2021-et is bevételcsökkenéssel indította a United

A koronavírus miatt a meccsnapi bevételek gyakorlatilag teljes hiánya mellett 21.7 millió fontos veszteséget produkált a Manchester United 2021 első három hónapjában.


A pénzügyi év harmadik negyedévében az egy évvel korábbi, 29.1 millió fontos meccsnapi bevételekhez képest 2021-ben 1.6 millió font csorgott be a United kasszájába, miután a Premier League-ben nem lehettek jelen szurkolók a stadionokban.

 

A teljes bevétel az előző évhez képest 4.4 százalékot csökkent, amely Ed Woodward ügyvezető-alelnök szerint újabb bizonyítéka annak, hogy a nézők "a játék éltető ereje".

 

A klub nem tett közzé pénzügyi előrejelzést, de Woodward elmondta, "továbbra is optimista azt illetően, hogy a szurkolók hamarosan nagy számban térhetnek majd vissza az Old Traffordra."

 

 

A 20-szoros bajnokcsapat májusban már fogadhatott 10 ezer nézőt az Álmok Színházában, ez a szám azonban még nagyon elmarad a maximális, 75 ezer fős befogadóképességétől.

 

A Premier League-ben ezüstérmet szerző Vörös Ördögök közvetítési bevételei 125.4 százalékos emelkedést produkáltak a negyedévben, köszönhetően annak, hogy a sűrű meccsnaptár miatt öttel több bajnoki jutott erre az időszakra.

 

Mindazonáltal az összes mérkőzést zárt kapuk mögött voltak kénytelenek lejátszani, a klub 'Megastore' üzlete pedig zárva volt, amelyek így a meccsnapi és kereskedelmi, az ajándéktárgy és ruházat értékesítési, illetve a termék lincenszből származó bevételeket is csökkentették.

 

A teljes bevétel 4.4 százalékos csökkenéssel 118.3 millió font volt a negyedév során a Manchester United jelentése szerint.

 

A klub áprilisi bejelentése szerint Ed Woodward 2021 év végén távozik, miután heves kritikák kereszttüzébe került a szurkolók és az európai labdarúgás vezető szervezetei részéről az Európai Szuperliga kezdeményezésben való aktív szerepvállalása miatt.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!