Cantona: Légy része a Unitednek

A Manchester United legendája, Eric Cantona is csatlakozott a szurkolók kampányához, mely lehetővé tenné a rajongók számára, hogy a klub iránti elkötelezettségüket részvények megvásárlásával is bizonyítsák.


Légy része a Unitednek felkiáltással indított új kampányt a Manchester United Szurkolók Szövetsége (MUST), melynek célja az, hogy a klub szurkolóinak globális köréből toborozzon olyan embereket, akik az általuk javasolt részvényvásárlásba csatlakoznának. Az egész kiváltó oka Joel Glazer arra vonatkozó ígérete, hogy a jövőben nagyobb szerepet szánnának a klub részéről a szurkolóknak.

 

Cantona elsőként állt az ügy mellé és bejelentette: "Igen barátaim, ismét a United része leszek."

 

Joel Glazer ígérete szerint létrehozzák a világ sportjának legnagyobb szurkolói tulajdonosi rendszerét a MUST közreműködésével, mely elvárásai szerint a majdani tulajdonosok azonos szavazati joggal rendelkeznek majd, mint a Glazer család birtokában lévő részvényekkel rendelkezők.

 

A MUST azt szeretné, ha elegendő részvényt bocsátanának piacra ahhoz, hogy az azokat megvásárolni kívánó szurkolók érdemi tulajdonosi hányadot tudjanak szerezni a klubban, amellyel lehetőségük nyílik beleszólni a klub háza táján történő dolgokba.

 

A kampány elindítását kommentálva a MUST vezetője, Duncan Drasdo azt mondta: "Eric Cantona ismét támadást vezet a United élén és nekünk, mint United szurkolóknak követnünk kell a példáját és csatlakoznunk kell a "Légy része a Unitednek" felhíváshoz."

 

"Senki sem szereti jobban ezt a klubot, mint mi, ezért a szurkolóknak kell a középpontban lennie. Ez pedig az első lépés számunkra, hogy erre esélyünk legyen."

 

 

A klub vezetése és a szurkolók között elég éles ellentét alakult ki, amikor bejelentették, hogy a Manchester United csatlakozik a Szuperligához. A vezetőség viszont később kihátrált ez alól, többek között a szurkolóknak is köszönhetően.

 

A "Légy része a Unitednek" kampány mellett a Szurkoló Szövetsége a Kormányt is sürgeti, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy a szurkolók részvényeket tudjanak vásárolni a klubokban.

 

Tracey Crouch országgyűlési képviselő elképzelése szerint ez úgy valósulna meg, hogy a klubok tulajdonosai évről évre új részvényeket bocsátanának ki, melyeket felkínálnának a szurkolóknak és ezzel létrejönne annak a lehetősége, hogy idővel érdemi részesedést szerezzenek.

 

A vásárlási joggal kapcsolatban Drasdo hozzátette: "A futballklub kulturális és közösségi érték és hosszú távon védeni legjobban ezt a szurkolók tudják. A vásárlási joggal a szurkolóknak lehetőségük nyílik arra, hogy idővel jelentős tulajdonosi részesedést birtokoljanak és ezzel befektessenek az általuk szeretett klubokba."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!