Átigazolási hírek - MU Női csapat

A Manchester United női csapatánál sem telnek eseménytelenül a nyári hónapok. Az elmúlt szezonban elért eredményekkel és az elvárásokkal összhangban a klub elkötelezte magát a hosszútávú megújulás, a United mentalitás mellett. Lássuk az idei nyár eddigi átigazolásait.


Jess Singsworth:

 

A 2018-as Championship győztes csapatának aranycipős támadója, Jess Singsworth szerződése az idei szezon végével lejárt, kontraktusát nem újították meg, ennek okán távozik a Manchester United kötelékéből.

 

 

Singsworth a Doncaster csapatától érkezett 2018-ban, majd rögtön a bajnokság nyitó mérkőzésén öt találattal örvendeztette meg a publikumot, farkasrészt vállalva az Aston Villa 12-0-ás legyőzésében. Ezzel együtt a másodosztályban töltött évben 19 találkozón 17 alkalommal zörgette meg a hálót, amely nagyban hozzásegítette a Vörös Ördögöket a bajnoki cím megszerzéséhez.

 

Az ezt követő két évben a női csapatunk az első osztály negyedik helyén végzett, ezen időszak alatt pedig 28 alkalommal ölthette magára a klub mezét. Jess minden sorozatot figyelembe véve 66 mérkőzésen 26 gólt szerzett, mellyel a Manchester United csapatának harmadik legeredményesebb játékosa lett Ella Toone és Lauren James mögött.

 

Jane Ross:

 

Jane Ross, a Vörös Ördögöknél elöltött két év után szerződése lejáratával távozik. A skót játékos 2019-ben csatlakozott a gárdához, miután Skócia csapatával először szerepeltek a világbajnokságon.

 

 

A Glasgow City, a Manchester City és a West Ham csapatában is megfordult támadó összesen 34 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 7 gólt szerzett. 

 

Christen Press, Tobin Heath:

 

A világbajnok amerikai támadó duó, a 2020-as egyéves megállapodásukat követően szintén a távozás mellett döntöttek. A 2020/21-es idényben elért negyedik helyezésből egyaránt kivették a részüket.

 

 

Press 17 mérkőzésen 4 gólt szerzett. Honfitársa, Tobin Heath neve mellett csakugyan 4 találat szerepelt az itt eltöltött egy esztendőben, melyet 11 mérkőzésen ért el.

 

Amy Turner:

 

Amy Turner a tengerentúli Orlando Pride csapatában folytatja pályafutását.

 

 

A Vörös Ördögök védője 2018-as érkezése óta 67 meccsen 4 gólt szerzett. Az elmúlt évben a koronavírus által tépázott szezonban oszlopos tagja volt a védelemnek, 21 találkozón léphetett pályára, ezek nagy részét végig is játszotta.

 

Abbie McManus:

 

Abbie McManus szerződése lejáratával távozik a Manchester Unitedtől.

 

 

McManus 2019-ben érkezett a városi riválistól, az itt eltöltött két évben pedig 25 alkalommal képviselte a klubot. A tizenhatszoros angol válogatott védő minden sorozatot figyelembe véve kétszer volt eredményes.

 

Lauren James:

 

Lauren James megegyezett a személyes feltételekben a Chelsea csapatával. A klubok megerősítették, hogy James a Hannah Blundell leigazolását képező üzlet részeként került a londoni gárdához.

 

 

Az Arsenaltól érkezett támadó 2018-as bemutatkozása óta 56 meccsen ölthette magára a Manchester United mezét, ezen időszak alatt 28 gólt szerzett, mellyel a csapat minden idők második legeredményesebb támadója lett.

 

A távozó játékosoknak a klub köszönetet nyilvánít az együtt elért sikerekért, egyúttal minden jót kívánnak nekik a jövőben.

 

A Manchester United idén aktív szereplője az átigazolási piacnak, lássuk hát az eddigi érkezőket.

 

Vilde Boe Risa:

 

A csapat örömmel jelenti be, hogy a norvég válogatott Vilde Bøe Risa két éves szerződést írt alá, mely további egy évvel meghosszabbítható.

 

 

A 26 éves középpályás eddigi karrierjének nagy részét Norvégiában és Svédországban töltötte. Pályafutását a norvég első osztályban szereplő Arna-Bjørnarnál kezdte, ezt követően a svéd bajnok Göteborg alakulatánál rúgta a bőrt, hogy egy újabb Norvégiában, a Sandviken csapatánál töltött év után csatlakozzon a Manchester Unitedhez.

 

Bøe Risa 37 alkalommal ölthette magára hazája címeres mezét a 2016-os felnőtt válogatottban történt debütálása óta. Hazáját képviselve a 2019-es Franciaországban rendezett világbajnokságon a negyeddöntőig vezette csapatát. Üdvözöljük a csapat új középpályását.

 

Hannah Blundell:

 

A klub örömmel jelenti be Hannah Blundell szerződtetését. A 27 éves játékos a Chelsea csapatától érkezik, két éves szerződést írt alá, mely opcionálisan, további egy évvel meghosszabbítható.

 

 

Blundell eddigi pályafutását a nyugat-londoni vetélytársnál töltötte, ez idő alatt három alkalommal a válogatottban is pályára léphetett.

 

Hannah Blundell elmondta:

 

„Rendkívül izgatott vagyok, hogy egy ilyen nagymúltú csapathoz csatlakozhatok. Hiszem, hogy a Manchester Uniteddel trófeákat tudunk nyerni, én mindent megteszek majd azért, hogy sikerre váltsuk az itt elkezdett munkát. Igazán boldog vagyok, hogy végre a csapat tagja lehetek és alig várom, hogy találkozhassak a csapattársaimmal, az edzői stábbal és a szurkolókkal.”

