Robson üzenete Garnernek

A Manchester United legendája, Bryan Robson figyelmezteti James Garnert és a többi fiatalt, hogy adjanak bele mindent a felkészülési időszak alatt.


Garner élvezte kölcsönben töltött idejét az előző idény második felében a Nottingham Forest csapatánál és több tapasztalattal visszatérve reméli, megkapja a lehetőséget, hogy megmutathassa mit tud a közelgő előszezon mérkőzésein, kezdve a Derby County elleni összecsapáson vasárnap. 

 

A 20 éves fiatal első felnőtt mérkőzésén betalált a Kosok ellen még februárban és a birkenheadi fiú ezen a hétvégén újabb lehetőségre fog törekedni, mivel Ole Gunnar Solskjaer várhatóan sok fiatalabb játékosára kényszerül támaszkodni majd az előszezon első részében.

 

"Mindig jó látni a fiatalokat, akik kölcsönben voltak" - nyilatkozta Robson. "A kölcsönt követően a fiatal játékosok visszatérnek, hogy megkaphassák a lehetőséget. Jó lesz látni, hogy milyen jól teljesítenek majd azok ellen az ellenfelek ellen, akiket a szezon előtti meccsekre választottunk."

 

"Lesz pár Championship ellenfél és a Brentford, akik most jutottak fel az élvonalba. Mindig izgalmas nyomonkövetni, ahogy a fiatalok megbírkóznak azzal, hogy bekerülnek a felnőtt csapatba és lejátszanak 90 percet, néha náluk jobb játékosok mellett."

 

"James számára ez kihívás. Megfelelő felkészítést kapott és elérte azt a kort, amikor bizonyítania kell magának a szezonban és kiderül, hogy megtudja-e vetni a lábát a Manchester Unitedben, vagy ismét mehet kölcsönjátékra más csapatokhoz."

 

"Ő egy nagyon intelligens játékos és nagyon keményen dolgozik a mérkőzéseken. Most csakis rajta múlik, hogy bizonyítja-e Ole-nak, hogy neki bizony helye van a csapatban."

 

 

A United célja, hogy a középpályán egyensúlyt teremtsen, a klub régebbi szurkolói pedig sokat beszélnek a régi, box-to-box típusú játékosok hiányáról, mióta a futball taktikai változásokon esett át az évek során.

 

Robson történetesen mestere volt ennek a "művészetnek", de elfogadta, hogy Sir Alex Ferguson irányítása alatt változott a szerepe, amikor a skót menedzser óvatosabb megközelítést alkalmazott.

 

"Játékosként a te dolgod alkalmazkodni ahhoz, amit az edző kér" - fejtette ki Robson. "Ron Atkinsonnal többé kevésbé box-to-box játékosok voltunk. Bobby Robson azt akarta, hogy ilyen játékot játsszak, de jött Sir Alex és ő nem akarta, hogy annyira előre menjek. Próbálod keverni a stílusod a pályán, előre menni, amikor kell, de közben megvédeni Pally-t [Gary Palliester] és Brucey-t [Steve Bruce] is."

 

"Próbáltam eszerint a szabály szerint játszatni és, ha őszinte akarok lenni, nekem nem volt bajom ezzel. Egyébként is, amikor még az ifiben voltam a West Brom csapatában, középhátvéd voltam. Biztos vagyok benne, hogy Ole megpróbálja a lehető legjobban összerakni a középpályát mostmár, hogy vannak játékosai, akik jól passzolnak és vannak akik jól védekeznek."

 

Az előszezonra összeállított menetrend azokra az időkre emlékeztet, amikor Robson még a középpályán robogott fel, s alá a Vörös Ördögök csapatában. 

 

"Mind jó mérkőzés" - tette hozzá. "Néha sok az utazás az előszezonban, és Európa legjobb csapatai elleni mérkőzések nehéz kezdetnek mondhatók a felkészülés alatt. Ez a mostani egy kicsit kíméletesebb túra lesz. Viszont azt kell mondanom, hogy a szezon első meccsén hengerelnünk kell."

 

"De a problémák miatt úgy tűnik, hogy ez egy jó előszezon lesz, anélkül, hogy túlságosan megerőltető lenne a srácok számára. Jó, hogy nem kell túl sokat utaznia a csapatnak."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!