Wolverhampton Wanderers 0-1 Manchester United

Nehezen, de nyert a Manchester United a Wolverhampton otthonában. A hazaiak nagyon ígéretes focit játszottak, de egyet villant Greenwood, amivel már 3 gólos a fiatal támadó.


Ole Gunnar Solskjaer 100. bajnoki mérkőzésén ült a manchesteri kispadon és a 3. percben azt láthatta, hogy Traore saját tizenhatosától végigrobogott a pályán, Jimenezhez passzolt, aki laposan lőtt, De Gea lábbal védett nagyot.

 

A 6. percben egy manchesteri szöglet után megint kontráztak a hazaiak, Trincaót nem tudta megállítani Fred, a támadó ellőtte a labdát De Gea mellett, már úgy tűnt, megszerzi a vezetést csapatának, azonban Wan-Bissaka elképesztően nagyot blokkolt.

 

Két perccel később Traore átlövését fogta a spanyol kapus. Egyelőre teljesen átjáróház volt a Vörös Ördögök középpályája, ami mondjuk annyira nem is volt meglepő, hiszen az előző szezonban is, amikor Pogba vissza volt tolva, ez volt a helyzet és a csapat folyamatosan kapta a gólokat.

 

A 13. percen balról érkező beadás szállt át a másik oldalra, Sancho pocsékul fejelte meg a labdát, ami így az ellenfélhez került saját tizenhatoson belül, szélről középre került a játékszer, de Moutinho szerencsére kapu fölé bombázott.

 

Egyelőre semmit nem tudott csinálni a Farkasok gyors játéka ellen a United, mely bár eljutott 4 lövésig az első 15 perc során, de ezek semmi veszélyt nem jelentettek Sa kapujára.

 

Hihetetlen mennyire lefocizta a Wolves a manchesterieket, akik támadásban semmire nem voltak képesek. Minden erejükkel a védekezésre figyeltek, és nem csak rajtuk múlt, hogy a 27. percben még mindig 0-0 volt az állás. Ugyanis Saiss csodás mozdulattal ellőtt labdáját mindenki csak nézte, hogy vajon a hálóban köt ki, vagy elkerüli a kaput, szerencsére utóbbi történt.

 

A 38. percben Pogba a félpályáról indította Fernandest, aki a kapuba vágta a labdát, de sajnos a portugál lesről indult, maradt a 0-0.

 

Ma sem maradt el a Fernandes-sárga, amit megint reklamálásért kapott a támadó. A közjáték után Greenwood került helyzetbe, lövése centikkel elsuhant a hosszú kapufa előtt.

 

Fordulás után talán kissé feltüzeltebb vendégcsapatot láthattunk, azonban az első komolyabb lehetőség a hazaiak előtt adódott; Trincao ment el Maguire mellett, azonban Varane remekül lépett ki rá és blokkolta próbálkozását. Pogba vajon merre járt ennél az esetnél? 

 

Az 58. percben Pogba zseniális labdát tálalt Fernandes elé, aki Sanchot akarta megjátszani, de a védelem belelépett az átadásba, a labda Fred elé került, a brazil 20 méterről tüzelt, a kapus hárított. Ez volt a manchesteriek első olyan lövése, mely eltalálta a kaput.

 

Négy perccel később hazai kontra futott végig, Moutinho, Jimenez, Traoré, Trincao volt a labda útja, azonban az utóbbi játékos eltörte a labdát.

 

A második félidő első felében már egyáltalán nem volt meg az a hazai fölény, mint az első 45 percben, sőt inkább a manchesteriek akarata érvényesült és sokkal több időt töltött ellenfele térfelén Solskjaer csapata.

 

A 69. percben szögletet végezhetett el Moutinho, Saiss fejelt 5 méterről, De Gea hatalmasat védett, de kijött róla a labda, Saiss 3 méterről ismételhetett, De Gea azonban az előzőnél is nagyobbat hárított.

 

Neves átlövéssel mozgatta meg De Geát, a kapus biztosan védett.

 

Sancho ezen a találkozón 72 percet kapott, de semmi maradandót nem alkotott, elég nehéz egy csapatnak úgy játszania, hogy mindkét szélsője nagyon gyengén teljesít.

 

A 75. percben egy szöglet után Pogba lőtt, Sa a léc fölé tolta a próbálkozást.

 

Góóóóóóóóóóóól! A 80. percben Varane passzolt Greenwoodhoz, aki egy csel után lőtt, a kapus kezéről a kapuba pattant a labda. Bár a Farkasok tiltakoztak, mivel Pogba nyújtott lábbal ment Neves ellen a gól előtt, azonban Mike Dean megadta a gólt, sőt még Neves kapott sárgát. 

 

Az utolsó percekben nagyon tördelte a játékot a United, ami hatásos is volt, mert a Wolves helyzetig sem jutott el.

 

Végül ha nehezen is, de győzött Ole Gunnar Solskjaer csapata. Nagyon nehéz 3 pont volt ez, ami még nagyon sokat érhet, mert a Molineux-ban fognak még nagy csapatok botlani.

 

 

Premier League, 3.forduló
Wolverhampton Wanderers 0-1 Manchester United
Molineux-stadium

 

Vezette: Mike Dean

 

Wolves: Jose Sa - Kilman, Coady(Gibbs-White 87.), Saiss - Semedo, Neves, Moutinho, Marcal - Trincao(Podence 70.), Jimenez, Traore(Silva 87.)
Nem használt cserék: Ruddy, Ait Nouri, Hoever, Dendoncker, Cundle, Boly

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Varane, Maguire, Shaw - Fred, Pogba - James(Cavani 53.), Fernandes, Sancho(Martial 72.) - Greenwood(Dalot 89.)
Nem használt cserék: Heaton, Lindelöf, Mata, Lingard, Matic, van de Beek

 

Gólszerző: Greenwood 80'

 

Sárga lap: Neves, Saiss, Gibbs-White illetve Fernandes, Fred, Pogba, Dalot

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!