Akadémia: Felkészülési torna Manchesterben

A közelmúltban a Manchester United felkészülési tornát rendezett az U18-as csapat fiataljainak a carringtoni edzőközpontban. A múlt heti mérkőzések az akadémisták felkészülését szolgálták az előttük álló bajnokságra. A meghívottak között szerepelt a Chelsea, a Tottenham és a Wolverhampton csapata.


Minden alakulat három 50 perces mérkőzést játszott. A mieink 2-1-es arányban diadalmaskodtak a Spurs ellen, igazságos döntetlent játszottak a Chelsea fiataljaival, zárásként pedig a Wolves csapata kerekedett felül a Vörös Ördögökön.

 

A tabella élén a londoni Kékek és a Farkasok zártak, ennek megfelelően kettejük közül került ki a győztes. A Chelsea 3-3-as döntetlent követően büntetőpárbajban győzte le ellenfelét.  

 

A torna nem csak fejlődési lehetőséget biztosított a 15-16 éves srácokkal tűzdelt manchesteri gárdának, de értékes játék perceket garantált a nemsokára rajtoló U18-as Premier League nyitánya előtt. 

 

A Vörös Ördögök akadémistái két riválissal is találkoznak az első hónapban. Előbb egy rövid túra vár a srácokra Manchester másik felébe, ahol az ősi riválissal mérhetik össze tudásukat. Ezt követően Carringtonban látják vendégül a Liverpool csapatát augusztus 14-én, a hónapot pedig a Leeds United otthonában zárják a fiatalok.

 

 

A minitornát követően megszólalt Nick Cox, Akadémiai Igazgató is:

“Nagyszerű esemény volt ez, mindannyiunk számára élvezetes volt az elmúlt néhány nap. A rövidített játékidő és a cserelehetőségek egész más perspektívát adtak a játékosoknak a felkészüléshez, remek erőpróba volt a bajnokság indulása előtt.”

 

“Ez a torna csak egy a rengeteg újszerű megoldásból, amit a több játéklehetőség biztosítása érdekében indítottunk el. A srácok így esélyt kapnak a tapasztalatgyűjtésre és össze tudnak szedni egy kis meccsrutint is, ami hatással lesz a fejlődésükre.”  

 

Manchester United U18 - nyári torna eredményei:

Wolverhampton Wanderers 1-0 Chelsea
Manchester United 2-1 Tottenham Hotspur
Manchester United 2-2 Chelsea
Tottenham Hotspur 0-2 Wolverhampton Wanderers
Manchester United 0-1 Wolverhampton Wanderers
Tottenham Hotspur 0-1 Chelsea

Döntő: Chelsea 3-3 Wolverhampton Wanderers (büntetők után: Chelsea)


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!