Ifjúsági FA Kupa gyõztes a United csapata

A Manchester United fiataljai tegnap este 4-1 arányban legyõzték a Sheffield United alakulatát a kétkörös döntõ második felvonásán, így 6-3-as összesítéssel, rekordnak számító 10. alkalommal nyerték meg az Ifjúsági FA Kupát.


A kétkörös döntõ elsõ mérkõzésén 2-2-es döntetlen született a Bramall Lane pályáján a Sheffield United fiataljai ellen, így a Manchester United U18-as csapata kezdvezõ helyzetbõl várhatt a visszavágót az Old Traffordon.

 

Ravel Morrison és Will Keane is kétszer zörgették meg a hálót, amire a Sheffield játékosok csak egyszer tudtak válaszolni, így a United fiataljai magabiztosnak mondható gyõzelmet arattak.

 

A gólok sorát Ravel Morrison nyitotta meg a 37. percben, amikor egy lecsorgó labdát helyezett okosan a jobb sarokba. A gól után támadásban maradtak fiataljaink, azonban a kaput nem sikerült bevenniük, Lingard elõtt adódott óriási lehetõség, azonban az ellenfél védõje, Kennedy a gólvonalról ki tudta fejelni a már kapus mellett elcsavart labdát.

 

(Jesse Lingard és Ravel Morrison ünneplik az elsõ gólt)

 

Már-már úgy nézett ki, hogy 1 gólos vezetéssel vonulhat az öltözõbe a csapat, amikor az utolsó percben Ravel Morrison bátran megindult az alapvonal felé, beadása Will Keane fejére szállt volna, aki elöl azonban az elõbb éppen nagyot mentõ Kennedy kézzel ütötte el, a labdát így büntetõ következett. Will Keane állt a labda mögé, és magabiztosan, laposan passzolt a kapu közepébe.

 

A következõ gólra a a 70. percig kellett várni, amikor Morrison kezelt le gyönyörûen egy erõs passzt 25-30 méterre a kapuval szemben, majd a megszelidített labdával megindult, és néhány védõ mellett eltolva a labdát a 16-os vonaláról a jobb alsó sarokba lõtt.

 

3 perccel késõbb a Sheffield United egy védekezési hibát kihasználva szépíteni tudott, Slew átadását követõen Joe Ironside maradt egyedül a kapussal szemben, és bár lövése nem a legjobban sikerült, de végül góllal zárult az akció.

 

A mérkõzés a 82. percben dõlt el véglegesen, amikor Will Keane és Larnell Cole vezetett egy kontratámadást, amelynél Will szemfülességének köszönhetõen Cole rossz passza után az elcsúszó védõ mellett visszaszerezte a labdát, kapura tört, és néhány késleltetés után végül a jobb alsó sarokba gurított a kapus mellett, beállítva ezzel a 4-1-es végeredményt.

 

 

Az elsõ mérkõzés összefoglalója

 

A második mérkõzés összefoglalója

 

A díjátadó ceremónia

 


manudfanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!