Irwin: Továbblépni és erősebben visszatérni

A Manchester United legendája, Denis Irwin szerint a nyári Európa-bajnokság segíteni fog a Manchester United játékosainak felépülni az Európa-liga döntőben elszenvedett vereségből.


Jelen állás szerint a Vörös Ördögök részéről 14 játékos lesz jelen a júniusban kezdődő kontinensviadalon, mellettük pedig Edinson Cavani és Fred a Copa America küzdelmeiben lesz érdekelt.

 

Ezen időszak alatt különböző barátságos találkozókat is rendeznek, így a United két elefántcsontparti játékosa, Eric Bailly és Amad Diallo sem marad ki a jóból.

 

Hajdani védőnk szerint egy vesztes finálét követően mindig nehéz összeállni a nemzeti csapattal, hiszen számos klub játékosai vannak jelen és ilyenkor kicsit megy a gúnyolódás is, azonban végül a nemzeti egység összekovácsol mindenkit. Irwin véleménye pedig az, hogy a válogatottaknál eltöltött időszak meg fogja erősíteni a United játékosait.

 

"Kell egy kis idő, mire a kudarcon túljutnak a srácok" - mondta Denis a meccset követően a Matchday Review műsorában. "A legtöbb srác számára most a következő lépés az, hogy csatlakoznak a válogatottakhoz. Ilyenkor mindig kapsz egy-két élcesebb megjegyzést a többiektől, de ez is hozzátartozik a futballhoz."

 

"Azonnal megfeledkeznek majd minden fájdalomról, amikor a hazájuk sikeréért fognak játszani. Amikor pedig majd visszatérnek a Unitedbe, akkor ismét a régi önmaguk lesznek, csak erősebbé válnak."

 

Irwin nem a levegőbe beszél, hiszen a Manchester Unitednél eltöltött időszaka alatt bár 18 trófeát is nyert, azért arról sem feledkezett meg, hogy néhány döntőben viszont a vesztes oldalon is állt.

 

 

Az egyik ilyen nyár, ami örökre megragadt az elméjében 1995-ben volt. Az FA-kupa döntőjében a Vörös Ördögöket legyőzte az Everton a Wembley-ben, a bajnoki címet pedig a Blackburn Rovers orozta el előlük nagyjából egy hét különbséggel.

 

"Nagyjából hat nappal korábban veszítettük el a bajnokságot és valamiért ez ugyanúgy megragadt a fejemben, mint a trófeák megnyerése" - emlékezett vissza Denis. "Aztán nyáron Írország válogatottjában játszottam néhány meccset és megerősödve tértem vissza."

 

"A képlet nem bonyolult, fel kell állnod és tovább kell menned. Én azt látom, hogy ezekben a srácokban óriási a vágy az iránt, hogy trófeákat nyerjenek. Vissza kell térniük majd Manchesterbe és készen kell állniuk a következő szezonra."

 

Irwin elismeri, hogy a klub helyzete évről évre javul egykori csapattársa, Ole Gunnar Solskjaer vezetésével, de véleménye szerint sokkal jobb kezdésre lesz szüksége a csapatnak, ha valóban esélyesként akarnak részt venni a bajnoki címért folyó küzdelemben.

 

"Biztos vagyok benne, hogy Ole úgy fog nekifutni a következő szezonnak, hogy beleállnak a kihívásokba és győzni akarnak" - folytatta Irwin. "Ebben a szezonban látható volt a fejlődés és ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni. Az előző etapban csak a 3. helyen végeztünk és a Bajnokok Ligája kvalifikáció sem rajtunk múlott."

 

"A most befejeződött szezonban már a 2. helyre ért oda a csapat és a BL indulást is korábban sikerült bebiztosítani. Egy kupa megszerzésére is esélyünk nyílt, de sajnos nem tudtunk élni vele. Jövőre ismét meg kell próbálni."

 

"Sokkal közelebb kell kerülnünk a Premier League-ben az éllovashoz, sőt, nekünk kell kihívást jelentenünk számukra. Már az augusztusi szezonkezdésre készen kell állni. Igazság szerint a mostani szezont nagyon közömbösen kezdtük és nagyon következetlenek voltunk. Mindezt ki kell javítani és már a kezdetektől fogva magas szinten teljesíteni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!