 

John Murtough, a klub sportigazgatója is megszólalt az átigazolással kapcsolatosan:

 

„Hannah egy nagyszerű erősítés a női csapatunk számára. Ő egy remek védő, aki mindkét oldalon bevethető és valódi erővel fogja megtölteni a hátsó alakzatunkat. Nem elhanyagolható tényező, hogy személyében egy négyszeres bajnokot köszönthetünk a csapatnál, aki a korábbi éveket is a Női Szuperligában töltötte. Örülünk, hogy Hannah csatlakozott a csapathoz és remélem, hogy mielőbb lesz lehetősége bemutatkozni az előttünk álló szezonban.”

 

Sophie Baggaley:

 

Szintén az első osztályból sikerült kapust is igazolnia a Manchester Unitednek;  a Női Szuperligában szereplő Bristol City csapatától érkezett Sophie Baggaley. Szerződése két évre szól, mely további egy évvel meghosszabbítható.

 

 

A 24 éves hálóőr szerződése lejáratával csatlakozott a manchesteri alakulathoz. Az angol korosztályos válogatottakban rendre szerepelt és volt már lehetősége bemutatkozni a felnőtt csapatban is.

 

Sophie Baggaley:

 

„Nagyszerű érzés, hogy aláírhattam a Manchester Unitedhez, izgatottan várom az új lehetőséget, egyúttal remélem, hogy sikerül beilleszkednem. Azt már eddig is tudtam, hogy a kapusok között óriási a verseny a kezdő csapatba jutásért, de ez még inkább ösztökél, hogy a maximumot hozzam ki magamból és fejlődni tudjak. Alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát és részese lehessek a klub sikereinek. Szeretném büszkévé tenni a szurkolókat.”

 

John Murtough:

 

„Sophie fantasztikus tehetség, megerősíti a csapat már egyébként is rendkívül versenyképes kapusszekcióját. Rengeteg tapasztalata van már a bajnokságban, remélem, hogy láthatjuk majd, miként lép egyre magasabb szintre.”

 

Aoife Mannion:

 

A Manchester United örömmel jelenti be, hogy Aoife Mannion a 2022/2023-as szezon végéig szóló megállapodást kötött a klubbal.

 

 

A 25 éves védő a városi riválisnál, a Manchester Citynél töltött két évet követően csatlakozik a város vörösebbik feléhez. Mannion a Birmingham csapata mellett megjárta az angol korosztályos válogatottakat is.

 

Aoife Mannion:
 

„Örömmel tölt el, hogy csatlakozhatok a Manchester Unitedhez. Ez egy új fejezet számomra a karrieremben. A lehető legkeményebben fogok dolgozni a csapatért. Az európai kupaszereplés egy nyilvánvaló cél, szóval nagyszerű lenne bekerülni a Bajnokok Ligájának főtáblájára. Rengeteget hallottam a szurkolókról, hogy mennyire szenvedélyesek, már alig várom, hogy halljam őket a stadionban.”

 

John Murtough:
 

„Mannion egy tehetséges és sokoldalú védő, aki nagyszerű lehetőségeket fog kínálni a hátsó alakzatban. Megjárta a Bajnokok Ligáját mindkét korábbi csapatával az elmúlt évek során, szóval nemzetközi tapasztalattal is gazdagodik általa a klub. Aoife kiváló mentalitással rendelkezik, hiszem, hogy hatással tud lenni a csapatra.”

 

Martha Thomas:
 

A nyár folyamán csatlakozott a csapathoz a skót válogatott Martha Thomas. A nemzeti csapat csatára két éves szerződést írt alá, amely további egy évvel meghosszabbítható.

 

 

Thomas a West Ham Unitednél eltöltött két év után tette át székhelyét Manchesterbe. A francia elsőosztályú Le Havre csapatánál is megfordult támadó pályafutásának kezdetén a tengerentúlon is lehetőséget kapott a Charlotte 49ersnél.

 

Thomas nyolc alkalommal a skót válogatottban is pályára lépett 2020-as bemutatkozása óta.

 

Martha Thomas:

 

"Boldog vagyok, hogy a Manchester United játékosa lehetek, lenyűgöző az a siker, amit ez a klub véghez vitt az elmúlt évek során, nem is volt kérdés, hogy itt akarok játszani. Meg akarom mutatni a szurkolóknak, hogy a csapat támadó felfogása az elmúlt évekhez hasonló sikereket eredményezhet. Úgy hiszem, hogy itt tudok majd kiteljesedni. Most a beilleszkedésre és az edzésekre koncentrálok, de alig várom hogy elkezdődjön a szezon és lássam a szurkolókat a lelátókon."

 

John Murtough:

 

"Nagyszerű, hogy egy olyan fantasztikus játékossal sikerült erősítenünk, mint Martha. Ő egy kiváló csatár, aki már a korábbi klubjainál és válogatott szinten is megcsillogtatta tehetségét. Az ellenfél kapuja előtt nagy veszélyt jelent majd a következő szezonban."

 

Az átigazolási piac lezárultáig még várhatóan lesznek újabb érkezők és távozók, tekintve, hogy a csapat célja nem kevesebb, mint a bajnoki cím megszerzése, mellyel a Bajnokok Ligája indulást is ki tudják harcolni a lányok.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!