Sancho: Része akarok lenni a klub történetének

Jadon Sancho számára mozgalmas az idei nyár, hiszen részt vett az angol válogatottal az Európa-bajnokságon, ezt követően pedig a Manchester Unitedbe igazolt, hogy megvalósítsa álmait és már alig várja, hogy az új szezon elkezdődjön.


Sancho mielőtt nyaralni indult volna a kontinensviadalt követően, leült beszélgetni a klubmédia részéről Mark Sullivan-nel a Borussia Dortmundtól való távozásáról, a Unitedről és a válogatottbeli élményeiről, valamint elmondta azt is, hogy mit vár a Vörös Ördögöknél.

 

Köszöntünk a Manchester Unitednél, Jadon. Milyen érzés, hogy United játékosnak nevezheted magad?

"Ez megtiszteltetés. A Manchester United az egyik legnagyobb klub, amit mindenki ismer és elnyert minden trófeát már, amit csak lehetséges. Ezek mellett pedig számos ikonikus játékos szerepelt már itt az évek során. Tehát nagyon boldog vagyok, hogy ezt a mezt viselhetem."

 

Hogy nézett ki a te szemszögedből ez az átigazolás? Miket hallottál a dologról, hogyan történtek a dolgok és mikor tudtad meg, hogy már biztosan Vörös Ördög leszel?

"Hogy őszinte legyek, amikor még a Dortmundnál játszottam próbáltam a különböző zajokat kizárni és csak arra összpontosítottam ami a csapatnak és nekem is fontos. Az Európa-bajnokság ideje alatt a folyamatok felgyorsultak és egyre többet hallottam én is a United érdeklődéséről, most pedig itt vagyok."

 

A szurkolók nagyon örülni fognak neked, hiszen rengeteg szó esett már a leigazolásodról a közösségi médiában és a legtöbbjük kívánságlistájának az élén álltál. Milyen érzés, hogy már most ilyen sokan szeretnek itt téged?

"Nagyon jó érzés, ha a szurkolók melletted állnak, főleg, ha új klubba kerülsz, mert azonnal kényelmesen fogod magad érezni és biztos vagyok benne, hogy számomra is ez az érzés lesz, ami előjön majd."

 

Korábban már éltél Manchesterben. Mit gondolsz, segíteni fogja ez a beilleszkedésed?

"Jól ismerem a környéket és határozottan azt gondolom, hogy nem lesz gond a beilleszkedéssel."

 

A te szemszögedből milyen érzés 4 év után visszaköltözni Angliába?

"Nagyon jó érzés. Itt él a családom és jöhetnek a mérkőzésekre rendszeresen szurkolni. Nagyszerű, hogy ismét közel lehetek hozzájuk."

 

 

Augusztus 14-én tétmeccsen is debütálhatsz a Manchester Unitedben a Leeds ellen. Biztosan várod már a Premier League küzdelmeit. Van elképzelésed, hogy milyen érzés lesz számodra, ha azon a bajnokin már a pályán lehetsz?

"Határozottan állíthatom, hogy nagyon izgatott vagyok, főleg, hogy az első mérkőzésünket otthon játszhatjuk. Mindig önbizalomnövelő, ha a saját szurkolóink előtt játszhatunk, biztos vagyok benne, hogy jó lesz."

 

Lehet, hogy válogatottbeli csapattársad, Kevin Phillips ellen is játszani fogsz.

"Mondtam is neki, hogy készüljön fel alaposan" - mondta nevetve Jadon.

 

Bátran mondhatom, hogy 4 sikeres szezont töltöttél a Dortmundban. Hogyan segítette a fejlődésed a német bajnokságban való szereplés?

"Első sorban segített, hogy jobb játékos legyek és tapasztalatokat szerezhettem a Bajnokok Ligájában is. Úgy érzem, hogy sikerült jól teljesítenem Németországban és most készen állok egy új kihívásra, egy nagyobb lépésre."

 

Miként formálódtál emberként? Tekintettel arra, hogy nagyon fiatalon kerültél külföldre ez egy nagyon bátor döntés volt.

"Igen. Én úgy érzem, hogy ez segített számomra, hogy érett játékossá váljak és emberré váljak. Azt mondanám, hogy nagyon jó döntés volt, hogy vállaltam ezt az egészet. Az ottani csapattársaim pedig rengeteget segítettek, hogy minél könnyebb legyen megszoknom a távollétet az otthonomtól."

