Leeds United U18 - Manchester United U18 0-3

A Manchester United fiataljai megszerezték első győzelmüket az U18-as Premier Leagueben. A Vörös Ördögök 3-0-s győzelmet arattak a Leeds United csapata felett a Thorp Arch stadionban szombat délután.


A United kétszer is betalált a mérkőzés első negyedében. Először a 12. percben volt eredményes Dan Gore egy remekül kivitelezett ballábas lövéssel. Tíz perccel később Sam Mather révén tudták kétgólosra növelni az előnyt. 

 

Eric Hanbury bemutatkozott a manchesterieknél, és remek védésekkel sikerült kapott gól nélkül lehozni a találkozót, pedig több alkalommal is ostromolták a kapuját, Keelan Carole és Mitch Picksley is próbára tette.

 

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, a Unitednél bemutatkozó Ethan Ennis révén már a második percben megszerezhették volna a vezetést, de épphogy kaput tévesztett az akció végén.

 

A vezető gólra viszont csak a tizedik percig kellett várni. Finley McAllister nagyszerű szerelést követően remek indítást adott Mainoonak, aki Gore felé passzolt, és a Leeds kapusa alatt a hálóba gurította a játékszert.

 

 

Nem sokkal később akár már döntetlent is mutathatott volna az eredményjelző. Carole három védőn verekedte át magát, majd Picksley irányába gurított, aki közelről tüzelt, de a labda levágódott a kapufáról.

 

A nyomásból kiszabadulva aztán már kétgólos volt a manchesteri előny, egy remek akció végén Mather volt eredményes. Mainoo ismét szabad kezet kapott a középpályán, így könnyedén tudott Gore felé passzolni, aki Mather elé tálalt, a fiatal szélső pedig nem hibázott.

 

Az ezt követő percek a United kapusáról, Eric Hanbury-ről szóltak, aki többek között Sam Murray lövését is nagy bravúrral fogta meg.

 

A félidő második felében mindkét oldal felvette a kesztyűt, előbb Ennis lövéseit csodálhattuk meg, majd a vendégek kapuját ismét Picksley próbálta bevenni.

 

A második félidőt ott kezdték a csapatok, ahol az elsőt abba hagyták, Mather másodjára is közel volt ahhoz, hogy gólt szerezzen, de a hazaiak a gólvonalról menteni tudtak. 

 

 

A megszokott rendben érkezett Picksley, aki segíthetett volna ledolgozni a hátrányt, de Hanbury a helyén volt, a Leeds hetese pedig csak húzhatta az orrát.

 

Az 55. percben furcsa jeleneteknek lehettünk tanúi. Egy biztosan büntetőt érő megmozdulást követően Gareth Davis játékvezető megítélése szerint a szabálytalanság még a tizenhatoson kívül történt, így csak egy szabadrúgás jutott a Vörös Ördögöknek. Mather a kapufát találta el.

 

A meccs ezután lelassult, már csak McAllister remek megmozdulásait figyelhettük a középpályán, de a Leeds egy pontrúgást követően ismét csökkenthetett volna a hátrányon. Charlie Allan ívelt Max Dean felé a büntetőterületre, aki a földre került, de Davis továbbot intett. A végeredményt Mainoo állította be a hosszabbítás utolsó percében.

 

Leeds United U18 - Manchester United U18 0-3

Premier League U18

2021.08.28. 13:00

Manchester United U18: Hanbury; Jurado, Bennett (Aljofree 71’), Fredericson, Murray; Mainoo, McAllister; Ennis (Oyedele 46’), Gore (Nolan 69’), Mather; Norkett.

Nem használt cserék: Myles, Sharpe

Gólszerzők: Gore 13’, Mather 23’, Mainoo 90+6’

Sárga lap: Snowdon, illetve Murray

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!