Ferdinand: Fergusonban még mindig lángol a tûz

Bár a Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson stílusa lágyult az elmúlt évek során, erõs elkötelezettsége a csapat sikerei iránt semmit se változott, állítja Rio Ferdinand.


A Premier Leagueben az Év menedzserének választott skót szakember ebben a szezonban a klub történelmi, 19. bajnoki címéhez segítette a Manchester Unitedet, amellyel már egyedül ül az angol futball trónján az aranyérmek tekintetében, letaszítva az õsi rivális Liverpoolt.

 

Ezzel egyidõben a Vörös Ördögök a jövõ szombati Bajnokok Ligája döntõre is készülhetnek, amikor a Barcelona lesz a Ferguson-legénység ellenfele a Wembleyben, ahol a 69 éves edzõlegenda harmadik BL-elsõségét gyûjthetné be.

 

Számos pletyka megjelent azzal kapcsolatban mostanság, hogy ha a csapat élén több mint 24 éve álló menedzser számára összejön a duplázás, azaz a Premier League mellett az európai klubfutball trónjára is felülhet csapatával, akkor a nyáron visszavonul, annak ellenére, hogy az utóbbi idõben többször is kifejtette, hogy esze ágában sincs nyudíjazását kérvényezni, amíg egészségügyi állapota megengedi.

 

Utóbbit erõsíti meg a világ egyik legjobb edzõjének tartott szakemberrel 2002-es, Leedsbõl való átigazolása óta együtt dolgozó Rio Ferdinand is, aki szerint a Fõnök elkötelezettebb a sikerek útján, mint valaha.

 

 

"Még mindig lángol benne a tûz. Minden láthatjuk" - kezdte a hórihorgas bekk a The Sun-ban a vasárnapi, Blackpool elleni idényzáró mérkõzés felvezetéseként.

 

"Ez tûnik ki abból, ahogy készül a mérkõzések elõtti sajtókonferenciákra, az edzõi stábbal való videózásokból, a kutatásaiból. Ezt nem lehet úgy csinálni, hogy nincs meg benned az a vágy, ami benne megvan."

 

"Igazából, sokkal inkább véget minden részletre kiterjedõ munkát, mint amikor 9 éve csatlakoztam a klubhoz, mindent aprólékosan kidolgoz. Ez valószínûleg annak köszönhetõ, hogy a versenyhelyzet fokozódott az elmúlt évek során."

 

"Magáévá tett minden fontos tudnivalót ezzel a játékkal kapcsolatban, kezdve a tudományos dolgokkal, és a klub szerves részévé tette. Mindenkinek lépést kell tartania az idõvel, õ pedig ezt meg is tette."

 

"Kicsit megenyhült az idõk során, hiszen más fajta emberekkel is kell együtt dolgoznia, több a külföldi játékos a keretben. De ha valamit ki kell mondania, akkor nem nagyon szokott mérlegelni."

 

"Azok után, amit elért, mindig tiszeletet parancsoló ahogy belép az öltözõbe, hiszen mindannyian tudjuk, hogy miket nyert, és hogy milyen nagyszerû egyéniség."

 

"De õ is tudja, hogy nem lehetsz tanár egész nap. Ugyanúgy nevet velünk, és viccelõdik a játékosokkal, de ha munkaidõ van, akkor munka van."

 

"Ilyenkor be fog jönni, és a munkára fogja terelni a figyelmedet, és csak nagyon kevés lazulás engedhetõ meg. Ez egy nagyon meghatározó vonal a menedzser és játékosai között."

 

"Ez nem egy szemmel látható vonal a földön végighúzva, de mindenki tudja, hogy mit követel meg az aktuális helyzet."

 

Ferdinand úgy véli, az hogy Sir Alex Fergusonnal sikerült meggyõznie Wayne Rooneyt októberben, hogy ne távozzon a Manchester Unitedbõl, és szerzõdéshosszabbított, döntõ jelentõségû volt a szezon szempontjából.

 

"Rooney maradása nagyon fontos mérföldkõ volt abban, amit elértünk ebben a szezonban. Érezhetõ volt, ahogy a játékosok, a szurkolók, és mindenki fellélegzett."

 

"Wayne ott van a világ három legjobb játékosa között, úgyhogy az, hogy a csapatunkban tudhatjuk, nagyon nagy plusz számunkra."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!