 

Milyen volt az élet Dortmundban a pályán kívül?

"Nagyon szép hely. Nagyon sok barátom volt Dortmundban. Sokszor mentünk el csak úgy, beültünk enni valamit, vagy csak pihentünk."

 

A sors úgy hozta, hogy több Angliában született csapattársad is volt a Dortmundban, például Erling Haaland és Giovanni Reyna, de Jude Bellingham is ott kötött ki, így volt egy kisebb angol társaságod, ha mondhatjuk így.

"Igen, így van. Elég volt csak belekezdenem valami angolos dologba és ők társultak. Remek srácok és kíváncsian várom, hogy mit hoz számukra is a jövő."

 

Ha jól tudom néhány csapattársaddal már szorosabb kapcsolatot ápolsz, főként Marcus Rashforddal. Mesélj kicsit erről a barátságról, hogy mikor találkoztatok először és mi volt az első benyomásod róla?

"Marcusszal akkor találkoztam először, amikor első alkalommal kerültem be a válogatottba, de nem mondanám, hogy az első alkalommal egyből szoros kötelék alakult volna ki közöttünk a táborban. A második tábor során viszont már inkább. Akkor játszottunk a csehekkel. Ha jól emlékszem, akkor ő és Jesse Lingard is ott voltak. Elég összetartóak is voltak nyilvánvaló okokból, majd elkezdtünk beszélgetni, együtt lógni és azóta mégközelebb kerültünk egymáshoz."

 

Igaz, hogy Luke Shaw-hoz is erős kötelék fűz?

"Igen. Most volt lehetőségem egyébként első alkalommal találkozni vele, mert a korábbi táborok során nem volt ott. Luke nagyon kedves fickó és az egyike azon srácoknak, akikkel bármikor tudtam beszélgetni."

 

A nyár elején sok időt töltöttél Luke, Harry és Marcus társaságában. Segít ez abban, hogy gyorsabban be tudj majd illeszkedni?

"Úgy vélem, hogy igen. Bízom benne. Sokat beszélgettünk az elmúlt pár hétben és biztos vagyok benne, hogy segíteni fognak a beilleszkedésben. Tudom, hogy, ha bármire szükségem lesz nyugodtan kereshetem őket."

 

Volt lehetőséged figyelemmel követni a Manchester United elmúlt szezonjait?

"Igazából a legtöbb alkalommal csak a Premier League összefoglalókat tudtam megnézni, de ott láttam, hogyan teljesítenek."

 

 

Egy elég fiatal csapat tagja lettél most. Ez vonzó egy szintén fiatal és tehetséges játékos számára?

"Igen, határozottan. Ez az egyik oka annak, hogy Manchesterbe jöttem. Látom a csapat fejlődését és részese szeretnék lenni a történetnek. Főleg, hogy ez egy olyan ikonikus klub, melynek játékosának lenni maga az álom. Biztos vagyok benne, hogy a családom büszke lesz rám, hogy megtettem ezt a nagy lépést."

 

Vannak olyan játékosok a klubnál, akiktől nagyon sokat lehet tanulni. ilyen például Pogba, Bruno, vagy Edinson Cavani is. Várod már, hogy együtt játszhass velük?

"Egyértelműen. Rengeteg tapasztalatuk van már különböző nagy mérkőzésekről és biztos vagyok benne, hogy rengeteget tanulhatok tőlük. Különleges lesz velük együtt játszani."

 

Menjünk vissza kicsit a múltba. Mikor rúgtál először labdába?

"Őszintén szólva fiatalabb koromban sokszor csak néztem, hogy a dél-londoni srácok játszanak, aztán csatlakoztam hozzájuk én is és beleszerettem a játékba. Majd az iskolában is csak a foci és iskola után is csak a foci. Ekkor vált komollyá számomra."

 

Parkban, vagy az utcán játszottatok?

"Én azt mondanám, hogy határozottan ketrecfocit játszottunk és mindig amikor megláttuk Ronaldinho-t egy-egy reklámban, akkor próbáltuk leutánozni őt."

 

Kik voltak rád a legnagyobb hatással?

"Ronaldinho és nyilvánvalóan Angliából pedig Wayne Rooney. Ők voltak a nagy példaképeim."

 

Volt olyan Manchester United játékos akit különlegesnek tartottál és próbáltál hozzá hasonlóan játszani?

