellemezte a mérkőzést, azonban a kapuk nem forogtak veszélyben. Egészen a 38. percig, amikor Lookman csodás indítását kapta Carvalho, aki elment Lindelöf mellett és lövésre szánta el magát, De Gea azonban védett. Ezt elkapkodta a fiatal támadó.

 

Egy szöglet után Fernandes lövését fogta magabiztosan Areola.

 

A félidő utolsó percében Shaw csent el egy átadást, kapu felé indult, majd 20 méterről lőtt, de kapu fölé szállt a próbálkozása.

 

Szünet után Fernandes szabadrúgása volt az első veszélyes próbálkozás, de sajnos kicsit tévesztett a portugál.

 

Az 55. percben Fernandes szabadrúgása szállt a kapu elé, Greenwood lőtt, de a kapus hárítani tudott. Ha be is lőtte volna a labdát a fiatal támadó, les miatt elvették volna.

 

Egy órányi játék után hatalmas egyenlítési esélye volt a Fulhamnek. Lookman lépett be Wan-Bissaka mögé, a rövid felső felé tartó lövését De Gea hárította, a kipattanót is hárítania kellett azonnal.

 

A 67. percben a tizenhatos oldalvonala mellett, közel az alapvonalhoz esett el Rashford, amiért szabadrúgást kapott a hazai csapat, Fernandes kapura küldte onnan is, Areola kiöklözte a labdát. A következő percben Fernandes beadásáról maradt le Cavani, Greenwood és Shaw is.

 

Pár perccel később egy kontrát vezettek a hazaiak, Cavani indította Greenwoodot, aki a kapussal szemben rossz döntést hozott, Areola hárítani tudott, a kipattanót pedig Fernandes lőtte a kapu mellé.

 

Sajnos a legfontosabb döntések sokszor nagyon rosszra sikeredtek, emiatt volt csak 1-0 az állás. Ami hamar 1-1 lett, jobbról érkező beadás a kapunk elé, Wan-Bissaka nagyon rosszul helyezkedett, Bryan üresen állt és közelről a kapuba fejelt, 1-1.

 

A 80. percben Fernandes lövőcsellel tisztára játszotta magát, lövését azonban könnyen fogta a londoniak kapusa.

 

Az utolsó percekben nem jött az a nyomás, ami kellett volna egy újabb találathoz, sőt, a Fulham focizott az ellenfele tizenhatosánál.

 

A szezon utolsó hazai bajnokija döntetlennel ért véget, ezzel még nem biztos a Manchester United második helye. Ezt a mérkőzést le kellett volna zárni a meccs első félidejében. Nem tették meg, a Fulham pedig talált egy gólt, ami után Fernandesék nem tudtak kellően felpörögni.

 

 

Premier League, 37. forduló
Manchester United 1-1 Fulham
Old Trafford

 

Vezette: Lee Mason

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Tuanzebe, Shaw - McTominay(Rashford 62.), Fred - Greenwood(Diallo 83.), Fernandes, Pogba - Cavani(van de Beek 87.)
Nem használt cserék: Henderson, Bailly, Telles, Williams, Matic, Mata

 

Fulham: Areola - Ream, Adarabioyo, Bryan - Carvalho(Loftus-Cheek 63.), Reed(Andersen 32.), Lemina, Reid - Lookman(Tete 90.), Zambo Andre-Frank - Cavaleiro
Nem használt cserék: Rodak, Odoi, Hector, Onomah, Maja, Aina

 

Gólszerző: Cavani 15' illetve Bryan 75'

 

Sárga lap: Fernandes, Shaw illetve Lemina, Lookman, Areola


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!