Rangers N - Manchester United N 0-5

A Manchester United női csapata győzelemmel folytatta a felkészülést a 2021/22-es szezonra. A legutóbbi mérkőzésen a skóciai edzőtábor részeként a Rangers csapatával csaptak össze a lányok 5-0-s sikert aratva.


Az Aston Villa elleni győzelmet követően a skót bajnokságban szereplő csapattal az egyhetes edzőtábor végén mérkőztek meg Marc Skinner edző lányai, akik már a félidőben kétgólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe Katie Zelem és Lucy Staniforth révén. Zelem neve mellett a második félidő elején már két találat szerepelt, majd Kirsty Hanson és Leah Galton is beköszönt, beállítva így az 5-0-s végeredményt.

 

A Liverpool ellen elért döntetlennel és az Aston Villa felett aratott győzelemmel, jó előjelekkel várhatta Marc Skinner az újabb felkészülési mérkőzést. Az újdonsült vezetőedző harmadik alkalommal ülhetett le a kispadra és a mérkőzés előtt az MUTV-nek adott interjúban már kitért több játékos teljesítményre, köztünk Kirsty Hansonéra is.

 

Az edző nem véletlen méltatta a fiatal tehetséget, ugyanis egy sikeres felfutást követően az ellene elkövetett szabálytalanság mondhatni gólt ért. A tizenhatos vonalánál tudták csak megállítani, a szabadrúgásból pedig Katie Zelem tudott eredményes lenni a nyolcadik percben.

 

 

A korábban említett felkészülési találkozókat egyaránt a carringtoni edzőközpontban játszották a Vörös Ördögök, de annak ellenére, hogy az északiak ellen rendezett meccset idegenben, a Rangers edzőpályáján kellett megvívniuk, hazai pályán látott teljesítménnyel rukkoltak elő, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy Staniforth könnyedén növelhette volna kétgólosra az előnyt, de épp csak blokkolni tudtak a hazaiak.

 

A középpályás következő komolyabb megmozdulására a 33. percig kellett várni, egy jól megérdemelt találattal került újabb gól a Vörös Ördögök neve mellé. Hanson a friss érkező, Vilde Boe Risa beadásából a tizenhatos vonaláról lőtte ki hosszút.

 

A Manchester United női csapata így előnnyel vonulhatott a szünetre, aztán a második játékrészben ott folytatták, ahol abbahagyták, alig 10 perc alatt sikerült újabb találatot szerezni.

 

Ella Toone, aki először léphetett pályára az Olimpiáról való visszatérése óta, könnyedén találta meg a csapatkapitányt, Katie Zelemet, aki már csak a kapussal kellett szembe nézzen, egy könnyed löbböléssel pedig már 3-0 arányban vezettek a mieink.

 

 

A sorcseréket követően sem csökkentették az iramot a lányok és tovább ostromolták a Rangers kapuját. Ennek eredménye az eddigi felkészülés során kétszer is eredményes Hanson gólja lett. Galton labdája találta meg a szélsőt, aki egy erős és lapos lövéssel köszönte meg az asszisztot.

 

Nem sokkal később a korábbi gólpaszt jegyző Galton is eredményes tudott lenni. A United 11-es számú játékosa csereként beállt Ivana Fusotól kapott remek indítást, a kapust pedig könnyedén meg tudta verni, így pedig már 5-0-s volt a manchesteri vezetés.

 

Marc Skinner csapata így remek győzelemmel hangolt az előttük álló szezonra és eredményes hetet maguk mögött hagyva utazhatnak vissza Angliába.

 

Rangers N - Manchester United N 0-5

Felkészülési mérkőzés, Rangers Training Centre

 

Manchester United: Baggaley (Earps 61); Smith (Blundell 46), Turner (Thorisdottir 46), Mannion, Batlle (Smith 75); Boe Risa (Fuso 61), Zelem (c), Staniforth; Hanson, Galton, Toone (Jones 61).  

Gólszerzők: Zelem 8’, 51’, Staniforth 33’, Hanson 74’, Galton 77’. 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!