Dalot fantasztikus szezonra számít

A Manchester United védője, Diogo Dalot kitűzte személyes céljait maga elé a hamarosan kezdődő szezonra voantkozóan.


A portugál játékos javára vált az AC Milan együttesénél kölcsönben eltöltött erős szezon, mely során a Rossoneri a Serie A 2. helyétt tudta megszerezni. 

 

A 22 éves védő a nyáron visszatért Manchesterbe és jelen pillanatban a skóciai edzőtáborban tartózkodik társaival és eltökélt szándéka, hogy építeni szeretne az Olaszországban szerzett tapasztalataira.

 

"Tovább akarok fejlődni" - mondta Dalot, mikor a közelgő szezonra vonatkozó terveiről kérdezték. "Egy olyan erős szezont követően, mint az előző volt számomra nyilvánvalóan megnőnek az igények az iránt, hogy mégjobbá váljak."

 

"Folytatni akarom a fejlődést, játszani akarok és mindent megteszek majd a pályán a sikerért. Fantasztikus volt az előző szezon, de sokkal többet akarok és sokkal többet tudok."

 

A kölcsön ellenére Dalot és a United útjai keresztezték egymást, hiszen az Európa-liga kieséses szakaszában a Vörös Ördögök megküzdöttek az AC Milan csapatával és tovább is jutottak. A nemzetközi a kudarc ellenére az olaszok sikeresnek mondható szezont futottak az olasz bajnokságban és második helyüknek köszönhetően kiharcolták a Bajnokok Ligája indulást is a 2021/22-es szezonra. 

 

 

A portugál védő az Olaszországban eltöltött idő alatt 33 mérkőzésen lépett pályára és 2 gólt szerzett és elmondása szerint nagyra értékeli az ott töltött időszakot, hiszen Európa egyik legnagyobb klubjánál fejlődhetett Zlatan Ibrahimovic társaságában többek között.

 

"Tökéletes időszak volt" - tette hozzá Diogo. "A tavalyi szezon célja az volt, hogy értékes játékpercek kerüljenek a lábaimba és tapasztalatokat szerezzek. Emellett fontos volt, hogy fitt legyek és végül mindez sikerült is."

 

"Ha jól emlékszem az AC Milan egyetlen olyan játékosa voltam, aki az egész szezon során rendelkezésre állt. Azt gondolom, hogy ez is egy nagyon fontos dolog amellett, hogy sok időt tölthettem a pályán. Mint már mondtam, azt hiszem tökéletes időszak volt. Nagyon jó embereket ismerhettem meg a klubnál és a városban is, fantasztikus volt."

 

"Minden szezon során tanulsz" - folytatta. "Nem csak magadról, hanem az életről és a futballról is. Élményeket szerzel. A lehetőség, hogy egy másik bajnokságban játszhattam nagyon jó dolgokat adott nekem nem csupán a fociban, hanem az életben is. Tapasztalatszerzés szempontjából nagyon fontos szezon volt és összességében elégedett vagyok azzal, amit csináltam."

 

Dalot szezonja a bajnokság végeztével nem ért véget, mert végül két portugál csapatban is játszott a nyár folyamán. Először az U21-es csapatban szerepelt és minden mérkőzésen a pályán volt. A portugálok be is jutottak az Európa-bajnokság fináléjába, ahol viszont kikaptak Németroszágtól.

 

Ezt követően behívták a felnőtt válogatottba is miután Joao Cancelo kikerült a keretből. Igaz Fernando Santos csapata nem tudta megvédeni a 2016-ben megszerzett címét, de a kontinensviadalon való részvétel egy újabb fontos élmény volt Dalot számára.

 

"Hosszú idő óta ez volt a legszebb nyaram. Nagyszerű volt, hogy az U21-es srácokkal bejutottunk a döntőbe és bár azt gondolom, megérdemeltük volna a győzelmet végül vereséget szenvedtünk."

 

"Arra már egyáltalán nem számítottam, hogy az utolsó pillanatban Santos mester meghívót küld nekem, de ez olyan volt végül, mint egy valóra vált álom. Nagyon boldog voltam én és a családom is és fantasztikus volt átélni ezt az egészet."

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!