Manchester United U23 - Manchester City U23 2-4

A Manchester United U23-as csapata hat gólos mérkőzésen maradt alul a szomszéd Manchester City U23 csapatával szemben a Leight Sports Village Stadionjában szombat délután.


Nagyon rosszul sikerült a városi rangadó a United számára, pedig a találkozó végső szakaszáig nagyon kiélezett volt meccs állása.

 

Alvaro Fernandez és Dillon Hoogewerf szerezték a United góljait, James McAtee mesterhármast szerzett a Citynek, míg Tai Sodje lőtte a negyediket az égszínkékek számára.

 

Tökéletes délután volt a mérkőzésre, amikor is egy késői mini derbit játszottak egymás ellen a csapatok,  tradicionális szereléseikben, a United vörösben a City pedig égkék színben lépett pályára. Tisztességes tömeg gyűlt össze a lelátókon ennek megfelelően a manchesteri ősi riválisok találkozóján a Premier League 2-es idényének aktuális fordulóján.

 

A várakozásoknak megfelelően mozgalmasan indult a mérkőzés, Charlie Savage majdnem vezetéshez juttatta a United-et az ötödik percben, majd két perccel később a másik oldalon egy ügyes támadás végén McAtee révén a City került előnybe. 0-1

 

A Kékek várhatóan bajnokesélyesek a bajnokság ezen divíziójában, veszélyesebbek is voltak a Vörös Ördögök területén, de a United-nek volt végül nagyobb esélye a City büntető területén belül az egyenlítésre. Ez minden bizonnyal a szélső játékosok napja volt, mivel Shola Shoretire és Zidane Iqbal kiemelkedett a Vörös Ördögöknél, Samuel Edozie pedig állandó veszélyt jelentett a vendégek jobbszárnyán.

 

Az idő rohamosan telt és már a félidő vége felé járt, mikor Hannibal szögletéből a United védője, Joseph Olowu fejese centikkel ment el a hosszú kapufa mellett.

 

Végül a United egyenlíteni tudott egy igazán emlékezetes szóló góllal Fernandez jóvoltából. A United védője céltudatosan indult meg a vendégek védelme felé, ennek eredményeképpen a labda a City kapusa, Kieran Slicker mellett a hálóba vágódott. 1-1 a 40. percben

 

 

A fordulást követően, ismét Fernandez volt veszélyes, kettőre növelhette volna góljainak számát egy óriási keresztlabdával, amelyet Joe Hugill egy kétségbeesett lökést követően majdnem elért. Röviddel ezután a United ismét centikre volt a második találattól, amikor Olowu távoli keresztlabdája Slicker kapujának keresztlécének tetején csattant.

 

A játék a United felé billentette a meccs képét, mégis a Kékek szerezték meg ismét a vezetést, miután McAtee belőtte második gólját is a mérkőzésen. A 79. percben pedig góljainak számát már háromra növelte. 1-3

 

A United még messze nem adta fel a meccset, és két perccel később újra reményt ébresztett a csapatban, amikor a csereként beállt Hoogewerf a büntető területen egy okos passzt követően a kapuba vágta a labdát. 2-3

 

Feléledt az esélye annak, hogy pontot mentsen a csapat, de három perccel a vége előtt Sodje futott rá McAtee passzára, majd visszaállította a City kétgólos előnyét. 2-4

 

Fernandezt ráadásul a meccs hosszabbításának 4. percében kiállították, második begyűjtött sárgalapja miatt, de az eset túl későn jött ahhoz, hogy a meccsre hatással legyen.




United: Kovar; Wellens, Olowu, Hardley, Fernandez; Svidersky, Savage; Iqbal (Hoogewerf 81), Hannibal, Shoretire; Hugill (McNeill 70).

Nem használt cserék: Vitek, Pye, Garnacho.

Gólok: Fernandez 40, Hoogewerf 81 | McAtee 5, 60, 79, Sodje 87.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!