"Úgy gondolom, hogy igyekeztem több játékosnak is a legjobb tulajdonságait összeszedni magamban. Fantasztikusnak tartom például Cristiano Ronaldo-t és azt, amit a pályafutása alatt elért. A Sportingnál kezdte, majd eljutott a Manchester Unitedbe. Mindig jó azt látni, hogy ezek az ikonikus játékosok egy ikonikus klubon keresztül lettek azzá, akik."

 

Ha egy olyan United szurkolónak kéne mesélned a játékodról, aki nem ismer téged, akkor hogyan jellemeznéd magad?

"Nyerni akar és trófeákat szerezni. Gólok és gólpasszok, no meg egy-két csel itt-ott" - mondta nevetve.

 

Melyik fontosabb számodra? A gól, vagy a gólpassz?

"Úgy gondolom, hogy mindkettő egyformán fontos, mert ha én nem segítek a többieknek, akkor hogyan várjam el, hogy ők segítsenek nekem? Van, hogy gólt szerzel, van, hogy segítessz valakinek gólt szerezni. Mindkettő fontos."

 

Hogyan tekintessz vissza az Európa-bajnokságon szerzett tapasztalatokra? Milyen volt ott lenni ezen a tornán?

"Érdekes volt. Nem játszottam annyit, mint szerettem volna, de nagyszerű érzés volt megtapasztalni egy ilyen bajnokság hangulatát. Főleg, hogy nagyszerű csapatunk van. Sokat profitáltam abból a néhány hétből."

 

Különleges érzés volt számodra az ukránok elleni találkozón játszani?

"Igen és tudom, hogy. a családom is nagyon büszke volt rám. Büszke voltam magamra, hogy a nemzetünket képviselhetem."

 

A családod büszke rád most, hogy Manchesterbe költözöl?

"Nagyon örülnek. Akkor is támogattak, amikor Dortmundba költöztem és mindig bíztattak, hogy dolgozzak keményen és jönni fognak a jó dolgok az életemben, én pedig ezt tettem."

 

Az eddigi tőlük kapott motiváció szerinted tovább növekszik majd most, hogy visszatértél Angliába?

"Igen, határozottan. Ők az egyik oka annak, hogy focizok, mivel fiatalabb koromban nem volt könnyű sorsunk. Ők akkor mindent megtettek értem, most pedig én teszek meg mindent értük."

 

Kivel beszélsz elsőként egy-egy mérkőzés után?

"Attól függ. Ha nincs jó napom és nem megy úgy a játék, ahogy szeretném, akkor első körben egy kicsit önmagammal rendezem a dolgokat. Ha jól megy minden, akkor pedig valamelyik barátommal."

 

Hogyan jellemeznéd magad?

"A pályán komoly, de azon kívül belefér egy-két jó poén. De, ha a pályán vagyok, akkor mindent komolyan gondolok és nem viccelek."

 

Mesélj kicsit nekünk a tetoválásaidról. Melyik volt az első és melyik bír a legnagyobb jelentősséggel számodra?

"Ez az első" - mutat egy verse a bal alkarján. "És egyben ez a legfontosabb is, mert az öcsém fiatal korában elhunyt és írtam neki egy verset, amelyet felolvastam a temetésén. Körülötte pedig galambok, Mennyország, angyalok, illetve a nővérem és a bátyám nevének kezdőbetűi. Van kicsit szabadabb stílusú tetoválásom is, mint például Pókember, Sonic, Simpsonék. Nagyon szerettem az ilyeneket fiatalabb koromban és ez még nincs is befejezve."

 

A jelenlegi csapaton belül csatlakozol a korábban szintén dél-londoni Aaron Wan-Bissakához, valamint Rio Ferdinand és David Beckham nyomdokaiba is lépsz. Szeretnéd azt a sikert továbbvinni amit ők elértek a klubnál?

"Szuper dolog, hogy van még egy dél-londoni a csapatban és biztos vagyok benne, hogy Aaron és én jól kijövünk majd egymással. Jó lesz. Jöhet Rio is, ha a közelben jár."

 

Mondj valami olyat, ami meglephet minket.

"Sok olyan dolgot tudok, amiket nem tudom, hogy meg kellene-e osztanom most veletek" - mondta nevetve. "Csak várjatok és meglátjátok."

 

Végezetül, mit üzensz a United szurkolóinak, akik már nagyon szeretnének a pályán látni téged.

"Alig várom, hogy találkozzunk és szeretnék trófeákat hozni a csapathoz. Alig várom, hogy elkezdődjön a közös kaland. Hamarosan találkozunk."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!