Fergie a Twitter ellen

Sir Alex Ferguson utalt rá, hogy a következõ szezontól a Manchester United játékosainak megtilthatják a Twitter közösségi portál használatát, a szövetség pedig tanáccsal látná el a liga játékosait


A United menedzsere elhatárolódik az efféle közösségi portálok használatától, bár több játékosa is rendelkezik a Twitteren népszerû felhasználói fiókkal.

 

Az angol válogatott korábbi kapitánya, Rio Ferdinand is egy aktív „tweeter”, emellett pedig Wayne Rooney, Michael Owen és Nani is tagjai az oldalnak, de rajtuk kívül rengeteg Premier League játékos rendelkezik még Twitter fiókkal.

 

Többször elõfordult már, hogy a szurkolók csípõs megjegyzéseket írtak a játékosoknak és ezen a héten Rooney keveredett vitába egy követõjével, ami után megírta neki, hogy „tíz másodperc alatt elaltatja.” Késõbb a csatár újabb „tweetjében” tréfaként aposztrofálta a dolgot, a helyzet azonban aggodalmat okozhat Sir Alex számára.

 

„Nem értem ezt, hogy õszinte legyek. Nem tudom, miért van szüksége bárkinek is arra, hogy ilyen dolgokkal bajlódjon. Hogyan van erre idõd? Van egy csomó dolog, amit csinálni tudsz az életed során, ez nélkül is.”

 

„Fogd magad, menj a könyvtárba, ragadj meg egy könyvet és olvasd el. Komolyan. Ez idõpocsékolás. Úgy látszik, hogy mindenki ennek a megszállottja. ”

 

 

Ferguson úgy gondolja, egy népszerû profillal nagyon elõvigyázatosnak kell lennie, bárki is a tulajdonosa: „Ez felelõsség. Mindenki felelõs a tetteiért. A klub szempontjából nézzük a helyzetet, ugyanis ez vitához vezethet, és mi ezt nem szeretnénk.”

 

A Professzionális Játékosok Szövetsége, a PFA tanácsot adna a következõ szezon elején a Twitter lázban égõ focistáknak, hogyan is használják a portált. A Szövetség a visszaélések miatt tenné napirendre az ügyet már a nyáron.

 

A PFA részérõl Bobby Barnes vezérigazgató-helyettes szólalt meg az ügyben, aki hiszi, hogy a helyzetet kezelni kell.

 

„A szezon kezdete elõtt beszélni fogunk a játékosokkal a megváltozó szabályokat illetõen. Sok minden van napirenden, hogyan adjuk a legjobb tanácsokat nekik a szociális média használatával kapcsolatban.”

 

„Szemfülesnek kell lenned a közösség szeme elõtt. Nem levelezhetsz személyes dolgokról a barátaiddal, különösen akkor nem, ha Premier League játékosként többszázezren követnek. Megfelelõen kell használniuk ezeket az oldalakat.” – zárta mondandóját Barnes.

 

 


SkySports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!