Pellistri kölcsönbe kerül

A Manchester United támadója, Facundo Pellistri a következő szezon során kölcsönbe csatlakozik a Deportivo Alaves csapatához.


A 19 éves játékos októberben került a Manchester Unitedhez, majd az előző idény második felét kölcsönben töltötte Spanyolországban, most pedig visszakerül a Le Liga klubhoz. A Vörös Ördögök részéről a fiatal támadó esetében a tapasztalatszerzés a legfőbb indok, hiszen rendkívül elégedettek voltak az uruguayi teljesítményével a felkészülési időszak során.

 

Pellistri a Penarol csapatától érkezz és az U23-as csapatban kiemelkedő teljesítményt nyújtott és gyorsan alkalmazkodott az angliai élethez. Három gólja és egy gólpassza volt, mielőtt az Alaveshez érkezett volna kölcsönben, hogy további tapasztalatokat szerezzen. Az idény második felében a spanyol klub színeiben a támadó 12 alkalommal szerepelt és teljesítményével hozzájárult ahhoz, hogy ideiglenes csapata a 16. helyet szerezze meg, amivel biztosította helyét a spanyol első osztályban.

 

Az uruguayi támadó most visszatér kölcsönbe Spanyolországba a felkészülési időszakban szerzett értékes tapasztalataival. A Pride Parkban megrendezett barátságos mérkőzést követően Solskjaer már arról beszélt, hogy próbálnak ideális csapatot keresni Facundo számára, ahol tovább fejlődhet és rendszeres játéklehetőséghez juthat. A norvég menedzser véleményét sem rejtette véka alá a fiatal tehetséggel kapcsolatban.

 

 

"Azt hiszem fényes jövő előtt áll, elég csak megnézni a találatát. Úgy gondolom, hogy megmutatta mire képes a pályán, akár egy az egyben is. Simán képes megverni a vele szemben álló játékost, nagyon elégedett vagyok vele."

 

A Manchester United részéről mindenki a legjobbakat kívánja Facundonak és folyamatosan nyomon fogják követni fejlődését.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!