Southampton 1-1 Manchester United

Csak egy pontot sikerült elhozni a dél-angliai kikötővárosból.


Ole Gunnar Solskjaer csapata egyik kedvenc stadionjába látogatott ma délután, az a Southampton látta vendégül a Vörös Ördögöket, akik legutóbb kilenc gólt kaptak a Unitedtől.

 

Az első percben szabadrúgáshoz jutott a hazai alakulat, Ward-Prowse kapura küldte, De Gea azonban szögletre tolta a játékszert. Kissé idegesen kezdte a meccset a manchesteri csapat, sok labdát elszórtak Pogbáék.

 

A 7. perc óriási helyzetet hozott a hazai kapu előtt, jobbról érkező szabadrúgás szállt el Lindelöf feje előtt, Pogba beleért fejjel, a labda a lécről visszapattant, Martial megpróbálta a hálóba juttatni azt, azonban a gólvonal előtt mentettek a védők. Nagy kavarodás volt, sajnos nem jött össze a gól.

 

Öt perccel később ismét egy szabadrúgás után veszélyeztettek a vendégek, Shaw centerezése Pogbát találta meg, a francia 6 méterről tüzelt, Salisu hatalmasat blokkolt. Újabb szabadrúgás szállt a kapu elé, Shaw beadását Pogba fejelte kapu fölé.

 

Szabadrúgások találkozója volt ez, a félidő felét éppen átlépve Ward-Prowse végzett el egy újabbat, de a védelem könnyedén tisztázott. A 28. percben Armstrong tekerése szállt el a hosszú felső felett, nem sok veszélyt zavarva.

 

A 30. percben megszerezte a vezetést a Soton. Fernandes vesztett labdát saját térfélen, a Szentek remek passzokkal jutottak el a tizenhatosig, Adams lövése kicsit megpattant Freden, a labda pedig így a bal alsó sarokban kötött ki. 1-0 a Szenteknek.

 

Remek helyről végzett el szabadrúgást Fernandes, a falról szögletre pattant a labda. A sarokrúgást Shaw tekerte középre, Matic érkezett és fejelt, McCarthy-nak védenie kellett.

 

Sajnos a szünetig nem sikerült igazán felpörögni, így az egyenlítés sem jött. A második félidőben mindenképp agresszívabb játék kell a csapattól, mert egyelőre a Soton ebben fölénk nőtt.

 

Két perc sem kellett egy hatalmas helyzetig, Fernandes ívelt át Wan-Bissakához, aki egyből betette középre Pogbának, a francia lőtt, de Salisu elképesztően nagyot blokkol, maradt az 1-0.

 

Végre megtört a jég! Pogba balról befelé indult, Fernandessel játszott össze kicsiben, majd Greenwood elé pöckölt, a fiatal támadó 10 méterről a kapu közepébe lőtt, 1-1!

 

Az 59. percben Pogba majdnem megszerezte a vezetést; cselekkel tisztára játszotta magát, lövése azonban tíz centivel elkerülte a kpaut. Zseniális megmozdulás volt a franciától.

 

Öt perccel később Sancho gurított vissza Fredhez, aki lágyan középre tekert, Greenwood fejese azonban a háló tetején landolt.

 

A következő percben Sancho indította Wan-Bissakát, aki remekül adott be, Fernandes fejesénél nagyot védett McCarthy.

 

A 74. percben De Gea mentette meg a csapatot az újabb kapott góltól. Maguire vesztette el a játékszert, Armstrong került óriási helyzetbe, a spanyol kapus azonban földöntúli bravúrral hárított. A következő percben egy szögletet csúsztatott meg Adams, a hosszún érkezett Armstrong, végül mentettek a Vörös Ördögök.

 

Ward-Prowse végezhetett el szabadrúgást 30 méterről, De Gea kiöklözte a lövést.

 

Az utolsó 10 percbe belépve nem igazán tudott a United komoly veszélyt kialakítani, rengeteg pontatlan átadás jellemezte a csapatot.

 

Semmit nem tudott csinálni a manchesteri gárda az utolsó percekben, hiába volt 5 perc a ráadás, a hazai kapura semmi veszélyt nem jelentett a csapat.

 

 

Premier League, 2.forduló
Southampton 1-1 Manchester United
St.Mary's Stadium

 

Vezette: Craig Pawson

 

Soton: McCarthy - Livramento, Stephens, Salisu, Perraud(Walker-Peters 80.) - Walcott(Bednarek 46.), Romeu, Ward-Prowse, Djenepo(Diallo 70.) - Adams, Armstrong
Nem használt cserék: Forster, Tella, Redmond, Valery, Long, Elyounoussi

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - Fred(McTominay 76.), Matic(Lingard 86.) - Greenwood, Fernandes, Pogba - Martial(Sancho 59.)
Nem használt cserék: Heaton, Varane, McTominay, van de Beek, Mata, Dalot, James

 

Gólszerző: Fred 30' (öngól) illetve Greenwood 55'

 

Sárga lap: Djenepo, Stephens illetve Fernandes, Maguire, Pogba
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!