Mit érdemes tudni leendő Bajnokok Ligája ellenfeleinkről

Ole Gunnar Solskajer csapata a Villarreal, az Atalanta és a Young Boys csapataival mérkőzik meg a Bajnokok Ligája csoportköreiben.


Az Európa legrangosabb kupasorozata szeptember 14-én kezdődik, a mérkőzések időpontjait pedig hamarosan közzéteszik. Addig is az alábbiakban összeszedtünk néhány érdekes és fontos tudnivalót leendő ellenfeleinkről.

 

VILLARREAL

 

A United mérlege a spanyolok ellen: 4 döntetlen, 1 vereség (2005, 2008, 2021)

 

A Manchester United a legutóbbi 5 európai idényében szembekerült spanyol ellenféllel a csoportkörök során, méghozzá elég vegyes eredményekkel, a Villarreal legutóbb pont az Európa-liga fináléjában legyőzte a Vörös Ördögöket. A mostani idény lesz a harmadik, amely során a Sárga tengeralattjárókkal a BL csoportmeccsek során megütközik a United. A korábbi négy, továbbjutásért folyó mérkőzés mindegyikén 0-0-s döntetlen született.

 

 

ATALANTA

 

A United mérlege az olaszok ellen: nem játszottak még egymás ellen hivatalos tétmérkőzést a csapatok.

 

Új ellenfél lesz az Atalanta a Vörös Ördögök számára, mivel korábban még nem volt alkalmuk megmérkőzni egymással a feleknek. Ami biztosan elmondható, hogy az Atalanta rendkívül jól teljesített az elmúlt évek során. A 2010/11-es idényben feljutottak a Serie A-ba, majd igyekeztek minél előbbre jutni és végül 2019-ben először kvalifikálták magukat a Bajnokok Ligájába. A várakozásokat felülmúlta a csapat és két szezonban is bejutottak a legjobb 16 csapat közé, sőt a 2019/20-as idényben a negyeddöntőig meneteltek, ahol a PSG állította meg őket egy 2-1-es győzelemmel, majd a 2020/21-es szezonban pedig a nyolcaddöntőben estek ki a Real Madrid ellen 4-1-es összesítéssel.

 

Az Atalanta számára nem ez lesz az első eset, amikor angol csapattal találkoznak, hiszen Gian Piero Gasperini csapata az előző etapokban megütközött a Manchester City és a Liverpool csapatával is. A mutatójuk pedig ezeken a mérkőzéseken 1 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség.

 

 

YOUNG BOYS

 

A United mérlege a svájciak ellen: 2 győzelem (2018)

 

A Young Boys a rájátszást követően kvalifikálta magát a BL főtáblájára legyőzve a Slovan-t, a Cluj-t és a Ferencvárost is. Eddig a Vörös Ördögök két alkalommal találkoztak a nemzetközi porondon a svájci csapattal még 2018-ban és akkor is csoportmérőzéseken. Először idegenben győzte le a United a Young Boys együttesét 3-0-ra többek között Paul Pogba duplájának köszönhetően, majd az Old Traffordon Fellaini találatával 1-0-ra nyertek a Vörös Ördögök.

 

A Young Boys számára hosszú idő telt már el a dicsőséges 1958/59-es szezon óta, amikor bejutottak az Európa-kupa elődöntőjébe. Nem csak a svájci bajnoknak lesz ismerős a Manchester United csapata, hanem edzőjüknek, David Wagnernek is, aki a nyáron csatlakozott a Young Boys-hoz és korábban a Huddersfield Town menedzsere volt.

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!