Van der Sar lesz vasárnap a csapatkapitány

Sir Alex Ferguson nem fukarkodott a legmagasabb szintekig dicsérni Edwin van der Sart, miután a kapus csapatkapitányként fogja kivezetni a Manchester Unitedet a holnapi Blackpool elleni szezonzárón.


Van der Sar megerõsítette, hogy a szezon végeztével visszavonul aktív játékospályafutásától, így a 40 éves veterán portás csapatkapitányként vezetheti ki csapatát utolsó, Old Traffordon lejátszandó mérkõzésére, vasárnap a Blackpool ellen.

 

A holland kapuvédõ meghatározó tagja volt az elmúlt bõ félévtized Unitedjének, mióta 6 évvel ezelõt a Fulhamtõl igazolt Manchesterbe, és sikerekben gazdag pályafutását még egy Bajnokok Ligája-arannyal is megkoronázhatja.

 

Annyi bizonyos, hogy nehéz lesz pótolni a Vörös Ördögöknek a világ egyik legjobb kapusának tartott egykori válogatott játékost, és ezt pályafutása utolsó menedzsere, Sir Alex Ferguson is tudja, aki az egekbe magasztalta a nemsokára páratlan karriert maga mögött hagyó Angyal becenevû játékosát.

 

 

"Fantasztikus volt. Egyértelmûen szenzációs" - kezdte a skót menedzser.

 

"Edwin profizmusa és odaadása legendás volt."

 

"Egy kapusedzés teljesen más, mint a mezõnyjátékosok gyakorlása. Folyamatosan rengeteged kell vetõdni, lövéseket megfogni és védeni."

 

"Nehéz elképzelni, hogy egy átlagos ember ezt képes lenne 40 éves kora felett is véghez vinni. De õ különleges. Van benne valami nagyon más."

 

"Néhány emberben megvan az a különös képesség, hogy állandóan képesek csak a gyõzelemre koncentrálni. Ez Edwinben is benne lakozik."

 

"Hihetetlen karrier áll mögötte. Négy bajnoki címet nyert velünk, a Wembleyben játszhatja szám szerint ötödik Bajnokok Ligája-döntõjét, és több válogatottsága van, mint bárkinek Hollandiában."

 

"Fantasztikus pályafutása volt, és a legmagasabb szinten fejezheti be." 


 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!